Sommeren er forbi, og efteråret ligger og lurer med et hav af gode oplevelser. Caro guider jer som altid gennem weekendernes skøre, skæve og sjove arrangementer i København og omegn! 

World Cleanup Day

Hvornår: 19. september
Hvor: Bilka One Stop i Field's

Årets store affaldsindsamling finder sted fra den 7.-20. september, og kulminerer altså med World Cleanup Day. Vær med til at samle affald, og red den danske natur sammen med Bilka. For hvert kilo indsamlet affald, donerer Bilka nemlig 1 krone til Danmarks Naturfredningsforening. 

Action-maleri med krop og bevægelse 

Hvornår: 19. september kl. 11:00-13:00
Hvor: Klosterparken ved Kreativt hus for børn / Algade 31, 4000 Roskilde

I forbindelse med Golden Days Festival byder billedkunstner Kristine Hymøller til acition-maleri med krop og bevægelse for børn fra 6-10 år - helt GRATIS! Mød op i tøj og sko, der kan tåle at blive plettet af lidt maling - eller lån dragter og sko på stedet - og giv den så max gas med hele kroppen!

Store Bagedag

Hvornår: 19. september kl. 14:00
Hvor: Mariakirken / Istedgade 20, 1650 København V

Det er hyggeligt at bage - især sammen med kirkens bedstemødre Jytte og Susanne. Lad ungerne bage løs og nyde den dejlige stemning, inden I forældre kan slutte jer til i den sidste halve time, for at smage på herlighederne. Det er GRATIS at deltage, men kræver tilmelding på forhånd. 

Fredsvandring i Vinterhaven for børn og deres voksne

Hvornår: 20. september kl. 14:00-16:00
Hvor: Glyptoteket / Dantes Plads 7, 1556 København V

I kan fejre FN's Internationale Fredsdag ved at gå på opdagelse i Vinterhaven. Her kan I lære om havens mange planter og tegne fredstegninger til oliventræet. Fredsvandringen er tiltænkt børn mellem 5 og 10 år og deres voksne, og alle børn får et olivenfrø med hjem, så I kan plante jeres eget oliventræ, hvis grene jo symboliserer fred.

Premiere: Lockdown i Danmark

Hvornår: 20. september kl. 10:30-11:30
Hvor: Nationalmuseet / Ny Vestergade 10, 1471 København K

Da Danmark lukkede ned i marts måned, opfordrede børnefilmfestivalen Buster alle børn i alderen 5-16 år til at lave små film om livet som barn under nedlukningen. Det er nu blevet til en lille dokumentarfilm af Emil Nørgaard Munk, som har premiere på Nationalmuseet! Det koster 150 kr. at se med, og billetten gælder samtidig som entré på museet. 

Faglitterær festival for børn

Hvornår: 26. september kl. 09:30-14:30
Hvor: Stadsbiblioteket / Lyngby Hovedgade 28, 2800 Kongens Lyngby

Bliv klogere på alle livets store spørgsmål, når Stadsbiblioteket vækker faglitteraturen til live sammen med ungerne. Hvorfor er der ikke dinosaurer i Zoo? Hvordan ser hjernen ud? Hvorfor drømmer vi? Hvad er penge egentligt? Hvordan lever børn i andre lande? Spørgsmål er der nok af, og svarerne finder I i faglitteraturen!

Børnekordage i Tivoli

Hvornår: 26. september fra kl. 11:30 og 27. september fra kl. 12:00
Hvor: Tivoli / Vesterbrogade 3, 1630 København V

Tag i Tivoli i weekenden, og bliv blæst bagover af de 300 børnestemmer, der indtager Plænen både lørdag og søndag eftermiddag. De mange børnekor optræder med koncerter i alle størrelser og genrer, og den store scene på Plænen sikrer god afstand mellem børnene på scenen og publikum i haven. 

Ler-leg i Børnenes Værksted på SMK

Hvornår: Hver lørdag og søndag t.o.m. den 27. september
Hvor: Statens Museum for Kunst / Sølvgade 48, 1307 København K

Efter en lang og kedelig pause, vender Børnenes Værksted nu tilbage på SMK hver weekend, dog i en ubemandet version. Temaet i værkstedet skifter hver måned, og i september er det leret, der står for skud. Kig forbi, og form jeres egne skøre og sjove figurer - det er GRATIS, når entréen er betalt (gratis for børn og unge under 18 år). 

"Frederik" i Bibliotekssalen

Hvornår: Hver søndag t.o.m. den 27. september kl. 09:00-10:00
Hvor: Rundetaarn / Købmagergade 52A, 1150 København K

I Bibliotekssalen i Rundetaarn kan I hver søndag i september måned opleve den musikalske dukkeforestilling "Frederik" med dukkespiller Astrid Kjær Jensen. Forestillingen er tiltænkt børn fra 3 år og op, og billetterne, som kan købes online, koster 40 kr.  

Besfæstningsdagen på Forstadsmuseet

Hvornår: 27. september kl. 10:00-15:00
Hvor: Forstadsmuseet / Alarmpladsen 3, 2650 Hvidovre

Deltag i det sjove rollespil for de 5-12-årige, og bliv taget tilbage tl 1918 og den spanske syge. Halvdelen af soldaterne i Avedørelejren er syge, men en videnskabsmand har lavet en vaccine, som han sælger til højstbydende. Vær med til at redde soldaterne til det GRATIS arrangement, hvor kun fantasien sætter grænser!

 

Fotos: 1) Affaldsindsamlingen 2) Action-maleri med krop og bevægelse, Golden Days Festival 3) Mariakirken 4) Vinterhaven på Glyptoteket, Julie Panton 5) Lockdown i Danmark 6) Faglitterær festival for børn, Stadsbiblioteket 7) Tivoli 8) Børnenes Værksted, Statens Museum for Kunst 9) "Frederik", Rundetaarn 10) Forstadsmuseet