Hemmelige badespots, uimodståelige is og skjulte haver. Vi serverer 7 gemte sommeroaser i København, som vil give børnene en eventyrlig dag.

Uganda Ismejeri: Isidyl i Kastrup

Hvor? Ugandavej 3, 2770 Kastrup 

Tag turen til Kastrup - nærmere betegnet Ugandavej. Her har de to tvillinger Christian og Michael åbnet et ismejeri, hvor de producerer uimodståelig, økologisk is, som de langer over disken fra det fineste, idylliske bondehus. Når isen er bestilt, kan I nyde den fra pladserne udenfor og lade hele familien tage et lille hvil. Uganda Ismejeri er et perfekt mål for en sommerudflugt. 

Tjek også: De 15 bedste isbarer

Sydhavnstippen: Sig hej til lamaerne

Hvor? Fragtvej 9, 2450 København SV

Kun 20 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen finder I det naturskønne område Tippen, som er særligt kendt for sit rige dyreliv. Et perfekt udflugtsmål for børnefamilier, når de skal på sommerudflugt tæt på byen, og vil opleve noget unikt. Området byder på den ene overraskelse efter den anden - og den største må næsten være de fritgående får og alpakaer, I møder på jeres tur.

Tjek også: 8 naturområder tæt på Kbh 

Kalvebod Fælled badebro: Hemmeligt badeparadis

Langt ude på Kalvebod Fælled, efter I har krydset skov og fuglereservater, og hvor I kun kan komme til enten til fods eller med cykel, ender I med udsigt over Øresund ved Kalvebod Fælled badebro. Helt ude ved Søndre Pumpe Station er der bygget en badebro med et plateau ud i vandet. Vandet er overraskende lækkert, rent og lagune-agtigt. Der er masser af spændende at lave på Kalvebod Fælled, så tag madpakken med og brug en hel dag her. 

Tjek også: Byens hemmelige strande

Konditaget LüdersKonditaget Lüders: Leg løs i 24 meters højde

Hvor? Helsinkigade 28, 2100 Kbh Ø

Konditaget Lüders gemmer sig på toppen af et stort parkeringshus i Nordhavn. Og ved første øjekast kan man ikke se, at der ligger en stor, fed legeplads på toppen af det 24 meter høje p-hus, men det gør der altså! Her er både trampoliner, klastrespiral, gynger, masser af træningsfaciliteter og selvfølgelig en fantastisk udsigt over havnen og Øresund - et perfekt sted at nyde sommeren med børnene. 

Tjek også: Byens hemmelige legepladser

Glyptotekets tagterrasse: Udsigt over hele København 

Hvor? Dantes Plads 7, 1556 Kbh V

Måske forbinder I kun Glyptoteket med udstillinger fra oldtiden. Men faktisk har den smukke bygning en imponerende tagterrasse, hvor I får serveret en vidunderlig panoramaudsigt ud over byen. Efter et besøg på museet, der tit har sjove aktiviteter for børn, bør I unde jer selv et hvil på tagterrassens brede trappe og nyde den unikke sommerudsigt over jeres København.

Tjek også: Byens familievnelige tagterrasser

Cafe Sylten: Sommerstemning ad libitum 

Hvor? Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør 

Lige udenfor Dragør midt mellem hybenblomster og sandklitter finder I Cafe Sylten. En skøn oase, som emmer af vaskeægte sommerstemning og idyl - et paradis for børn! Det føles som at sidde midt i en sandkasse, hvor borde, bænke og liggestole står spredt i klitterne - alle med skøn havudsigt. Her kan I bestille både brunch, frokost og aftensmad og her er selvfølgelig også børnemenu. Vandet er lavt, så ungerne trygt kan soppe.

Tjek også: 5 hemmelige spisesteder for børn

Bibliotekshaven: Ro, fred og hemmelighedsjagt

Hvor? Start ved den Sorte Diamant og gå på eventyr i Bibliotekshaven

Bag Det Kgl. Biblioteks høje mure ligger Bibliotekshaven, en fredfyldt oase lige midt i København. Her kan I søge ro og pause fra sommerstress og jag mellem havens planter. Får I lyst, kan I gratis hente en oplevelsesæske på Den Sorte Diamant, som  sender hele familien på hemmelighedsjagt i Bibliotekshaven. Mød en berømt konge, en tankefuld forfatter og mange flere historiske karakterer rundt på jeres jagt.

Tjek også: De 5 hemmelige haver 

Skinnecykel: En eventyrlig oplevelse 

Hvor? På hjørnet af Vermlandsgade og Uplandsgade

Prøv en tur på en vaskeægte skinnecykel på de gamle skinner. Træd i pedalerne og lad børnene sidde og udforske den 1,2 km lange strækning, som giver ro, lidt sved på panden, eventyr og nærvær. En sjov og anderledes oplevelse. Det foregår hver anden søndag i ulige uger fra klokken 12:00-15:00, og så er det tilmed ganske gratis. 

 

Fotos: 1) Uganda Ismejeri 2 ) Sydhavnstippen, foto: @juliegrath 3) Kalvebod Fælled - Caroline Meldgaard 4)  Konditaget Lüders 5) Glyptoteket - Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptoteket 6) Sylten - Alberte Cornelius 7) Bibliotekshaven - Malthe Ivarsson 8) Skinnecykel - Viggo Lundberg