Det er med små, blafrene sommerfugle og spændthed i maven, at jeg sammen med min søn bevæger mig ind igennem Cinematekets store glasdøre. Hele formiddagen har jeg ventet spændt – vi skal nemlig på den allerførste tur ind i biografmørket.

Rikke Hollegaard
Klar til den første tur i biffen

Jeg kan selv huske, hvor spændt jeg var på de allerførste biografture. Der var ikke noget bedre end hyggedage med mine forældre og bedsteforældre, hvor jeg med favnen fuld af popcorn lod mig sænke ned i det bløde biografsæde for at se både Løvernes Konge og Junglebogen i Palads – hyggelige minder, som jeg gerne vil give videre til min 3-årige søn. Jeg er meget spændt på, hvordan han reagerer, når mørket i biografsalen sænker sig, og om han kan holde koncentrationen. Jeg håber sådan, at han kan lide biografmørket ligeså meget som jeg.

Rikke HollegaardCirkeline er især et hit

Han viser ivrigt sine billetter frem til damen der står i døren til biografsalen. Da vi træder ind får han øje på den store bunke af røde puder der ligger klar til børnene, så de kan sidde højt i biografsæderne. Han tager fat i én af puderne og bærer den stolt hen til vores pladser i midten af række 5. Han sætter sig op og gumler på sine vingummier, mens han kigger op mod det store lærred.

Da mørket sænker sig toner en fin tegnefilm fra Schweiz frem på lærredet. ”Den sidste efterårsdag” handler om skovens dyr der dyster mod hinanden i en cykelkonkurrence, og min søn følger koncentreret med. Vi ser i alt 6 små film der varer mellem 5 og 12 minutter – Cirkeline er især et hit hos børnene. De griner alle, da Cirkeline og musene bygger en drage og maler et ansigt på den.

Cinemateket Cirkeline BørnebiffenTilpas længde og god kombination af børnefilm

Kombinationen af filmene fungerer rigtig godt, og længden på dem er helt tilpas. Det er tydeligt, at filmenes indhold og varighed er nøje tilpasset børnenes alder. Vi sidder i biografmørket i 45 minutter, hvilket er en helt perfekt tidsramme for den første biograftur, så de små ikke når at miste koncentrationen.

Da lyset tænder igen udbryder min søn ”var jeg ikke god til at sidde stille”. Jeg nikker anerkendende, for jeg var faktisk også overrasket over, at han kunne holde koncentrationen i alle tre kvarter. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi besøger Børnebiffen, da det er en rigtig god måde at introducere de små for biografen og film for første gang - og så var det ovenikøbet gratis, fordi vi besøgte Børnebiffen på en hverdag. 

Rikke HollegaardBørnebiffen i Cinemateket viser film for børn mellem 3 og 7 år, så der er også film for de lidt større børn, der måske allerede har stiftet bekendtskab med de røde biografsæder. Det er gratis fra onsdag til fredag, mens det i weekender og ferier koster 30 kr. for en billet. Du kan se det aktuelle program her.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 50% i weekender og ferier

Rikke Hollegaard

Fotos: 1-2) Rikke Hollegaard 3) Cinemateket 4-5) Rikke Hollegaard

LÆS OGSÅ: De 5 særlige biografer for børn