Er dit barn glad for udrykningskøretøjer og brandmænd? Så skal I læse med her, hvor vi guider til brandmuseer og aktuelle events, hvor I bl.a. kan se brandbiler og møde beredskabet!

BrandmandFaste udstillinger

Brandmuseet på Vesterbro Brandstation

Adresse: Enghavevej 168-170, 2450 København SV
Åbningstider: Tirsdag og lørdag kl. 10-14
Pris: Gratis

Besøg Brandmuseet på Vesterbro Brandstation, og gå på opdagelse i udstillingen, hvor det er tilladt at pille og røre ved tingene. Der er endda også indrettet et særligt børneområde, ”Børnenes Brandstation”, hvor ungerne kan klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrande, redder bamser ud af det brændende hus og giver behandling på ambulancens båre.

Gentofte brandmuseumGentofte Brandmuseum 

Adresse: Hellerupvej 5, 2900 Hellerup
Åbningstider: Onsdag kl. 10-14
Pris: Gratis

Gentofte Brandmuseum ligger på en velbevaret brandstation, som var i drift fra 1909-39. Her kan I opleve originale køretøjer og materiel, der har været benyttet i Gentofte kommune fra 1700-tallet op til i dag. Derudover kan I komme med på rundvisning, og børn kan prøve at slukke ild på Gentofte Rådhus, og køre i små brandbiler.

Odsherred BrandmuseumOdsherred Brandmuseum

Adresse: Industrivangen 12, 4550 Asnæs
Åbningstider: Åbent alle dage i sommerferien kl. 13-17. Udenfor skolernes ferier: mandag kl. 19 -21 og lørdag 13-17.
Pris: Voksne 50 kr. / Børn 25 kr. / Børn under 4 år gratis

Odsherred Brandmuseum kan I gå på opdagelse i den 1.200 m2 store udstilling, og opleve mere end 20 udstillede køretøjer, brandudstyr og pumper. Flere af brandbilerne må man både røre ved og prøve - det kan kun blive en brandgod oplevelse! På udvalgte dage i sommerferien kan I også komme med ud og køre veteranbrandbil!

Jysk BrandmuseumJysk Brandmuseum

Adresse: Dæmningen 2, 8620 Kjellerup
Åbningstider: Åbent tirsdag-søndag kl. 10-15 i sommerferien. Tjek åbningstider udenfor ferien her.
Pris: Voksne 65 kr / Børn fra 7-13 år 30 kr / Børn under 6 år gratis

Jysk Brandmuseum er Danmarks største brandmuseum, og ligger en lille times kørsel fra Aarhus. Her finder I bl.a. motoriserede brandkøretøjer, hestetrukne brandkøretøjer, efterløbsstiger, en gammel telefoncentral og en politistation. Derudover kan børnene også prøve museets lille brandbil med pedaler.

Beredskabets dagAktuelle events

★ Beredskabets Dag
Adresse: Ophelia Plads, Kvæsthusbroen, 1250 København K
Den 7. august kl. 10-14 kan I helt gratis deltage i Beredskabets Dag. I løbet af dagen vil der blive gennemført flere store rednings-øvelser, hvor I bl.a. kan opleve redningsdykkere og overfladereddere i aktion samt fartøjer, redningsbåde, politi, ambulance og andre aktører i beredskabet.

Åben brandstation på Station Vesterbro
Adresse: Vesterbro Brandstation, Enghavevej 168 – 170
Fredag den 14. oktober kl. 18-22 åbnes dørene til Vesterbro Brandstation, som vil være fyldt med aktiviteter for børn og voksne. Her kan I opleve beredskabet helt tæt på, prøve at træne som en brandmand, lære om førstehjælp og brandsikkerhed, og hvad man skal gøre i tilfælde af en brand.

 

Tip! I kan holde øje med hvornår Hovedstadens Beredskab afholder arrangementer lige her.

 

Fotos: 1) iStock 2) Gentofte Brandmuseum 3) Odsherred Brandmuseum 4) Jysk Brandmuseum 5) Beredskabets Dag