Der er så mange dejlige oplevelser for hele familien i denne weekend. Caro guider jer som altid trygt og sikkert til de skøre, skæve og sjove af slagsen i København og omegn! 

Kreativ omvisning for børn

Hvornår: Den 20. juni kl. 10:30
Hvor: Glyptoteket / Dantes Plads 7, 1556 København V

I udstillingen 'Auguste Rodin - Forskydninger', vil der på søndag være en omvisning for de 6-10-årige og deres voksne. I bliver taget med ind i skulpturernes verden, og lærer en masse nyt gennem en række kreative øvelser.

Latino Bambino koncert

Hvornår: 20. juni kl. 12:00
Hvor: Kulturhuset Indre By / Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K

Det går lige i benene og blodet, når Latino Bambino inviterer til en fantastisk familiekoncert for børn og deres voksne. Musikken er spækket med latinamerikanske rytmer, der gør det umuligt at sidde stille!

I ZOO med rabat

Hvornår: Hver dag til og med den 20. juni
Hvor: Zoologisk Have / Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Dinosaurerne er løs i ZOO, og hele familien kan gå på opdagelse og finde de forhistoriske væsener, der gemmer sig over hele haven! Som medlem af Børn i byen Klubben får du hele 20% rabat på både årskort og entré til og med den 20. juni. Bare husk at købe online. 

Børnetur med Kanalrundfart

Hvornår: Hver lørdag til og med den 10. juli
Hvor: Canal Tours Copenhagen / Nyhavn 3, 1051 København K

Nu er der en særlig kanalrundfart for de mindste passagerer, der kan få en Børnetur rundt i de københavnske kanaler. Turen er på 40 minutter, og altså lidt kortere end de traditionelle ture. Og så fortæller guiden undervejs om de ting, der interesserer ungerne - selvfølgelig helt i børnehøjde. 

Vandretur ved Havneringen

Hvornår: 19. juni kl. 14:00-17:00
Hvor: Fisketorvet Shopping

Tag familien med på den 3 kilometer lange vandretur gennem det nye Sydhavn, og hele vejen til det gamle København. Det er en rigtig fin tur - særligt i det dejlige vejr - og så er ruten barnevognsvenlig, så alle kan være med. 

Heksetur i Boserup Skov

Hvornår: 20. juni kl. 10:00
Hvor: Boserup Skov, 4000 Roskilde

Pernille Stockfleth agerer heks, når turen går til Boserup Skov for at finde en god pind og flyve på og et godt sted at flyve fra. Heksen er over 100 år gammel, og fortæller gribende historier om sit lange liv!

Åbning af Danmarks største scaryhouse

Hvornår: 18. juni kl. 17:00
Hvor: Tivoli / I kælderen af H.C. Andersen-Slottet

Kom med, når Villa Vendetta slår dørerne op for allerførste gang! Det bliver uhyggeligt, men også sjovt for børn og voksne med hang til gys og løjer. Fordelt på 800 m2, kan I møde skuespillere, der lever sig ind i rollerne som en familie af galninge!

Cirkusleg

Hvornår: Hver søndag til og med den 19. december
Hvor: Cirkusmuseet / Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

Prøv kræfter med jonglering, balancegang og trapez, når Cirkusmuseet inviterer til cirkusleg for alle små artister! Legen varer en halv time, og billetten købes sammen med entré til museet, hvor I kan gå på opdagelse blandt massevis af rekvisitter og kostumer fra cirkushistorien. 

Krabbefangst og sænkenet

Hvornår: Hver lørdag-søndag til og med den 27. juni
Hvor: Naturcenter Amager Strand / Øresundsstien 7a, 2300 Københav S

Naturcenter Amager Strand stiller baljer frem i weekenden med krabber og småfisk, så både små og store børn kan få lov at klappe en krabbe eller lege med en reje. I kan også bygge jeres helt egen krabbefiskestang og se, om I kan få krabberne til at bide på og meget mere.

