Ta' på sikker, udendørs skattejagt med ungerne - vi guider til de allersjoveste, anderledes og særlige af slagsen lige her.

Den med detektiv-arbejde

Solve A Mystery tager jer ikke bare på en skattejagt, men på vaskeægte detektiv-arbejde, når de mystiske sager skal opklares. I vælger selv, om I vil opklare Mordet ved Rundetaarn, Drabet ved Amalienborg Slot eller Mordet ved Christiansborg Slot, eller om I vil tage på Forbryderjagt i Nyhavn. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får su 20% på Forbryderjagt i Nyhavn

Den med kæmper

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur. De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skulptur-skattejagt efter de seks kæmper på Vestegnen eller de mange trolde, der gemmer sig over hele landet - find skattekortet lige her

Kongens HaveDen med historiske vingesus

Mystery Makers arrangerer Mystery Hunts flere steder i København, hvor voksne og store børn kan gå på opdagelse sammen på historiske steder. Materialet til jeres skattejagt afhentes i en hemmelig boks uden for Frihedsmuseet, som kan åbnes med en hemmelig kode, I får tilsendt på mail, døgnet rundt. Anbefales til familier med børn fra ca. 8 år og op.  

København Thomas Rousing VisitCopenhagenDen der tager hele dagen

Tag på skattejagt i hjertet af København med CITY-HUNT. Turen starter og slutter omkring Rådhuspladsen, og undervejs går ruten forbi forskellige seværdigheder, legepladser, ishuse og andet sjovt. Det tager cirka 2-4 timer at gennemføre skattejagten, men hvis I bruger tid på legepladser, is og caféer undervejs kan det nemt blive en hyggelig heldagstur. 

Den i naturen

Pak en lækker madpakke, og tag familien med på en omgang naturbingo i en park eller en skov, hvor I kan boltre jer blandt træer og åbne vidder. Skovturen får en sjov og anderledes dimension, når I jagter forskellige naturgenstande, og konkurrerer om, hvem der først får fuld plade! I kan enten lave jeres egne plader hjemmefra med tegninger af forskellige blade, nødder, insekter og lignende, eller I kan printe Sebras gratis naturbingo-plader her

Den lynhurtige

Det tager ca. 1 time, og klarer I det hurtigere end det, er der bonuspoint at hente! Spillet foregår på mobilen, og centrerer sig om området omkring Rundetaarn midt i byen. Herfra skal I hurtigst muligt finde frem til forskellige lokationer, mens jeres tid bliver sammenlignet med andre spilleres tider. Der er altså masser af guf for konkurrence-typerne!

GyngemosenDen med gåder og lokale skatte

Der er kommet en ny skattejagt for børnefamilier i Gladsaxe. Local Treasure er en skattejagt på mobilen helt uden app eller login. I bevæger jer rundt i lokalområdet og finder de lokationer, der dukker op på telefonen - undervejs skal I finde nogle koder, der tastes ind, så I til sidst finder frem til "skatten". 

Jumpstory GeocachingDem med mobilen

Prøv Geocatching og tag på skattejagt i København - ja sågar i hele verden. Appen guider ud fra ledetråde og korrdinatsæt til små "skatte" i byen, som andre geoctachere har gemt til jer. Når skatten er fundet, kan I selv gemme en ny "skat" til de næste, der kommer forbi. 

Prøv også appen 'Find vej i Danmark' - et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Kortet fører dig til posterne, som hver har en unik bogstavkode. Koden kan du notere og siden registrere og være med i jagten om at logge flest poster.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1) Rasmus Cornelius 2) Thomas Damsbo 3) Kongens Have 4) VisitCopenhagen, foto: Thomas Rousing 5) Børn i byen 6) Copenhagen Media Center, foto: Ty Stange 7) Gyngemosen 8) Jumpstory