Børn i byen har anmeldt Cykelmyggen Egon på Bellevueteatret en forestilling om  farvestrålende insekter, fællesskab og vigtigst af alt - verdens bedste cykelmyg.

Den kendte danske børnebogsklassiker Cykelmyggen Egon af Flemming Quist Møller danner rammen for en spændende og fængslende forestilling med masser af musik, dansk og akrobatik. Undervejs møder man kendte figurer som cykelmyggen Egon, kålormen og loppeartisterne, men der har også sneget sig nye skønne karakterer som dansemyggen, pruttebillen og bisoldaterne ind.

Farvestrålende, fantastik og forrygende

Allerede inden forestillingen går i gang kan man mærke hele salen sitre af spænding, og forventnings glæde bliver udløst med et stort kollektivt WOW fra salens børn, da cykelmyggen Egon kommer drønende ind på scenen på sin guld- cykel. Kort efter sidder alle med åben mund og følger med, da de to drillemyg kaster sig ud i spændende akrobatik højt oppe under loftet.

Der er virkelig kræset for det visuelle, og den fantastiske musik understøtter den magiske rejse, man som tilskuer bliver taget med på. Forestillingen bygger på Flemming Quist Møllers historie om Cykelmyggen Egon, men er den blevet ændret en smule, så den passer bedre til teateret. Flemming Quist Møller medvirker selv som den fortællende sommerfugl, og danner en fin rød tråd i forestillingen, så selv dem som ikke kender til historien i forvejen, sagtens kan følge med.

Maks underholdning

Er man til dans, sang og akrobatik er Cykelmyggen Egon helt klart værd at gå ind og se. Der leges med sproget gennem både musik og fortælling og hist og her, har der endda sneget sig lidt morsomheder ind henvendt til de voksne og de allerældste børn. Det gør at både børn og voksne føler sig godt underholdt og kan nyde forestillingen.

Cykelmyggen Egon er anbefalet ned til tre år, og min ledsager på snart fire år var fanget fra første sekund. Hun måtte undervejs op på skødet, da dele af forestilling var lidt voldsom for hende. Blandt andet er den sure, store edderkop en smule uhyggelig, og derfor mener jeg, at Bellevues egen aldersanbefaling er meget passende.

Cykelmyggen Egon på Bellevue teatret kan helt klart anbefales!

Tip!

Kom lidt før forestillingen og se Cykelmyggens far Flemming Quist Møller udstille sine farvestrålende billeder i teatrets foyer. Desuden er det muligt at tage sin cykel med og prøve kræfter med cykelbanen på græsset overfor teatret.

Børn i byen giver Cykelmyggen Egon 5 ud af 5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Cykelmyggen spiller på Bellevue teatret frem til d. 29. april. 
Varighed: 1 time og 40 min (inkl. pause)
Alder: anbefalet fra 3 år
Med: Flemming Quist Møller, Serge Huercio, Michiel Tange van Leeuwen og mange flere
Forfattere: Flemming Quist Møller og Clemens