"Villads fra Valby - ud i naturen" af forfatter Anne Sofie Hammer indeholder både sjove fortællinger til børnene, men fungerer samtidig som et inspirerende og lærerigt opslagsværk, hvor børn og forældre kan blive klogere på naturen og dens mange muligheder.

Forfatter Anne Sofie Hammer udkom den 6. april med en ny bog i rækken af de populære 'Villads i Valby' bøger. Det nyeste skud på stammen er bogen 'Villads fra Valby - ud i naturen', som indeholder otte mindre historier - to til hver årstid. 

Bogen handler om Villads, som over et år, næsten hver uge, tager på tur i naturen med sine venner og pædagogen Kamal. Fortællingen starter i efteråret og bevæger sig gennem alle fire årstider. De otte historier er som altid sjov læsning for børnene, hvor drengen Villads er fuld af gode idéer, som til tider ikke altid går lige efter hans hoved. 

Udover historierne om Villads og hans venner, så afrundes hver historie med faktasider om dyr, planter og inspirerende idéer til ting, som du kan lave i naturen, og som passer til netop den årstid, som fortællingen tager afsæt i. Derfor er denne bog perfekt at tage med i tasken på familieudflugt i naturen, så I sammen kan prøve nogle af de ting, som Villads laver med sine venner og Kamal. Måske ser I en fugl, som I mindes at have læst om i denne bog? Så kan I slå op på faktasiderne og læse om, hvad det er for en fugl. Eller måske får I lyst til at lave en blomsterkrans ud af de fine blomster, som I finder på jeres tur. Her kan I bruge bogens fine guide til, hvordan man nemt kreerer kreative ting ud af naturens mange materialer. 

Historierne, faktasiderne og inspiration til sjove aktiviteter er illustreret af flotte tegninger, tegnet af Lea Léten, som gør det overskueligt at forstå og tilgå de mange muligheder, som bogen inspirerer til. 

Bogen er både sjov og lærerig, og den fine kombination af skønlitteratur og fagsider er en god måde, hvorpå børn og forældre sammen kan blive inspireret til, hvordan man kan bruge naturens mange muligheder samt blive klogere på de mange finurlige ting, som vi ser på vores vej i naturen. 


Om forfatteren     
Anne Sofie Hammer (1972) er cand. mag i dansk og pædagogik. 

Hun debuterede i 2009 med Villads fra Valby, og siden er der udkommet en række bøger om Villads, som har lagt grund til både spillefilm og teater. 

Senest har hun haft stor succes med serien om Mageløse Magda, der foreløbig inkluderer fire bøger (2017-2018).

Bogen anbefales fra 5+.

Læs hele vores interview med Anne Sofie Hammer her.