Når det er koldt udenfor, er der ikke noget bedre end sofahygge med oplæsning af klassiske børnefortællinger. I det helt nye lyd- og ebogsunivers Chapter kan du finde masser af historier til ungerne. Vi har udvalgt 5 fantastiske børnebøger, som helt sikkert vil være et hit, når der skal sofahygges i december.

ANNONCE FOR CHAPTER

Vil du hjælpe dine børn med at udvikle en livslang lytte- og læselyst, er Chapter det helt rigtige sted at starte. De har det største udvalg af børnetitler, og der er interessante fortællinger til alle alderstrin. Er der nogle af vores anbefalinger, I gerne vil give et lyt, eller har I lyst til selv at gå på opdagelse blandt de mange bøger, kan I prøve Chapter helt gratis i 21 dage, mens I tæller ned til jul med hyggelige læsestunder. 

Gurli Gris Chapter
Tag på eventyr med Gurli og hendes familie

Gurli Gris er altid et sikkert hit hos de små. I Gurli Gris bogen "Der var engang" er Gurli taget ud på et magisk eventyr i skoven sammen med sin familie. Her møder de tre sultne bjørne og den store stygge ulv, der ikke er særlig styg. Lad de mindste lytte til historien eller læs den op som e-bog. Chapter har desuden masser af Gurli-historier, så bevæg jer sammen ind i det hyggelige univers - I kan eksempelvis også tage med, når Gurli Gris besøger lægen, eller når hun møder julemanden. 

Alder: 3-6 år 

Find Gurli Gris-bøgerne hos Chapter her.

Dyrene i HakkebakkeskovenHils på dyrene i Hakkebakkeskoven

Thorbjørn Egner står bag den klassiske børnebog "Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven'" fra 1950'erne. Her bliver børnene ført ind i et forunderligt og skønt univers, hvor de møder Morten Skovmus, Mikkel Ræv, Bagermester Harepus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven. I den klassiske børnefortælling følger vi alle de store og små dyr i Hakkebakkeskoven, der hjælper hinanden med de ting, som de hver især ikke kan. Læs eller lyt til den hyggelige fortælling - måske I kan synge med på visen om Bedstefars fødselsdag eller Peter Pindsvin. Thorbjørn Egner står også bag de kendte fortællinger om "Karius og Baktus" samt "Folk og røvere i Kardemommeby" - disse historier kan I også finde i Chapters Univers.  

Alder: 3-6 år

Find historien om Dyrene i Hakkebakkeskoven hos Chapter her.

Vitellos Verden
Besøg Vitellos verden

Kim Fupz Aakesons skønne bøger om den frække dreng Vitello er allerede blevet en klassiker på boghylden. Siden 2008 er børnene blevet inviteret ind i Vitellos skøre univers. Tag med når Vitello begynder i skole, hvor han møder sin nye klassekammerat Kamma og de store bøller i skolegården. Hvis I lytter til historien som lydbog er det Kim Fupz Aakeson selv der læser historien op for jer. På Chapter kan du også finde andre sjove Vitello-historier - blandt andet "Vitello rejser på charterferie" eller "Vitello vil have en far". 

Alder: 5-9 år

Find historierne om Vitello hos Chapter her.

Fupz
Finurlige historier i Fupz' julebog

Kom i julestemning med Fupz' store julebog - der sker nemlig ting og sager, når Kim Fupz Aakeson fortæller finurlige julehistorier om julemanden, gaver, nisser, risengrød, rensdyr og meget mere. Julebogen indeholder 3 sjove historier om julen. I én af fortællingerne finder vi ud af, om julen overhovedet kan være god uden gaver, når julemanden glemmer julegaven til en ensom dreng i Rødovre. I kommer også til at følge en nisse der tager til storbyen for at blive berømt, og I bliver klogere på, hvad nisserne egentlig laver resten af året, når det ikke er jul. 

Alder: 3-6 år

Find Fupz' store julebog hos Chapter her.

Pippi Langstrømpe Chapter
Verdens stærkeste Pippi

Astrid Lindgrens fortælling om verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, er en vaskeægte børnebogsklassiker. Lad Thomas Windings rolige stemme læse højt for jer og lyt med, når den stærke pige med de lange strømper og orange fletninger tager på eventyr sammen med Hr. Nilsson, hesten med de sorte prikker og vennerne Tommy og Annika. Astrid Lindgren skrev historierne om den stærke Pippi Langstrømpe til sin datter Karin. Den første bog udkom i 1945 og siden er Pippi blevet en klassiker hos børnefamilierne. 

Alder: 3-6 år

Find historien om Pippi Langstrømpe hos Chapter her. 

ChapterChapters lyd- og ebogsunivers

Chapter er en helt ny dansk lyd- og ebogstjeneste, hvor I kan finde det største udvalg af børneindhold. Gå på opdagelse i et univers fyldt med spændende fortællinger til børn - både de helt nye og de klassiske børnebøger. Du kan læse mere om Chapter her.

 

Fotos: Chapter

LÆS OGSÅ: Bliv klogere fra sofaen med 10 fantatiske børnebøger om naturen