Er I vilde med Harry Potter, magi og fantasy derhjemme? Så vil disse 5 fortryllende destinationer med garanti hitte!

 


Magiske dage i Odense

Hvis det er Harrys univers, der hitter derhjemme, skal I besøge Odense i efterårsferien! Den 16.-20. oktober fyldes Odense nemlig af festivalen Magiske Dage, hvor Harry Potters særlige univers foldes ud i den charmerende bys gader. Programmet for festivalen bliver afsløret den 10. september - tjek det her. Der er gratis indgang til festivalen, men enkelte arrangementer kræver tilmelding og betaling via festivalens side her.


Fantasy bogmesse på Herlufsholm

På Herlufsholm Kostskole (der til forveksling ligner Hogwarts) er scenen sat til et væld af magiske oplevelser den 19.-20. oktober. Her er de allerbedste fantasy-bøger samlet på den store bogmesse og mange spændende forfattere står klar til at fortælle om deres helt særlige universer. I kan også prøve special effects, tage på forfatterværksted eller smutte til rollespilskamp.


Harry Potter-koncert og film i én 

Oplev musik, magi og film smelte sammen til en fortryllende forestilling den 18. oktober om Harry Potter i DR Koncerthuset. Czech National Symphony Orchestra sidder klar til at bringe magien til live, når de spiller John Williams’ uforglemmelige musik til Harry Potter og Fangen fra Azkaban™, mens filmen ruller over det store biograflærred.

LÆS OGSÅ - GUIDE: GRATIS BØRNE-OPLEVELSER I KBH

Harry potter studios
Harry Potter Studios i London

Gå all in - smut til London og besøg Harry Potter Studios, som vil blæse jer bagover. Kom bag om kameraet og se hvordan Harry Potter-filmene blev til og oplev kostumer, effekter og rekvisitter. Besøg platform 9 ¾  og snup en tur med Hogwarts Ekspressen, oplev Den forbudte skov, Dumbledores kontor, drengenes sovesal og meget mere. En kæmpe oplevelse for Potter-fans.


På jagt efter det allerbedste merchandise

En tryllestav med lys, en særlig Hogwarts-sweater eller hvad med Hogwarts Ekspressen som togmodel? Besøg Faraoes Cigarer, som rummer en god bunke merchandise fra det fantastiske univers. Sæt god tid af til at snuse rundt i den hyggelige butik, som også er eksperter på tegneserier, rollespil, fantasy og meget mere - ungerne vil elske det.

PSST - DER ER OGSÅ ... 

Harry Potter-quiz på Absalon 

31. oktober kl. 20 samles byens Harry Potter-eksperter i Absalon på Vesterbro til den store Harry Potter-quiz , hvor der dystes i magisk viden om alt fra besværgelser og Harry Potters venner til hvor det nu lige er man går hen, hvis man skal bruge en bezoar. Medbring lidt galleoner til baren for den vil være fyldt med polyjuice eleksir, veritaserum og troldsmandsslik. Det koster 30 kroner per deltager - billet kan købes her.

Fotos: Forsidebillede af Niels Holmegard OFA, Magiske Dage i Odense, Herlufsholm Fantasy bogmesse, DR, Morten Rand, Faraoes Cigarer og Catalin Pintilie. 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.