Har du en baby i maven og går du og tænker lidt over, hvordan din fødsel mon bliver? Forbered dig bedst muligt – tilmeld dig et af byens mange fødselsforberedelser – vi guider til fem fine lige her!

Den på hold: APA

Apa er en aftenskole i København – holdene forgår på Østerbro og Islands Brygge. Om I som par vil gå til fødselsforberedelse, om du vil gå alene eller måske er solomor, så har APA holdet til dig.  Her er fokus på øvelser der styrker og bevidstgør. Der arbejdes med åndedrættet og så får du viden om fødslen og dens faser – også alle de ting, du ikke kan læse dig til.  Du bliver klædt på til den første tid med den lille baby – hver time afsluttes med fælles te, hvor der er tid til at dele oplevelsen af at være gravid. 

Den med mindfullness: JORDMODERHUSET

Jordemoderhuset ligger i indre København og tilbyder bl.a. fødselsforberedelse for dig alene, for par og kombineret med yoga og mindfullness. Her bliver du undervist i fødselsforløbet, smertehåndtering, vejrtrækningsøvelser, forskellige hensigtsmæssige måder at bevæge sig på gennem fødslen, smertelindring, jeres og rolle under fødslen, amning og barselspleje.

LÆS OGSÅ: DE 10 AMMEVENLIGE CAFEER

Den uden smerte: SMERTEFRI FØDSEL

Anja Bay, der står bag ”Smertefri fødsel”, tilbyder kurser i fødsels-forberedelse. Her lærer du, ved hjælp af konkrete fødeteknikker, at du selv kan tage kontrol over fødslen og opleve en fødsel uden angst og med meget mindre smerte. På kurserne, som kombineres med hjemmetræning, trænes bl.a. vejtrækning, presseteknik, fokusvisualisering og kombinationsafspænding. Kurserne foregår i København K og kan også følges i Aarhus.

Den (også) for par: DEN RIGTIGE JORDEMODER

Den rigtige jordemoder tilbyder fødselsforberedelse – også for par. Det foregår over en dag på 7 timer, hvor du bliver undervist af en jordemoder. Forløbet indeholder forklaring af fødslens forskellige faser – snak om smertelindring, hvordan du slipper angsten, konkrete øvelser til at afspænding og vejtrækning. Du bliver også rustet til, hvordan I forbereder jer godt på den gode amning. Kurserne forgår på Frederiksberg og der er også mulighed for kurser hjemme hos en selv. 

Den derhjemme: PREGGIO

Preggio tilbyder fødselsforberedelse hjemme i din egen stue – undervisningen foregår over 1-2 gange. Her underviser en jordemoder dig – og din partner - i vejtræknings- og afspændingsteknikker, selve fødselsforløbet fra fødslens start derhjemme til modtagelse på fødeafdelingen, fødslens faser og tiden efter fødslen. Du bliver også guidet igennem muligheder for smertelindring, ve-og fødestillinger og den første amning. 

 

Fotos: Den rigtige Jordemoder og Jordemoderhuset