Ta' på sikker, udendørs skattejagt med ungerne - vi guider til de allersjoveste, anderledes og særlige af slagsen lige her.

Den med kæmper

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur. De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skulptur-skattejagt efter de seks kæmper på Vestegnen eller de mange trolde, der gemmer sig over hele landet - find skattekortet lige her

Dem med historiske vingesus

Mystery Makers arrangerer Mystery Hunts flere steder i København, hvor voksne og store børn kan gå på opdagelse sammen på historiske steder. Der er i øjeblikket åbent både på Kastellet og i Kongens Have, men grundet de seneste Corona-restriktioner, må der maks være 5 deltagere pr. hold. Materialet til jeres skattejagt afhentes i en hemmelig boks uden for Frihedsmuseet, som kan åbnes med en hemmelig kode, I får tilsendt på mail, døgnet rundt. Anbefales til familier med børn fra ca. 8 år og op.  

Den i naturen

Pak en lækker madpakke, og tag familien med på en omgang naturbingo i en park eller en skov, hvor I kan boltre jer blandt træer og åbne vidder. Skovturen får en sjov og anderledes dimension, når I jagter forskellige naturgenstande, og konkurrerer om, hvem der først får fuld plade! I kan enten lave jeres egne plader hjemmefra med tegninger af forskellige blade, nødder, insekter og lignende, eller I kan printe Sebras gratis naturbingo-plader her

Den lynhurtige

Det tager ca. 1 time, og klarer I det hurtigere end det, er der bonuspoint at hente! Spillet foregår på mobilen, og starter på Hauser Plads midt i byen. Herfra skal I hurtigst muligt finde frem til forskellige lokationer, mens jeres tid bliver sammenlignet med andre spilleres tider. Der er altså masser af guf for konkurrence-typerne!

Dem med mobilen

Prøv Geocatching og tag på skattejagt i København - ja sågar i hele verden. Appen guider ud fra ledetråde og korrdinatsæt til små "skatte" i byen, som andre geoctachere har gemt til jer. Når skatten er fundet, kan I selv gemme en ny "skat" til de næste, der kommer forbi. 

Prøv også appen 'Find vej i Danmark' - et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Kortet fører dig til posterne, som hver har en unik bogstavkode. Koden kan du notere og siden registrere og være med i jagten om at logge flest poster.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Foto: Thomas Damsbo