Ta' ungerne med på rundvisning blandt mysterier, kunst og eksotiske dyr! Vi har samlet fem børnevenlige rundvisninger i København, se med her.

Ramasjang MysterietDR: Ramasjang Mysteriet

Tid og sted: Weekender / DR Byen
Pris: 160 kr. pr. person

Nu kan ungerne være med til at løse Ramasjang Mysteriet! DR har nemlig lanceret en rundvisning for børn i alderen 5-8 år (eller ældre, hvis ens barnlige sjæl er i behold) med programmet "Ramasjang Mysteriet" som omdrejningspunkt. Der sker mystiske ting i DR Byen, og Kristian har mistanke om, at det er de syv skurke fra Ramasjang, der står bag. Derfor er der brug hjælp! Børnene skal finde spor og løse gåder rundt omkring i DR Byen - på gangene, i studierne og i kælderen. Oplevelsen er tilrettelagt super-detektiverne, så forældrene må nøjes med at være detektiv-assistenter under turen.
Læs mere om rundvisningen HER.

Nationalmuseet: Fortællinger fra graven

Tid og sted: Lørdage og søndage kl. 12 på Nationalmuseet
Pris: Gratis, når entreen er betalt

Tør I være med, når fortidens døde bliver levende? Så ta' med på en rejse i de dødes verden, når Nationalmuseet inviterer på børnerundvisning. Her vil børnene møde fire skæbner fra vores fjerne fortid: Bjørn fra stenalderen, Solveig fra bronzealderen, Rolf fra jernalderen og Di-Mut fra Ægypten. Bemærk: børn kan ledsages af én voksen. Der kan maks være 25 deltagere pr. rundvisning, og tilmelding sker på dagen i museets billetsalg, efter først til mølle-princippet.

Det Kongelige Teater: Kom med bag kulissen

Tid og sted: Der afholdes flere rundvisninger om måneden / Det Kongelige Teater
Pris: 105 kr. 

Giv ungerne en stor oplevelse og gå på opdagelse på Det Kongelige Teater, hvor der afholdes børnerundvisninger. Kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teatrets forestillinger bliver til, og hvor kun fantasien sætter grænser. Rundvisningerne er tilrettelagt så både store og små kan være med – og der sluttes af med udklædning i gamle kostumer. Læs mere HER.

SMKStatens Museum for Kunst: Familieomvisning

Tid og sted: Hver søndag / SMK
Pris: Gratis når entreen er betalt

Hver søndag kan familier med børn fra 3 år gå på opdagelse med en omviser på SMK i deres samling af 700 års kunst. Temaet for omvisningerne skifter, men det er altid museets faste udstillinger, der udforskes. Efterfølgende kan familien besøge Børnenes Værksted, som er gratis.


Den Blå Planet: Rundvisning

Tid og sted: Hver mandag kl. 17.30 / Den Blå Planet
Pris:  60 kr. pr. person (54 kr. pr. person med årskort)

Hver mandag har hele familien mulighed for at komme tæt på eksotiske dyr og vilde akvarier på Den Blå Planet. For 60 kr. er det muligt at få en eksklusiv, guidet tur i Nordeuropas mest spektakulære akvarium. Her kommer I med bag kulissen, hvor teknikken sørger for krystalklart vand til tusindvis af dyr som hammerhajer og piratfisk. Bliv klogere på, hvordan naturen har inspireret den hvirvlende arkitektur. Bemærk, at det ikke er muligt at medbringe klap- eller barnevogn. Henvender sig til familier med større børn.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 
Fotos: 1. Daniel Hermansen/Delsted Medieproduktion. © Type 2 2. Nationalmuseet af Joakim Züger 3. Glyptoteket 4. Det Kongelige Teater 5. Den Blå Planet