Som et tiltrængt lys i mørket, indtager Copenhagen Light Festival byens gader fra den 5.-27. februar. Tag familien i hånden, og gå på opdagelse, når vi guider til 5 børnevenlige installationer. 


Ånd
af StudioVertigo

Hvor: Endnu ikke afsløret

Dyk en tur ned i den japanske kultur, når store origami-traner indtager byen. I Japan er tranen er mystisk væsen, der siges at leve i tusind år. Og i forbindelse med årets Copenhagen Light Festival skal fuglen være et symbol på håb og helbredelse i en udfordrende tid. 


The Ice is Melting at the Pøules
af Båll&Brand

Hvor: Harsdorffs Hus / Kongens Nytorv 5, 1050 København K

Der er klimadebat på dagsorden, når Villy Søvndals citat fra 2009 lægger navn til lysinstallationen på Kongens Nytorv. "The ice is melting at the pøules" fik hele verden til at fnise over den uheldige udtale, men problematikken om den smeltende indlandsis er jo desværre stadig en barsk realitet. 


Synchronized Symphony
af Andrim Veliji

Hvor: Under Knippels Bro / Knippelsbrogade 10, 1409 København K

I den synkroniserede symfoni under Knippels Bro går musik og lys hånd i hånd. Instrumenternes lyde farves med de visuelle toner, der danser på broens underside, og lader jer svæve ind i den meget sanselige oplevelse. 


Interactive Trampoline II
af Cong Liu & Catalin Doaga

Hvor: Havnepromenaden / Peter Skrams Gade og Havnegade, 1058 København K

Trampolinerne på Havnepromenaden er igen i år omdrejningspunkt for en lysende og meget børnevenlig hoppetur. De tre trampoliner, der indgår i værket, har hver deres lysinstallation, som sikrer den smukkeste underholdning, mens der hoppes. 


Music Bench
af Sandra Løve Dadadottir

Hvor: Havnepromenaden / Havnegade 20, 1058 København K

14 bænke på Havnepromenaden lyser op og spiller melodier som en hyldest til Bent Fabricius Bjerre, hvis ikoniske melodier selvfølgelig er værkets omdrejningspunkt. Hver melodi er knyttet til en farve, så den klassiske musik kombineres med nytænkende teknologi. 


Dendrolux
af Svartljus medlemmerne: Jonas Johansson, Olle Bjerkås og Per-Olov Jernberg

Hvor: Frederiksholms Kanal 24-30, 1220 København K

Det er bevist, at træer plejer hinanden ved at dele deres ressourcer - på den måde kan et sundt træ hjælpe et sygt træ, mens de også kommunikerer med hinanden for at advare om fare. Denne fortælling danner grundlag for lyd- og lysinstallationen langs Frederiksholms Kanal. 


Trick of the Tail af Arthur Steijn

Hvor: I vandet mellem Skuespilhuset og Nyhavn, 1252 København K

Oplev den eventyrlige lysinstallation, der bevæger sig i varme lysende farver under vandets overflade som en vaskeægte havfrue. Den lysende hale er 1,7 meter lang, og kan ses både fra vandet, fra kajen og muligvis fra cykelbroen. 


The grass is always greener...
af Tokyo Blue v. Silla Findstrøm Herbst og Catrin Barrie Larsen

Hvor: Lille Langebro / Vester Voldgade, 1411 København K

Siden tidernes morgen har der eksisteret et begær for naboens meget grønnere græs. Og i dag, hvor SoMe fylder så meget i vores hverdag, er problematikken eksploderet. Vi bliver hele tiden eksponeret for andres tilsyneladende perfekte liv. Med lysinstallationen på Lille Langebro, inviteres i til at udforske livet på den anden side, for at se, om græsset virkelig er grønnere. 


Release
af Clarissa Concilio & Paolo Rota

Hvor: Remiseparken, 2300 København S

Med udgangspunkt i de følelser, som mange oplever under den verdensomspændende pandemi, vi befinder os i, udtrykker dette værk et ønske om frihed. Ikke kun som et fysisk behov for at komme tilbage til det, vi kender, men også som en hyldest til den rejse, vi sammen har gennemgået under nedlukningerne. 


Nuets Portal
af Desorb og Sjoegren

Hvor: GoBoat / Islands Brygge 10, 2300 København S

Fra GoBoats flotte glasbygning på Islands Brygge vil der strømme både lyd og lys ud over havneområdet på harmonisk vis. Værket belyser grænserne mellem fortid og fremtid, lys og mørke, stilhed og larm. Midt i det hele findes nuet, skumringen og musikken. 

 

Fotos: Copenhagen Light Festival