Ta' på skattejagt i byen med ungerne - vi guider til de allersjoveste, anderledes og særlige af slagsen.

Den med kæmper 

Hvem? Hele familien Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur. De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skulptur-skattejagt efter de seks kæmper - find skattekortet lige her.

Psst! Besøg også Thomas Dambos nyeste trold på Christiania.

Den tilbage i tiden

Hvem? 6-11 år Hvor? Arbejdermuseet

Tag på malerjagt på Arbejdermuseet! Maleren har efterladt sig et hemmeligt tegn og masser af farve- og malerspor rundt i den gamle forsamlingsbygning. På skattejagten lærer I om farvernes forunderlige verden, mens I besøger museets udstillinger og øver jer i at se som en rigtig maler. Den er gratis for alle. Husk også at besøge afdelingen for børn på Arbejdermuseet, som er skæg for ungerne.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Musikmuseet (@musikmuseet) den

Den med musik

Hvem? Fra 10 år og yngre børn med voksne Hvor? Musikmuseet

Har I nogensinde besøgt Musikmuseet på Frederiksberg - byens fedeste lydlegeplads? Ta' med på skattejagt og gå på opdagelse i instrumenter og lyde i museets udstilling. Her kan I vælge Tidsrejsen, På opdagelse i musikkens lyde og Musikken fra Østasien. Det er gratis at prøve, når entreen er betalt. 

Den med kuffert

Hvem? Fra ca. 8 år / Hvor & Hvornår? Solvang Bibliotek / Lørdag kl. 10-14 (Frem til 1. oktober)

Kom og prøv den store, urbane skattejagt i Urbanplanen, som er skabt af børn, til børn. I kommer bl.a. omkring Urbanplanens helt egen bigård, en hemmelig bog og en gådelabyrint. I får udleveret en kuffert med alle de ting, I har brug for - og så er det bare at gå i gang. Skattejagten tager ca. 1,5 timer at gennemføre og kan lånes på Solvang Bibliotek. Husk gyldigt sygesikringsbevis.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Den Hirschsprungske Samling (@hirschsprungskesamling) den

Den med kunst

Hvem? Hele familien / Hvor? Den Hirschsprungske Samling 

Den Hirschsprungske Samling huser mere end 100 års dansk kunst fra guldalderen til skagensmalerne og symbolisterne. I løbet af hele sommerferien kan børn og deres voksne gå på opdagelse i samlingen med sjove aktivitetsark. Her skal I finde små detaljer, som er gemt i værkerne, og når alle detaljer er fundet, venter der en lille præmie. Arkene er gratis med en almindelig entrébillet og kan hentes i skranken.

Tip! Ta' på skattejagt med mobilen

Prøv Geocatching og tag på skattejagt i København - ja sågar i hele verden. Appen guider ud fra ledetråde og korrdinatsæt til små "skatte" i byen, som andre geoctachere har gemt til jer. Når skatten er fundet, kan I selv gemme en ny "skat" til de næste, der kommer forbi. 

Prøv også appen 'Find vej i Danmark' - et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Kortet fører dig til posterne, som hver har en unik bogstavkode. Koden kan du notere og siden registrere og være med i jagten om at logge flest poster.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

 

Fotos: 1) Kæmper - Thomas Damsbo 2) Arbejdermuseet 3) Musikmuseet - Instagram 4) Solvang Bibliotek 5) Hiersprungske Samling - Instagram 6) Romeika Cortez