Ta' familien med til Ringsted, også kendt som Sjællands navle, der byder på masser af børnevenlige aktiviteter og oplevelser.

Ringsted oplevelsessti

Er familien til frisk luft, motion og natur, skal I prøve Ringsted Oplevelsessti! En 25 kilometer lang natur- og aktivitetssti med ca. 100 oplevelser, aktiviteter og seværdigheder. Stien tager jer igennem meget forskellige landskaber, bl.a. langs den smukke Haraldssted Sø. På ruten kan I også møde får og kvæg, samt finde borde, bænke, bålhytter og shelters, som I kan overnatte i. Har I små børn med, kan I vælge at parkere på en af rutens mange parkeringspladser, og blot tage en lille tur. Læs mere om oplevelsesstien her eller hent den gratis app Ringsted Oplevelessti.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vidste du, at der i Ringsted er en 25 km lang sti med ca. 100 oplevelser i naturen? #visitringsted #oplevelsesstien #natur #nature #visitdenmark #denmark #ringstedrykker

Et opslag delt af Ringsted rykker (@ringstedrykker) den

Ringsted Svømmeland

Adresse: Teglovnsvej 46, 4100 Ringsted
Ringsted Svømmeland er et rent slaraffenland for børn og barnlige sjæle. Svømmelandet byder på i alt fire forskellige bassiner: et svømmebassin med 8 baner, som i weekenderne er delt op i 3 områder: ét til at svømme baner, ét til at lege og ét til at springe. Derudover finder I et lege- og undervisningsbassin med modstrømskanal, boblezoner og springvand, et soppebassin for babyer samt et stilleområde med varmtvandsbassin og massagedyser. Læs mere om Ringsted Svømmeland her.

Tip: Bor du i Ringsted, er der babysvømning for babyer i alderen 3-24 måneder hver onsdag kl. 12-14.

Sørøverlegepladsen i Klosterparken

Adresse: Klosterparken, 4100 Ringsted
I Klosterparken nær Ringsted Outlet finder I den fedeste legeplads til ungerne. Legepladsens centrum består af et kæmpestort sørøverskib med flere rutsjebaner og klatrenet, samt ægte piratflag i toppen! Deruover finder I også en stor blå hval bygget i træ, som ungerne kan klatre på, svævebane og sejt udkigstårn. Legepladsen har blødt underlag, så ungerne ikke slår sig, og borde/bænke, hvor man kan nyde medbragt mad.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Karina Lundgaard (@karinalundgaard) den

Sct. Bendts kirke

Er man I Ringsted, bør man lægge vejen forbi Sct. Bendts Kirke, som er Danmarks første kongekirke. Ungerne kender den måske allerede fra julekalenderen "Absalons Hemmelighed", hvor Cecilie og Hubert besøger kirken for at stjæle en nøgle til fangekælderen. Kirken rummer masser af vigtig historie: flere af Danmarks store konger og dronninger ligger nemlig begravet her. Besøg både gravene af Valdemar den Store, Knud 6., Valdemar Sejr, Erik Menved og Erik Plovpenning! Kirken har åbent alle ugens dage kl. 10-13. I sommerperioden 1. maj til 31. august er kirken åben kl. 10-16.

Tip: Læs om de begravede konger og dronninger inden besøget og gense afsnit 11 af Absalons Hemmelighed med ungerne.
Ekstra tip: Bor du i Ringsted kan du tage til babysalmesang med din baby hver tirsdag kl. 10.30-12 i Sognegården.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Ringsted rykker (@ringstedrykker) den

Ringsted Outlet

Adresse: Klosterparks Alle 1, 4100 Ringsted
Ringsted Outlet er Danmarks eneste rigtige Outlet-by - en hel lille landsby med masser af kendte danske og internationale mærkevarebutikker. Umiddelbart lyder det måske ikke børnevenligt - men det er ihvertfald et besøg værd for børnefamilier, der gerne vil spare penge på fede børnetøjsmærker. I outlettet finder I f.eks. POMPdeLUX , NOA NOA , LEGO WEAR og PHISTER & PHILINA. Skal du have tid til at shoppe, kan du evt. installere din partner og ungerne på den fede legeplads i outletbyen, lade dem gå i Haribo-butikken eller spise frokost på The Burger ;-)

Bonus tip (mest for de voksne): Birgers Brocante

Adresse: Møllebjergvej 10, 4100 Ringsted
Hvis du er glad for antikviteter og fransk brocante, SKAL du slå et smut forbi Birgers Brocante, der holder til på en gård lidt udenfor Ringsted. Her finder du et hav af smukke, gamle ting fra kirker, banegårde, skoler osv. Udvalget er imponerende, og vil få enhver vintage og Fil de Fer-fan til at falde i svimer. Bemærk dog at butikken/laden kun har åbent i udvalgte weekender. Læs mere på Birgers Facebook-side.

 

Find flere oplevelser i Ringsted på Visit Ringsted

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.