Hop på et tog fra Københavns Hovedbanegård og tag en tur til Danmarks gamle hovedstad, Roskilde, med børnene - det tager under 25 minutter! I Roskilde venter masser af oplevelser for både store og små. Vi guider jer.

Vikingeskibsmuseet

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve fem originale vikingeskibe, følge arbejdet på bådeværftet og gå på opdagelse i den store samling af rekonstruerede vikingeskibe og nordiske både i Museumshavnen. Børnene kan også klæde sig ud og lege vikinger samt prøve at skrive med runer. Melder sulten sig, kan I spise Ny Nordisk vikingemad i Café Knarr, eller nyde medbragt mad udendørs ved bordene på Museumsøen eller på plænen omkring museet. Børn (0-17 år) har gratis adgang til museet, mens priserne på voksne varierer alt efter sæson.

Adresse: Vindeboder 12, 4000 Roskilde

HUSK: Medlemmer af Børn i byen får 18% på billetter hos museet.

Musicon

Er I i Roskilde med børn, bør I lægge vejen forbi Musicon, som er Roskildes nye kreative bydel. Her kan I f.eks. gratis besøge Musicons kæmpe aktivitetspark, Rabalder Parken, som har både skatefaciliteter, gynger, hængekøjer, trampoliner mm. I kan også slå et smut forbi Klatreskoven, hvor I kan prøve sjove forhindringer spændt ud mellem træerne. Bemærk at man skal booke tid til Klatreskoven på forhånd.

Adresse: Musicon, 4000 Roskilde


Ragnarock

I Musicon finder I også Danmarks museum for pop, rock og ungdomskultur, nemlig RAGNAROCK. Her kan hele familien blivere klogere på ungdomskulturens udvikling gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler. Museet byder ligeledes på mange spændende arrangementer og aktiviteter for børn, som f.eks. MGP-fest i forbindelse med børnenes melodigrandprix, familieomvisninger mm. Børn (0-17 år) har gratis adgang til museet, voksne koster 95 kr.

Adresse: Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde


Det kreative hus på Algade

På Algade i Roskilde åbnede sidste år et spritnyt kreativt hus for børn mellem 0-13 år. Her skabes kunst, kultur og kreativitet til, med og af børn! De fleste workshops er gratis, og der er både drop-in aktiviteter og workshops, hvor man skal tilmelde sig. Fra maj måned af, vil de forskellige workshops være bygget op om et tema, som skifter i løbet af året. Tjek deres Instagramprofil for at få et indblik i, hvad huset har at byde på.

Adresse: Algade 31, 4000 Roskilde

Roskilde Domkirke

Når man er i Roskilde, skal man selvfølgelig besøge Roskilde Domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Kirken er et af Danmarks vigtigste monumenter på grund af dets særlige arkitektur, og så ligger masser af konger og dronninger begravet her. Ta' ungerne i hånden og gå på opdagelse blandt kongelige gravmonumenter, udsmykkede kapeller og kalkmalerier - det er en smuk og storslået oplevelse for både børn og voksne. I skolernes ferier arrangerer domkirken også aktiviteter for familier, så hold øje med hjemmesiden.

Adresse: Domkirkepladsen 3, 4000 Roskilde

 

TIP: Find flere børneaktiviteter på Roskilde Kommunes hjemmeside.

 

Fotos: 1. Vikingeskibsmuseet i Roskilde 2. Rabalder Parken af Kim Wendt 3. Credit: MVRDV Ossip van Duivenbode 4. Algade 31 5. Roskilde Domkirke fra Jumpstory.dk

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.