Ivy og Seb er tilsyneladende et helt almindeligt søskendepar, som en gang i mellem bliver passet af deres bedstemor, i en lille by uden for London. Men pludselig sker der uforklarlige ting, og de to børn bliver suget ned i en farlig og magisk underverden, hvor klokker kan tale og bælter kan flyve!

ANNONCE

 

Søskendepar på prøve

Ivy er 10 år, og sidder i ambulancen på vej til hospitalet med sin bedstemor og sin storebror Seb. Bedstemor er faldet, og Ivy er ked af at det skete, mens hun og Seb skændtes i det andet rum. Storebrødre kan godt være ret irriterende! På hospitalet ser Ivy en mystisk mand med mærkelige hænder, men Seb vil ikke tro hende. Da de kommer tilbage til bedstemorens hus, er hjemmet endevendt, og så sker der noget meget ualmindeligt; en sort fjer skriver en besked i luften for øjnene af dem, og en bøjet mønt dukker op ud af det blå. Hvad betyder beskeden? Og er de overhovedet alene i huset..? Dette er blot begyndelsen på et hæsblæsende eventyr for de to børn, hvor de opdager mørke hemmeligheder om deres familie, og bliver suget ind i en forunderlig verden under Londons gader, hvor tingene ikke altid er helt almindelige.

Spænding og uhygge

De Ualmindelige er en historie om mod og sammenhold, i en ikke så almindelig familie. Ivy og Seb møder mange prøvelser på deres vej, og de skal finde ud af hvem der er til at stole på, i det indviklede mysterium de bliver spundet ind i. Det er en vaskeægte page-turner, da spændingen hele tiden bygges op i et højt tempo. Børnene møder mange uhyggelige væsener på deres farlige mission, i et kapløb med tiden. Det er ikke altid, at man er sikker på at det ender godt, så bogen er ikke for de allermindste med sarte sjæle.  

Mere magi og fantasy til børnene

Jennifer Bell skaber et levende og sjovt univers, hvor tilsyneladende almindelige genstande, som toiletbørster, knapper og klokker, viser sig at have fantastiske egenskaber. Det er en letlæst og spændende bog for de større børn, og et godt sted at starte hvis man vil snuse til fantasy genren. Det magiske univers, de excentriske personer man møder, og den engelske underspillede humor bogen byder på, skaber den samme magiske stemning som Harry Potter bøgerne gjorde så fænomenalt. Men i denne historie følger vi den modige og stærke pige Ivy, der med sin storebror må grueligt meget igennem før hun kan få sine forældre at se igen.. 

Alderstrin: 8+
De Ualmindelige – den bøjede mønt
Forlag: Høst og Søn
Vejl. pris: 229,95 kr