Fra den 1.-24. februar lyser Copenhagen Light Festival endnu engang København op med smukke lys-kunstværker. Så få ungerne i flyverdragten, og gå en aftentur i vintermørket. Vi har udvalgt 5 lysoplevelser, som børnene med garanti vil forundres og fascineres af.


1. Evig solnedgang

Ta' børnene med til Kalvebod Brygge og oplev kunstværket "Eternal Sundown" af Mads Vegas, der med dets abstrakte solnedgangsfarvespektrum minder os om, at det tiltrængte sollys snart vender tilbage. Værket består af 142 farvede fluorescerende lamper og en laser, der skaber et både urbant og naturligt udtryk - et smukt syn for både børn og voksne. Gå en tur over broen, og se den skifte farve.

Lysfe
2. Den grønne laserstråle

Skal I ud på en aftentur med familien i indre by, foreslår vi, at I lægger vejen forbi Nikolaj Kunsthal. Her kan I nemlig igen i år se den seje grønne laserstråle, som strækker sig en kilometer fra kirkens spir til hjertet af Tivoli. Laserstrålen svæver 65 meter oppe i luften, og er skabt af Martin Ersted. Hvis I er friske på en rask gåtur, kan I følge laserstrålen til Tivoli - den er det perfekte kompas! Kan opleves under hele festivalen (strålen tænder ved solnedgang).

Vinter i Tivoli3. Vinter i Tivoli

I Tivoli kan I igen i år drømme jer væk i tusindvis af betagende lys. Vinter i Tivoli er en af hovedattraktionerne under Copenhagen Light Festival, og der er derfor skruet ekstra meget op for lyset. Lad jer overraske af smukke lysinstallationer, oplev flotte Vinterilluminationer på Tivoli Søen og meget mere! Tivoli holder åbent fra d. 1.-24. februar.

4. Lys-labyrint i Englandsparken

Bliv fortabt, find dig selv eller overgiv dig til lysstyrken midt i Amagers mørke! Den mørke og oversete park, Englandsparken, genoplives i februar, når en kæmpe lys-labyrint inviterer alle til at miste sig selv og finde vej gennem en sværm af lys. Ta' hele familien med på en vidunderlig rejse ind i det ukendte og mærkelige. Labyrinten er skabt af Benjamin Noir og Mads Vegas.

5. Kinesiske lamper på Strøget

Ta' ungerne i hånden og gå en tur ned af Strøget, når mørket falder på. Her kan I nyde det smukke syn af farverige kinesiske lanterner, der lyser gågaden op. Lanternerne er en del af den kinesiske nytårsfejring "Lighten Up Copenhagen" - et syn, der vil tryllebinde de mindste.

 

Copenhagen Light Festival kan opleves fra 1.-24. februar.
Læs mere HER.

Fotos:
1. Alastair Philip Wiper
2. Laser over kulturkvarteret af Martin Ersted, foto: Martin Ersted
3. Tivoli af Lasse Salling
4. Copenhagen Light Festival
5. Copenhagen Light Festival

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.