Sæt kurs mod de fine gårdbutikker, som byder på frisk luft, lækre råvarer og smuk natur til ungerne. Vi guider jer til 10 økologiske af slagsen lige her.

Stengården1. Stengården

Adresse: Høveltevej 40, Bregnerød, 3460 Birkerød

Besøg Stengården - Sjællands største økologiske gårdbutik, som ligger ved Birkerød i smukke Nordsjælland. Her er køer, høns og 500 frugttræer. I gårdbutikken kan I finde æg, kartofler, grøntsager, frugt og kalve/oksekød plus økologiske dagligvarer. Stengaarden har også en charmerende café med sandwich, kage og kaffe - alt sammen økologisk.

Tip! Gå en tur på "Hønsestien", hvor I kan se Stengårdens grøntsagsmarker og hønsegården med frugtplantagen. 

Krogerup Avlsgaard Aarstiderne2. Krogerup Avlsgaard

Adresse: Krogerupvej 3 c, 3050 Humlebæk

I Humlebæk har Aarstiderne en skøn, økologisk gårdbutik på Krogerup Avlsgaard i naturskønne omgivelser. Her kan I slippe ungerne fri og finde frugt og grønt, brød, mejeriprodukter, vin, øl og kolonialvarer til at tage med hjem og nyde - alt sammen økologisk, naturligvis. Her er varerne nøje udvalgt hos kvalitetsbevidste økologiske producenter og avlere.

3. Sørisgaard

Adresse: Sørisvej 2a, 3650 Ølstykke

Oplev Istidslandskabet omkring Sørisgaard, på en af deres vandrestier gennem mark og skov. På turen er der mulighed for at hilse på grisene. I skoven er en lille naturlegeplads og et bålsted. Søris ligger ca. 40 km. fra København og byder desuden på en gårdbutik med sæsonens grøntsager, meget af egen avl. De dyrker omkring 20 forskellige slags grøntsager og brødkorn til mel. I gårdbutikken kan I nyde en skøn kop kaffe fra microristeriet Just Coffee og de dejlige is fra Hansens Is. Derudover er der et udvalg af slik, most, sodavand og snacks. De afholder også små og store events, hovedsagligt i sommerhalvåret.

Tip! Mange af Søris grøntsager kan købes i Coops butikker eller alternativt: Du kan finde Søris på Instagram og Facebook, hvor de bl.a. annoncerer events.

Grennessminde4. Grennessminde

Adresse: Snubbekorsvej 16-18, 2630 Taastrup

Hos det økologiske gartneri Grennessminde kan I gå på eventyr i deres store væksthuse og se, hvordan alt laves fra bunden - fra frø til plante, der er klar til salg. I deres café og butik sælges der blandt andet planter, grøntsager, brød og kage. I kan også komme helt tæt på deres dyr, klappe en ged eller kæle en minigris. Det er gratis at besøge deres smukke område og dyrehold.

Aarstiderne Banegaarden5. Aarstiderne på BaneGaarden

Adresse: Otto Busses Vej 45a, 2450 København S

I Aarstidernes gårdbutik på BaneGaarden finder I et stort udvalg af frugt og grønt. Der er fokus på friske, danske råvarer, som følger sæsonerne tæt og udover det store sortiment af frugt og grønt møder du også et bredt udvalg af kolonialvarer blandt andet fra små producenter rundt omkring i Danmark.

Butik Aftensol
6. Butik Aftensol

Adresse: Munksøgård 101, Trekroner, 4000 Roskilde

Butik Aftensol er en lille hyggelig, lokal og økologisk gårdbutik beliggende i det økologiske bofællesskab, Munksøgård, i Trekroner. Her kan du få økologiske basisvarer, samt frugt og grønt, æg, ost og mælkeprodukter. De forhandler også kød fra det omkringstående højlandskvæg, og hvis I har brug for noget til den søde tand, så kan I også købe is og slik. Butik Aftensol forhandler også lækker kaffe fra Just Coffee og naturkosmetik fra Økofeen på Omø.

Rabarbergaarden7. Rabarbergaarden

Adresse: Holløsegade 21, 3210 Vejby

Rabarbergården er et økologisk drevet holistisk landbrug med landhandel, restaurant, planteskole, skolehave og formidling. I deres butik Din grønne købmand kan du købe klimavenlige og lokale dagligvarer. Hylderne er fyldt med Rabarbergaardens egne færdigretter, syltevarer, eddiker, pestoer og meget andet. 

Bomgården8. Bomgården

Adresse: Landevejen 135, 4060 Kirke Såby

Bomgården er en lille økologisk bondegård, som ligger i det naturskønne Kirke Såby. I gårdbutikken sælges lækkert økologisk kød fra danske dyr på græs og andre økologiske og bæredygtige produkter, som er lavet på gårdens egne råvarer. I kan også opleve masser af skønne dyr, såsom heste, grise, køer og geder, som går ude hele året.

Tip! Bomgården afholder masser af børnevenlige events såsom fastelavn, påskefest og øko-dag. 

Mangholm9. Mangholm

Adresse: Hillerødvej 20, 3400 Hillerød

Tag på landet og klap en gris og nyd idyllen. Mangholm er et økologisk landbrug med stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer. Stedet brænder for at give - især børn - gode og sanselige oplevelser med naturen og dyrene. Her kan I shoppe gårdens egne øko-produkter som kød, mel, grøntsager, øl, æg og uld med hjem. 

Tip! Tjek Mangholms markeder, der bugner af øko-lækkerier.

Kartofler gårdbutik øko10. Jensens Økologiske Gårdbutik

Adresse: Hillerødvej 23, 3550 Slangerup

Ikke langt fra Mangholm ligger den lille gårdbutik Jensens Økologiske Gårdbutik. Her finder I salg af kartofler, jordbær, løg, saft og vin. Der er også mulighed for besøg.


Se oversigten over alle landets hyggelige gårdbutikker her

 

Foto: 1) Stengården Instagram, 2) Aarstiderne A/S 3) Sørisgaard Instagram 4) Grennessminde 5) Aarstiderne 6) Butik Aftensol Facebook 7) Rabarbergaarden Instagram 8) Bomgården Instagram 9) Mangholm 10) Pexels