Sommeren er her! Tag en pause fra byens puls - smut ud af byen - Børn i byen giver her et bud på fem endagsudflugter fra København.

Nyvang
Andelslandsbyen Nyvang

Syd for Holbæk ligger Andelslandsbyen Nyvang, en lille landsby, hvor hverdagen i midten af 1900-tallet er bragt til live, og hvor I kan føle, smage, lugte og lege jer gennem historien. Prøv at sidde i fængsel på politistationen, se smeden arbejde foran essen eller nyd en kage og en kop kaffe ved de smukt dækkede borde i konditoriet. I sommerferien har Andelslandsbyen åbent hver dag fra kl. 10-16.

Hedeland

I Hedehusene ligger Hedeland, et 15 km2 stort rekreativt område med masser af aktiviteter. Her finder du blandt andet en golfbane, en minijernbane, en veteranjernbane, et skibjerg og en gokartbane. Der er også to legepladser – Børneoasen for de mindste med gynger, rutsjebaner og træhuse, og Naturlegepladsen for børn og voksne med en 35 meter lang svævebane og gynger med ekstra lange reb. Hedeland har også et veterantog, der tøffer ud i hedelandet hver søndag i hele sommersæsonen. Prøv også Brandhøjbanen - et omfattende mini-jernbaneanlæg, hvor lokomotiverne kører med rigtig damp som i gamle dage.

plukselv
Plukselv-plantager

Sommeren er spækket med lækre frugter og grøntsager, og ingen smager bedre, end dem man selv har plukket. Så hvis I gerne vil lave noget aktivt i ferien, var det måske en ide at bruge en dag på en af de mange plukselv-plantager rundt omkring i landet. På plukselvfrugt.dk kan du se, hvor der ligger et sted i nærheden af dig. De har også en iPhone-app, så du altid kan finde vej til friske jordbær og nye kartofler. Tjek også Børn i byens guide De 5 bærjagter med gode plukkesteder i København-området og links til opskrifter med bær.

Bridgewalking

Mangler de store børn lidt adrenalin i sommerferien, så overvej en tur til Middelfart, hvor I kan få en enestående oplevelse på toppen af den gamle Lillebæltsbro. Bridgewalking tager jer op til 60 meters højde, hvor en guide fortæller jer om broens historie og om naturen omkring Lillebælt – alt sammen forsvarligt fastspændt. Turen varer to timer og man skal være minimum 140 cm. for at deltage.

hc andersenH.C. Andersens Verden

H.C. Andersens Verden ved Præstø er Danmarks første teaterpark! Her kan hele familien nyde en oase af sommer, samvær og ikke mindst eventyrlige H.C. Andersen fortællinger og oplevelser. I parken spiller bl.a. Kejserens nye klæder, Den Lille Havfrue og Nattergalen som forestillinger, ligesom ungerne kan deltage i forskellige aktiviteter som historiefortælling, teater, kreative workshops, eventyrlig papirsklip, udklædning og hilse på de søde dyr. Parken har åbent 2. juli - 4. august 2019.

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Foto credit: 1) Andelsforeningen Nyvang 2) Caroline Meldgaard 3) H.C. Andersens Verden