Sæt kurs mod de fine gårdbutikker, som byder på frisk luft, lækre råvarer og smuk natur til ungerne. Vi guider lige her.


Stengården - idyl i Nordsjælland

Besøg Stengården - sjællands største økologiske gårdbutik, som ligger ved Birkerød i smukke Nordsjælland. Her er køer, høns og 500 frugtræer! I gårdbutikken kan I finde æg, kartofler, grøntsager, frugt og kalve/okse-kød plus økologiske dagligvarer. Stengaarden har også en charmerende cafe med sandwich, kage og kaffe - alt sammen økologisk.

Tip! Hold øje med Stengårdens hyggelige langbordsmiddage.

Hvor: Birkerød. Åbningstider: Torsdag-fredag kl. 10-16/ lørdag-søndag kl. 12-16


Mangholm - plads til ungerne

Tag på landet og klap en gris og nyd idyllen. Mangholm er et økologisk landbrug med stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer.  Stedet brænder for at give - især børn - gode og sanselige oplevelser med naturen og dyrene. Her kan I shoppe gårdens egne øko-produkter som kød, mel, grøntsager, øl, æg og uld med hjem. 

Tip! Tjek Mangholms markeder, der bugner af øko-lækkerier.

Hvor: Hillerød. Åbningstider: Lørdag og søndag kl. 10-16

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER


Krogerup Avlsgaard - smukkeste omgivelser

I Humlebæk har Aarstiderne en skøn, økologisk gårdbutik på Krogerup Avlsgaard i naturskønne omgivelser. Her kan I slippe ungerne fri og finde frugt og grønt, brød, mejeriprodukter, vin, øl og kolonialvarer til at tage med hjem og nyde - altsammen økologisk, naturligvis. Her er varerne nøje udvalgt hos kvalitetsbevidste økologiske producenter og avlere.

Tip! Smut forbi gårdens smukke pluk-selv-marker.

Hvor: Humlebæk. Åbningstider: Mandag-fredag kl. 11-19 og weekenden kl. 10-16 


Fuglebjerggaard - også på Nørrebro

Besøg Camilla Plums smukke, inspirerende Fuglebjergaard - her kan I handle i planteskolen, som har et enormt udvalg, kigge på gården, plukke lækre bær, beundre høns, får, katte og grise, købe frø og meget mere. Så tag børnene i hånden og vis dem, hvor vidunderlig naturen, planter og dyr kan være. I er velkomne til selv at medbringe mad. Ønsker I at shoppe i gårdens gårdbutik, må I et smut til Jægergsborggade på Nørrebro, hvor Fuglebjergaard har samlet de lækre varer. 

Hvor: Helsinge. Åbningstider: Mandag - fredag 10-16 / Gårdbutik på Jægersborggade 17 Kbh N / Åbningstider: Torsdag-fredag Kl. 10-18 og lørdag 10-16

Tip! Hold øje med gårdens arrangementer - her er alt fra pop-up-middag og fermenteringskursus til ciderdag og julemiddag. 


Sørisgaard - en pause fra byens ræs

Ca. 40 km fra København finder i Sørisgaard, som dyrker 30 forskellige slags grøntsager. Kom og oplev de imponerende marker og sig hej til stedets får. I øko-gårdbutikken kan I vælge lækre, danske grøntsager til aftensmaden og købe stedets egen mel med hjem. Her kan I også snuse landluften ind og nyde en espresso eller en Hansens flødeis. Gården holder ofte markeder, hvor ungerne kan hoppe i halmballer, smutte på skattejagt og meget andet.

Tip! Sørisgaards lækre mel kan købes i Coops butikker.

Hvor: Ølstykke. Åbningstider: Mandag-fredag Kl. 10-17/ Lørdag-Søndag Kl. 10-15

 

Fotos: Stengaarden, Mangholm, Krogerupgaard, Fuglebjerggaard og Sørisgaard.