FYRTÅRNET

Hvornår: Hver tirsdag-søndag til og med den 4. juli
Hvor: Marionetteatret i Kongens Have / Kronprinsessegade 21, 1350 København K

Efter et 2020 helt uden sommerteater for de små i Kongens Have, har Marionetteatret skudt en ny sæson igang med den fine forestilling 'FYRTÅRNET'. Stykket handler om en krokodille og en albatros, der ender med at holde af hinanden trods deres forskelligheder. Egnet for børn fra 2 år.

Læs eventuelt vores anmeldelse: Fyrtårnet skinner om kap med solen i Kongens Have

Familieværksted

Hvornår: Hver lørdag-søndag til og med den 3. oktober kl. 11:00-16:00
Hvor: Dansk Arkitektur Center / Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Byg arkitekturmodeller, fold papirdiamanter, byg højt og vildt med klodser eller tegn gigantisk 3D-arkitektur med VR-briller på! Der er mange sjove muligheder for hele familien, når Dansk Arkitektur Center hver weekend byder på familieværksted.

Dræsine og skinnecykling på Amagerbanen

Hvornår: Hveranden søndag til og med den 17. oktober kl. 12:00-15:00
Hvor: Amagerbanen / Uplandsgade/Vermlandsgade 33B, 2300 København S

Tag familien med på en hyggelig tur på hjul og skinner. Det er en helt særlig oplevelse, som er sjov for både store og små. Vær dog opmærksom på, at banen lukkes i tilfælde af vedvarende regn. 

Loppemarked og street food i Københavnstrup

Hvornår: Hver søndag til og med den 10. oktober (lukket i juli) kl. 10:00-16:00
Hvor: Københavnstrup / Lundebakken 1, 2400 København NV

Loppemarkedet i Københavnstrup er en skøn oase fyldt med private loppestande, gynge og legetøj til ungerne, et lille ishus og 1-2 food trucks med lækker street food til hele familien. Pladsen er omgivet af høje ahorntræer 5 gamle garager, hvor man kan prøve tøjet fra standene inden køb. 

Fortællinger fra graven

Hvornår: Hver lørdag-søndag til og med den 20. juni kl. 12:00
Hvor: Nationalmuseet / Ny Vestergade 10, 1471 København K 

Bliv klogere på livet fra vores fjerne fortid med en børnerundvisning på Nationalmuseet. Her kan I hilse på Bjørn fra stenalderen, Solveig fra bronzealderen, Rolf fra jernalderen og Di-Mut fra Ægypten, når de fortæller om deres spændende liv. 

Kreativt værksted med planter og billeder

Hvornår: Hver tirsdag-søndag til og med den 4. juli kl. 12:00-17:00 (torsdage kl. 12:00-20:00)
Hvor: Gl. Holtegaard / Attemosevej 170, 2840 Holte

Med udgangspunkt i museets aktuelle udstilling 'Seminarium' af Jesper Just, kan børn og voksne hver dag besøge det kreative værksted, hvor I kan arbejde på jeres egne kunstværker. Det anbefales, at børn, der deltager, er fyldt 6 år. 

MuseumsMysteriet

Hvornår: Hver dag kl. 10:00-17:00
Hvor: Vikingeskibsmuseet / Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Hjælp Astrid med at løse MuseumsMystieriet i det nye, digitale spil, som fører jer rundt mellem vikingeskibene og gennem historien om vikingernes vilde rejser. Medbring en smartphone, og download spillet gratis - og gå på jagt efter tyveknægten!

 

Fotos: 1) Glyptoteket 2) Latino Bambino 3) Caroline Meldgaard 4) Canal Tours Copenhagen 5) Havneringen 6) Heksetur i Boserup Skov 7) Tivoli 8) Cirkusmuseet 9) Naturcenter Amager Strand 10) Stephanie Mielnicki 11) Dansk Arkitektur Center 12) Amagerbanen 13) Loppemarked og street food i Københavnstrup 14) Nationalmuseet 15) Gl. Holtegaard 16) MuseumsMysteriet, Vikingeskibsmuseet