Elsker dit barn dyr? I landets zoologiske haver finder I alt fra klassiske bondegårdsdyr og eksotiske fugle til vilde dyr fra den afrikanske savanne og alt godt fra havet. Besøg jeres lokale dyrepark eller prøv en ny - her er de 12 bedste i Danmark!

1. Zoologisk Have København

Hvor: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Når det kommer til et bredt udvalg af dyr fra hele verden, skuffer Zoologisk Have København aldrig. Der er massevis af eksotiske dyr fra både nord, syd, øst og vest, og mange timers sjov for hele familien. Børnezoo omfavner de mindste gæster med bondegårdsdyr og legeplads, mens resten af haven byder på dyr, spisesteder og hyggelige omgivelser for alle pengene. 

2. Odense ZOO

Hvor: Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C

Midt i den fynske hovedstad ligger Odense ZOO, der med forskning og naturvidenskab for øje, byder gæsterne indenfor i en verden af spændende dyreliv. Udover at underholde de besøgende børnefamilier, har den zoologiske have gjort det til et fokus at formidle viden om dyr og natur, så de mange gæster bliver klogere på dyrearternes samspil under besøget. 

LÆS OGSÅ: De 12 sejeste actionoplevelser i Danmark

3. Ree Park Safari

Hvor: Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

Afrika møder Nordamerika i Ree Park Safari på Djursland. I kan nemlig både tage en tur på savannen, hvor giraffer, zebraer, strudse og antiloper lever side om side med hinanden, og besøge sorte bjørne og arktiske ulve, inden I slipper ungerne løs på den afrikanske naturlegeplads, Watoto Kaya, eller lader de mindste give den gas på westernlegepladsen.

4. Den Blå Planet

Hvor: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium, som rummer mere end 20.000 dyr og 7 mio. liter vand! Der er altså nok at gå på opdagelse blandt for hele familien, når underholdning, fascination og viden går op i en højere enhed i de spektakulære rammer på Amager. Hils på både vandmænd, blæksprutter og hajer, samt alverdens andre dyr fra det store blå hav.

5. Skandinavisk Dyrepark

Hvor: Nødagervej 67B, 8560 Kolind

Der er ægte nordisk vildmarksstemning i Skandinavisk Dyrepark med kampesten, bakker og søer så langt øjet rækker. Det er de optimale rammer for de mange bjørne og ulve, som parken især er kendt for. Der er nemlig tale om en af verdens største bjørneparker og en af de bedste ulveparker, hvor dyrene lever i så virkelighedstro og naturlige omgivelser som muligt. 

LÆS OGSÅ: De 10 fedeste forlystelsesparker i Danmark

6. Kattegatcentret

Hvor: Færgevej 4, 8500 Grenaa

Kan I ikke få nok af hajer, rokker og havdyr i alle afskygninger, vil en tur til Kattegatcentret i Grenaa være en oplagt destination for jeres næste familieudflugt. Der er rig mulighed for at blive klogere på alle aspekter af livet under havoverfladen i det flotte akvarium, der meget bekvemt ligger helt ud til havet med den dejligste udsigt. 

7. Knuthenborg Safaripark

Hvor: Knuthenborg Alle, 4930 Maribo

Udover den klassiske safari med dyrene fra den afrikanske savanne, byder Knuthenborg Safaripark på et smut tilbage i tiden med deres 30.000 kvadratmeter store Dinosaurland! Besøg Palæontologens base og gå en tur på Fortidsstien og Nutidsstien, hvor livagtige dinosaurer, ægte fossiler, store skeletter og nutidens levende slægtninge, emuerne, holder til. 

8. Øresundsakvariet

Hvor: Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

Hos Øresundsakvariet i Helsingør er der rig mulighed for at få lov til at røre ved mange af de maritime dyr. Der er rørebassiner, hvor selv de mindste børn kan ae en søstjerne eller en fladfisk, mens de modige også kan røre ved rokker og hajer! Skal I have en helt særlig oplevelse med hjem, kan I tilkøbe en tur i gummibåd på Øresund med en omgang marsvinsafari! 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20%

LÆS OGSÅ: De 12 must see museer i Danmark

9. Nordsøen Oceanarium

Hvor: Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

I det store akvarium i Nordjylland kan I få indblik i de mange forskelligheder, der er repræsenteret blandt havets rige dyreliv. Der er både dyr, som lever i vandkanten, og dem, der lever dybt under havets overflade - besøg sælerne i det populære Sælarium og hils på alt fra klumpfisk til hummere i akvariets mange bassiner. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20%

10. Randers Regnskov

Hvor: Tørvebryggen 11, 8900 Randers

Er I til eksotiske kryb og tropisk klima, bør I lægge vejen forbi Randers Regnskov. De har alt hvad hjertet begærer af edderkopper, slanger og øgler.. Og så er der også gjort plads til nogle af regnskovens mere pelsede venner - I kan nemlig også møde både aber og dovendyr i det levende økosystem. Og hvis I kigger op, kan I få øje på regnskovens fugle og flagermus.

11. Aalborg ZOO

Hvor: Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

Den grønne oase tæt på Aalborg Centrum byder på over 140 forskellige dyrearter med alt fra isbjørne og elefanter til myreslugere og vortesvin. Og så er Aalborg ZOO det eneste sted i Danmark, hvor I kan hilse på Borneos store menneskeabe, orangutangen! Der er desuden spændende optrædener på Zoofariscenen, flere familievenlige spisesteder, samt mulighed for selv at grille i haven. 

12. Givskud ZOO

Hvor: Løveparkvej 3, 7323 Give

Givskud ZOO er en safaripark midt i Jylland, hvor I kan køre rundt blandt løver, giraffer, flodheste og bisoner - enten i jeres egen bil eller i en guidet safaribus. I bliver taget gennem savanner, prærier og pampasser på en tur, der strækker sig fra Afrika til Nord- og Sydamerika. Løveparken er desuden udstyret med både legeland, hoppeborg og trampoliner, hvis ungerne skulle få brug for en pause fra dyrene.

 

Fotos: 1) Frank Rønsholt, Zoologisk Have København 2) Ard Jongsma, Odense ZOO 3) Caroline Meldgaard 4) Den Blå Planet 5) Skandinavisk Dyrepark 6) Kattegatcentret 7) Knuthenborg Safaripark 8) Øresundsakvariet 9) Nordsøen Oceanarium 10) Randers Regnskov 11) Aalborg ZOO 12) Givskud ZOO