Børn i byen har gravet de helt særlige og lidt hemmelige juleoplevelser frem i byen. Oplevelser, som ungerne helt sikkert vil elske.

Den sjove - Vild juleudsmykning

Rundt omkring i byen er der mange private, der går mere end all in på juleoppyntningen. Så meget, at man hurtigt får associationer til filmen Fars fede juleferie! Så tag ungerne i hånden, når mørket falder på og tag på tour-de-vild-juleudsmykning. Vi kan tippe om Sonnerupvej i Brønshøj, Bistrupvej i Birkerød, Damhusdalen i Rødovre og Angolavej på Amager - tip gerne om flere vilde jule-huse her nederst i artiklen.

Den søde - Sømods bolcher

Hos Sømods Bolcher i Nørregade 36 producerer de bolcher for åbne døre. Alle er velkomne til at overvære produktionen af julebolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre julebolcher. Og mon ikke I ender med at købe en pose lækre julesager med hjem? I kan komme forbi mandag til fredag ca. kl. 10.15, 12.00, 13.30 og 15.00.

Den med magi - Se Disneys Juleshow i Absalon

Oplev Disneys Juleshow juleaftensdag kl. 16-17 på det store lærred i Absalon ! Nyd det legendariske juleshow på Vesterbro, og mærk den sidste måneds stress flyde ud af kroppen, mens Disneys gode, gamle klassikere skyder juleaften i gang. Det er gratis. 


Den nostalgiske - Julesjov i DR's Børne-TV's historie

Tag afsted til særudstillingen om DR's Børne-TV’s historie på Frederiksborg Slot og kom i julestemning med julefortællinger i Lunas telt. Efterfølgende kan ungerne gå på opdagelse i udstillingen og være med til at lave julepynt. Der er åbent hver lørdag i december frem til 21. december.


Den på skinner - Juletur med veterantoget

Helt hemmeligt er det nok ikke, men det føles som noget helt særligt at stige ombord på et ægte damplokompotiv og tøffe afsted mod de hyggeligste byer og julemarkeder. I kan tage veterantoget fra Kbh og f.eks. stå af til julesalg i Græsted eller på sporvognsmuseet i Borup. En kæmpe oplevelse for togglade børn. Skynd jer at booke en tur lige her.

Læs også ... 

Jul i Nyhavn
  GUIDE: BYENS JULEMARKEDER


GRATIS JULEAKTIVITETER MED UNGERNE


GUIDE: ÅRETS JULETEATER FOR BØRN

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: Tenor, Sømod Bolcher, Pexels,  Frederikborg Slot, Veterantoget.dk, Tivoli, Pexels og Zangenberg Teater