Smut nordpå og tag på eventyr på de mange lækre legepladser. Vi guider til en håndfuld lige her, som ungerne vil glæde sig til at suse rundt på.

1. Espergærde: Græshoppe-legepladsen

Hvor? Espergærde Bypark, Vestermarken 16G, 3060 Espergærde

Leg løs på en gigantisk vandkande og en kæmpe-græshoppe i Espergærde Bypark. Her finder I den magiske legeplads, som har de fineste, farvestrålende tårne, en kæmpe blomst, en stor vandkande og så den ikoniske græshoppe, som ungerne kan lege på i timevis. Gå også en dejlig tur på Espergærde Havn, som ligger tæt på.

2. Esrum Kloster: Fantastisk naturlegeplads 

Hvor? Klostergade 11, Esrum, 3230 Græsted

Pak ungerne og oplev Esrum Naturlegeplads, hvis tema har rod i middelalderen. Her kan I gå på opdagelse i et middelalderligt børneunivers. Sæt ungerne fri på det store fæstningsanlæg med voldgrav og svævebane, leg på markedspladsen og ved bondens hus, hvor I kan klatre på grise eller slå jer ned ved bålpladsen. Besøg også Esrum Kloster, som er en stor oplevelse.

3. Hornbæk: Gyng med havudsigt

Hvor? Havnevej 36, 3100 Hornbæk

Sæt kurs mod Hornbæk Strandlegeplads og stop ved den smukke strand. Her finder I den fineste strandlegeplads, der ligger helt ud til stranden ved siden af fiskerihavnen. Nyd en gyngetur med udsigt til hav og havn - og køb fiskefrikadeller og is ved havnen, hvis sulten melder sig. Hornbæk strand er en smuk oplevelse på alle tider af årerne med flotte, store klitter og en bred sandstrand, som i sig selv er et besøg værd. 

LÆS OGSÅ: De 7 hemmelige legepladser

 4. Taarbæk Havn: Magisk maritim legeplads

Hvor? Taarbæk Strandvej 96, 2930 Klampenborg

Smut nordpå og stop ved Taarbæk Havn, hvor I finder den nyrenoverede, smukke legeplads som er bygget som en lillle havneby i børnehøjde. Her kan ungerne smutte op i fyrtårnet med rutsjebane, klatre på det store fiskestativ, holde øje i udkigstårnet og meget mere. Her kan I sagtens bruge mange timer. 

Vær opmærksom på, at det er skolens legeplads - så sørg for at besøge den om aftenen eller i weekenderne, når klokken har ringet ud. 

5. Liseleje: Naturlegepladsen Havtyren 

Hvor? Lisehøjvej, 3360 Liseleje

Naturlegepladsen Havtyren ligger i Liseleje på vej ned mod stranden og er det perfekte udflugtsmål, hvor ungerne kan lege og forældrene nyde weekenden i smukke omgivelser. Her kan I klatre på Havtyren, gynge, rutsje, gå på balancebom, prøve stativet til armgang eller tage et hvil i et overdækket hus, hvor I kan spise madpakken.  

6. Ordrupgaard: Kunstlegeplads

Ordupgaards Kunstlegeplads er en magisk oplevelse! Prøv den labyrintiske bambuskonstruktion, et tehus i parkens trætoppe og mange andre kunstoplevelser. Værkerne i parken skal give børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en friere måde.

Fotos: 1-2) Monstrum.dk 3) Esrum Kloster 4-5) Monstrum.dk 6) Visit Nordsjælland - Daniel Overbeck 7) Ordrupgaard