Prøv en weekendaktivitet, I ikke har prøvet før. Vi har fundet 5 børneoplevelser i byen, som er helt nye - og absolut familievenlige.

Kulbaneparken: Legeplads, skateområde og kulturspot 

Hvor? Kulbanevej 12, 2500 Valby

Sæt kurs mod Valbys nye Kulbaneparken, som lokker med et 44.000 kvadratmeter stort areal, hvor ungerne kan lege løs. Her er alt fra bemandet legeplads, og kunstgræsbane til amfi-scene, skatepark, svævebane, dyr, et stort grønt område med 735 træer og et engareal. Der er også mulighed for at låne rulleskøjter og løbehjul.

Tip! Tjek Kulbaneparkens bemandede legeplads' Facebookside. Legepladsen Kulværket afholder tit hyggelige, gratis events for børn. 

Designmuseum Danmark: Bliv klog på design i nyrenoverede omgivelser

Hvor? Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 Kbh K 

Efter to års nedlukning er Designmuseum Danmark i Indre By igen åbnet efter en stor renovering. Besøg det smukke museum og de otte nye udstillinger om design før, nu og i fremtiden. Udstillingerne taler til børnenes sanser og inviterer til hands on aktiviteter. I kan få udleveret små, kreative designopgaver i billetsalget. Børn op til 17 år har gratis adgang på Designmuseum Danmark.

Tip! Husk at besøge museets rolige museumshave, hvor ungerne kan lege. Nyd også et hvil i den hyggelige cafe, som serverer børnevenlige retter og drikke. 

Villa Pük på Ordrupgaard: En magisk minivilla 

Hvor? Ordrupgaard, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund

Nord for København finder I Ordrupgaard, som byder på fantastisk kunst og smukke omgivelser. I år har kunstnerduoen Randi & Katrine skabt Villapük til børn, en miniversion af Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918. Her kan børnene lege løs i det fine, gennemførte hus i børnestørrelse med magiske detaljer, som de små kan udforske igen og igen. 

Tip! Gå ikke glip af Ordrupgaards imponerende kunstpark. Det er tilladt for børnene at udforske mange af de eventyrlige, udendørs installationer.

Læs også: Besøg på Ordrupgaard - et bedårende dukkehus og en betagende kunstpark

Sankt Petersborg Plads: Nordhavns nye lommepark med havtema

Hvor? Sankt Petersborg Plads, Ved P-huset Lüders i Nordhavn

I Nordhavn har de netop fået en fin, ny park, som er inspireret af havets farver og former. Her kan børnene sidde, rutche og tumle på lilla og orange søstjerner, gemme hemmelige skatte i store muslingeskaller, prøve sandkassen og meget mere. Planterne i parken er holdt i blå, grønne og lilla toner for at imitere farverne i et koralrev. Om aftenen oplyses parken af runde lamper, som vil stå som lysende perler i bedene.

Tip! Fortsæt op ad den røde trappe ved lommeparken og end på Konditaget Lüders - en kæmpe taglegeplads, som indbyder til endnu mere leg.

Restaurant Little House: Lækker restaurant med 400 m2 legeområde  

Hvor? Restaurant Little House, Lindgreens Allé 3, 2300 København

Et restaurantbesøg med lækker mad og et enkelt glas vin behøver ikke at være uden børn. Hos Restaurant Little House har de nemlig kombineret et 400 m2 legeområde med en gennemført restaurant, hvor både børn og voksne kan nyde god mad og sænke skuldrene. Her er der fokus på kvalitet og rare rammer for hele familien. 

Tip! Little House har åbnet en række barselshuse i København, hvor du kan tage de små med til alt fra rytmik til yoga, nyde deres cafeer og møde andre forældre med små børn. 

 

Fotos: 1) Jens Panduro 2) Designmuseum Danmark 3) Caroline Hemmingsen 4) By & Havn 5) Little House