Var det noget med et måltid i grønne omgivelser? Børn i byen guider jer til spisesteder med et grønt twist. Der kommer hele 12 fantastiske af slagsen lige her!


1. BaneGaarden

Adresse: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Er I til skønne uderum og masser af natur, bør I helt sikkert lægge vejen forbi BaneGaarden - et madunivers i helt særlige omgivelser, hvor 9 gamle trælader er blevet forvandlet til restauranter, en café og en gårdbutik. Alt sammen blandt grønne haver, vild natur og meget mere. Et oplagt udflugtsmål for byfamilien, der savner lidt luft under vingerne og grønne omgivelser. Maden er selvfølgelig inspireret af de lokale råvarer af højeste kvalitet, og der er noget for en hver smag, så også familiens yngste kan spise med. 

 
2. Picnic

Adresse: Dantes Plads 7, 1556 København VV
Café Picnic er placeret lige ud til Glyptotetekts Vinterhave - en indendørs frodig oase midt i København. Her kan I bl.a. nyde brunch og frokost med udsigt til eksotiske planter såsom palmer samt fine skulpturer. Ungerne kan også prøve stedets børnemenu bestående af ”Byg selv pitabrød” med kyllingekødboller, frugt og æblejuice. Bemærk at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic. Hver tirsdag er der dog gratis adgang til både museet og Picnic. I løbet af sommeren har Café Picnic udvidet med en lille filial i Glyptotekshaven, så I også kan nyde jeres måltid under åben himmel - hyggeligt!

TIP! Børn i byen klubmedlemmer får 10% rabat hos Picnic.

3. Café Væksthuset

Adresse: Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg
Midt i Landbohøjskolens utroligt smukke og velplejede universitetshave, ligger Café Væksthuset, i et gammelt forsøgsdrivhus, der i sin tid blev brugt til at dyrke agurker. Her bliver det bare ikke mere fantastisk at nyde et måltid, særligt i sommerperioden, hvor alt blomstrer. Stedet byder bl.a. på lækre hjemmelavede sandwich, brunch mm. Der kan selvfølgelig også købes læskende drikke og kaffe, og så er det muligt at sidde både inde og ude.


4. Restaurant Väkst

Adresse: Sankt Peders Stræde 34, 1453 København
Cofoco på Sankt Peders Stræde, også kendt som Restaurant Väkst, er en grøn oase midt i byen. Her kan gæsterne nemlig nyde udsigten til et stort, frodigt toetagers drivhus i centrum af restauranten. I drivhuset gror der planter og blade i tråd med det nordiske køkken, som også præger menuen, der har en forkærlighed for grøntsager. En stor del af møblerne i restauranten er bygget i genbrugsmaterialer og træ, som sammen med drivhuset giver gæsterne en haveoplevelse midt i byen. 

5. Traktørstedet

Adresse: Granatvej 9, 2770 Kastrup
Traktørstedet ligger i Naturpark Amager, og har den skønneste udsigt over Fælleden. Her er der plads til leg og masser af spændende naturaktiviteter, som kan kombineres med cafébesøget. Stedet serverer lækker mad til overkommelige priser, heriblandt burgere, frokostbrædder, kaffe, kage med mere. Menukortet er enkelt, og er lavet af lokale råvarer - f.eks. er burgerens oksekød fra fælledkøer. Læs mere HER.


6. ØsterGRO

Adresse: Æbeløgade 4, 2100 København Ø
ØsterGRO er Danmarks første bylandbrug på taget af et gammelt bilauktionshus, på Æbeløgade på Østerbro. Her dyrkes grøntsager ’en masse’, og så produceres der æg og honning. Har I lyst til at kigge forbi? Der er som udgangspunkt altid nogen på tagfarmen om onsdagen fra kl. 10-17, hvor man er velkommen til at komme og se sig lidt omkring, og give en hånd med. Derudover kan I også besøge GRO Spiseri, som serverer himmelske retter af lokale grøntsager og kød. Bemærk: spisestedet har særlige åbningstider, og der skal købes billet på forhånd, se her.

7. Café Sylten

Adresse: Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør
Tag på udflugt til dejlige Dragør - og glæd jer til ægte sommerhusstemning, når I rammer Cafe Sylten, som ligger midt på stranden med smuk natur og udsigt til havet. Fra cafeen er der frit udsyn fra de store vinduer, så ungerne kan lege, imens I nyder cafeens lækkerier, som byder på skøn brunch, frokost og aftensmad  - cafeen har selvfølgelig også en børnemenu.


8. Orangeriet Kongens Have

Adresse: Kronprinsessegade 13, 1306 København K
I Københavns grønne oase, Kongens Have, kan I bl.a. slå jer ned i Orangeriet og nyde en omgang lækker smørrebrød til frokost eller måske en sød, varm æble tarte tatin til dessert? Stedet er mest oplagt med børn om søndagen, hvor der også serveres café-klassikere såsom varm kakao, æblemost, sodavand og chocolate chip cookies. Kig forbi og nyd en stund under Orangeriets parasoller i grønne omgivelser, før eller efter kan I passende gå en tur i den skønne have.

9. Morgenstedet

Hvor: Christania, Fabriksområdet 134, 1440 København K
Smut en tur på farverige Christiania og besøg Morgenstedet, som i over 20 år har lavet lækker, økologisk vegetarisk mad. Deres hyggelige gårdhave byder på ro, overskud og grønne omgivelser om sommeren. Det venlige personale tager godt imod byens børn, og her er både højstole, pusleplads og børnevenlig mad.


10. Gemyse

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København
Gemyse er en grøn restaurant og café på flere måder: køkkenet er grønt i den forstand, at alle grøntsager i restauranten er 100% økologiske, og så kan cafémaden indtages i stedets grønne have eller drivhus! Ungerne kan også bage deres eget snobrød eller riste skumfiduser over bålfadene i Gemyses skønne køkkenhave hver dag fra kl. 12-22. Det koster 35 kr. pr. snack.

11. The Garden Café

Adresse: Øster Voldgade 4A, 1350 København
I Kongens Have finder i også The Garden Café, som byder på et lillebitte udvalg af sandwichs og snacks, og ellers står menukortet på en række forskellige slags drikke, kolde som varme. Det er nu ikke menukortet, man kommer efter, det er omgivelserne. Cafeen ligger nemlig klods op og ned af Rosenborg Slot i Kongens Have - og er virkelig en charmerende perle. Her kan I tage en slapper i cafeens havestole, der er opstillet på de grønne plæner.


12.
Café Funder i Frederiksberg Have

Adresse: Frederiksberg Runddel 3A, 2000 Frederiksberg C
Sving forbi Café Funder, der holder til i en af de fine orange bygninger ved Frederiksberg Runddel. Stedet gemmer på den skønneste lukkede have, hvor I kan nyde jeres mad og drikke ved små caféborde under de grønne trækroner og med kig til blomster. En gemt oase, der i den grad emmer af fred og idyl. Menukortet byder på sandwichs, salater, morgenmad og om sommeren også en sommermenu med tapas-anretning, tærter og andre dejlige muligheder.

 

Billeder:
1. BaneGaarden, Caroline Meldgaard

2. Ny Carlsberg Glyptotek af
Anne Marie Jo
3. Restaurant Väkst af Chris Tonnesen
4. Østergro af Henning Thomsen
5. Orangeriet Kongens Have
6.
Gemyse / Tivoli
7. Cafe Funder