En baby har både brug for tøj, udstyr og legetøj - men hvordan sparer vi allermest på ressourcerne? Tjek de 5 bæredygtige tips til baby lige her - du behøver nemlig slet ikke købe fra nyt!

VIGGA: Deletøj til baby

En baby skifter i de første seks levemåneder i gennemsnit garderobe hele fire gange og herefter kasseres tøjet tit. Det er spild af ressourcer. Heldigvis findes VIGGA.dk: En bæredygtig abonnementsordning med økologisk børnetøj (0-2 år). Du får altså tilsendt lækkert øko-tøj til din baby, og når poden vokser ud af klunset, sender du det blot retur, hvorefter det ryger videre til andre glade babyer. Herefter modtager du en ny kollektion - en størrelse større. Et stort plus for din pengepung, din baby og sidst men absolut ikke mindst: miljøet! 

MØDREHJÆLPEN: Brugt babytøj

Find masser af velholdt børnetøj  til en god pris hos Mødrehjælpens genbug til børn, der har butikker i hele byen. Butikkerne er hyggelige, tøjet er ordnet og hængt fint og overskueligt op og priserne er absolut fair. Her er hovedsageligt tøj, men der er også lidt legetøj. Overskudet går selvfølgelig til Mødrehjælpen og du overtager en anden babys fine tøj og slipper for at købe helt nyt. Find en Mødrehjælpen-butik nær dig: AmagerKøbenhavn KKøbenhavn VFrederiksberg og Valby

BØRNELOPPEN: Et loppesupermarked

Børneloppen er en slags loppesupermarked for børnefamilier. Her kan du sælge dit eget og købe nyt brugt børneudstyr, lige fra tøj og legetøj til barnevogne og børnemøbler. Bag butikken, står to mødre, der udlever drømmen om et loppesupermarked og gør op med køb-og-smid-væk-kulturen, hvor alt for mange gode ting får et alt for kort liv i stedet for at leve videre som genbrug hos en ny familie. Børneloppen findes efterhånden både i Valby, Vanløse, Slagelse, Holbæk, Odense, Randers og Aalborg.

REPLAY: Brugt legetøj

Hos Replay på Frederiksberg forhandles udelukkende brugt legetøj til børn. Du kan nemt købe dig fattig i legetøj til baby, som han/hun måske nemt mister interessen for i takt med at baby udvikler sig. Spar penge og ressourcer - køb dit legetøj brugt, her er meget fint at finde i den hyggelige butik Replay. Hold godt øje, de får tit nye, fine sager.

LÆS OGSÅ: DE 5 BABYBIO

KLODSHANS: Brugt babyudstyr

Mangler baby en barnevogn eller er I på udkig efter en babystol? Klods Hans på Amager bugner af brugt udstyr til baby. Husk også at tjekke kælderen, som er proppet til randen med brugt børnetøj i alle størrelser. Du kan både finde mærkevarer, hjemmestrik og retrotøj til de små – alt er nyvasket. Så rul forbi Klods Hans, når det er tid til at opdatere babys garderobe ellers udstyr.

 

Fotos: 1) Vigga 2) Mødrehjælpen 3) Replay 4) Børneloppen 5) Klodshans