Ta' ungerne med på rundvisning blandt mumier, mysterier og eksotiske dyr! Vi har samlet fem børnevenlige rundvisninger i København, se med her.

Ramasjang MysterietDR: Ramasjang Mysteriet

Tid og sted: Weekender kl. 11.15 / DR Byen
Pris: 95 kr. pr. person inkl. gebyr

Nu kan ungerne være med til at løse Ramasjang Mysteriet! DR har nemlig lanceret en spritny rundvisning for børn i alderen 5-8 år (eller ældre, hvis ens barnlige sjæl er i behold) med programmet "Ramasjang Mysteriet" som omdrejningspunkt. Der sker mystiske ting i DR Byen, og Kristian har mistanke om, at det er de syv skurke fra Ramasjang, der står bag. Derfor er der brug hjælp! Børnene skal finde spor og løse gåder rundt omkring i DR Byen - på gangene, i studierne og i kælderen. Oplevelsen er tilrettelagt super-detektiverne, så forældrenes må nøjes med at være detektiv-assistenter under turen.
Læs mere om rundvisningen HER.

DeDesignmuseum Danmark: Børneomvisning

Tid og sted: Hver søndag kl. 12 / Designmuseum Danmark
Pris: Gratis når entreen er betalt (børn har gratis adgang)

Hver søndag kan de yngste gæster (5-10 år) komme med på børneomvisning på Designmuseum Danmark i Bredgade. Her introduceres til design i børnehøjde og der gives indblik i, hvordan kendte designere som bl.a. Arne Jacobsen og Kaare Klint brugte naturen i deres designtænkning. Tilmelding fungerer efter "først til mølle"-princip på selve dagen. Forældre er velkomne til at gå med på omvisningen, men da museet har mange besøgende på søndage, anbefales det, at kun en enkelt forælder går med.

GlyptoteketGlyptoteksmagi – museet i børnehøjde

Tid og sted: Hver søndag kl. 12 / Glyptoteket
Pris: Gratis når entreen er betalt 

Hver søndag vækkes Glyptotekets magiske kunstværker og skulpturer til live med fortællinger. Historierne røber sjove, smukke, farlige, drabelige og myteomspundne begivenheder blandt antikke skulpturer, mumier og farvestrålende malerier. Billetter til børneomvisningerne kan ikke forudbestilles, men skal afhentes i billetsalget på dagen. Der udleveres maks to billetter pr. person - bemærk at der er et begrænset antal billetter. Omvisningerne henvender sig til børn i alderen 5-10 år, gerne i følgeskab med en voksen.

Medlemmer af Børn i Byen Klubben tilbydes 50% på entrébilletten resten af 2017, når deres børn ønsker at deltage i Glyptoteksmagi. SE HER.

SMKStatens Museum for Kunst: Børneomvisning

Tid og sted: Hver søndag kl. 13-13.45 / SMK
Pris: Gratis når entreen er betalt

Hver søndag kan børn i alderen 4-12 år gå på opdagelse med en omviser på SMK. Temaet for omvisningerne skifter, men det er altid museets faste udstillinger, der udforskes. Pladserne til omvisningen fordeles efter "først-til-mølle" princippet og kan afhentes i Informationen 30 minutter før omvisningen. Efterfølgende kan familien besøge Børnenes Værksted.

Den Blå Planet
Den Blå Planet: Rundvisning

Tid og sted: Hver mandag kl. 17.30 / Den Blå Planet
Pris:  60 kr. pr. person (40 kr. pr. person med årskort)

Hver mandag har hele familien mulighed for at komme tæt på eksotiske dyr og vilde akvarier på Den Blå Planet. For 60 kr. er det muligt at få en eksklusiv, guidet tur i Nordeuropas mest spektakulære akvarium. Her kommer I med bag kulissen, hvor teknikken sørger for krystalklart vand til tusindvis af dyr som hammerhajer og piratfisk. Bliv klogere på, hvordan naturen har inspireret den hvirvlende arkitektur. Bemærk at det ikke er muligt at medbringe klap- eller barnevogn. Henvender sig til familier med større børn.

Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på køb af årskort til Den Blå Planet. 
SE HER.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 
Fotos: 1. Daniel Hermansen/Delsted Medieproduktion. © Type 2 2. Designmuseum Danmark 3. Glyptoteket 4. Statens Museum for Kunst 5. Den Blå Planet