Sshh! København gemmer på hemmelige kroge og skjulte perler, som bare venter på at blive opdaget. Her kommer 5 børnevenlige steder i København, som du måske ikke kender - men sig det ikke til at for mange, det er jo hemmeligt!

1. Børnenes Dyremark

Børnenes Dyremark er en frivillig forening, der forsøger at fremme børns kontakt til natur og dyr. Det er især børn fra Sydhavnen som kommer i Børnenes Dyremark. Her er der mulighed for at have en kanin i stedets kaninbure eller have part i en af de fælles heste. Der er i øjeblikket plads til 20 kaniner og Dyremarken har 6 heste. Desuden har de et par frække geder og nogle halvtamme katte. 

2. Classensgade Have

Classens Have er en lille, "hemmelig" park, som ligger gemt i en gård på Østerbro. Her finder I også en sød, lille legeplads for de mindste børn, som bl.a. har legehus, klatrelementer, sandkasse og gangbroer. Stedet er en skøn og tryg oase, fordi den ligger væk fra storbyens trafik og larm - perfekt til småbørnsfamilier! Legepladsen er desuden afgrænset med hegn, og er dermed adskilt fra det øvrige haveanlæg.

3. Cisternene

Var det noget med en tur under jorden? Under Søndermarken ligger Cisterne - Københavns drypstenshuler, som oprindeligt er et vandreservoir, der før i tiden blev anvendt til at forsyne hovedstadens borgere med rent drikkevand. Nu kan man besøge de mystiske underjordiske gange og se spændende kunstudstillinger.

4. Trekroner Søfort

Tag en tur til Søfortet Trekroner fra 1700-tallet, som ligger ude i Københavns Havn! Søfortet spillede en rolle ved slaget på Reden d. 2. april 1801, og der har boet soldater derude under 1. verdenskrig. Der er interaktiv og spændende formidling målrettet børn, og rig mulighed for at gå på opdagelse i det mystiske fort. Husk lommelygte!  Copenhagen Water Shuttle sejler fra Isbjørnen ved Langeliniekaj 5 - tjek esejltider her.

5. Klunkehjemmet

Oplev en gammel lejlighed fuldstændig som den så ud i 1890! To gamle søstre donerede deres barndomshjem til Nationalmuseet, som har fået det flatterende navn "Klunkehjemmet" pga. de tidstypiske kvaster og klunker der pryder møblerne. Omviseren fortæller hvordan man levede i det fine hjem, som får én til at tænke på historiske fortællinger som Matador og Krøniken.

Kærlig hilsen

Caro

Fotos: 1) Børnenes Dyremark 2) Classens Have 3) Cisternerne 4) Trekroner Søfort 5) Nationalmuseet

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.