Drop flyveturen og ta' bil eller tog til det uopdagede Niedersachsen i Nordtyskland. Her venter masser af oplevelser for hele familien. Vi har udvalgt 5 styks til jer her.

1. Det lilla paradis: Lüneburger Heide

Foto: © Lueneburger Heide GmbH/Markus Tiemann

Lüneburger Heide (ligger mellem Hannover, Hamburg og Bremen)
Lüneburger Heide er Mellemeuropas største sammenhængende hedelandskab og Niedersachsens største naturområde. Området byder på et væld af udendørsaktiviteter, og er I f.eks. til cykel- og vandreture er stedet oplagt - især i august og september, hvor lyngen står i fuld flor og forvandler området til et lilla/violet paradis! Et betagende syn for både store og små. Området er også kendt for dets mange barfodsstier - et nyt hit i Tyskland, hvor man smider skoene og giver fødderne lov til at mærke naturens underlag. Tjek f.eks. Barfodsparken Egestorf, der arrangerer ruter for både børn og voksne.

2. Fra Gurli Gris til Det Vilde Vesten: Heide Park

Foto: Heide Park Presse

Heide Park 1, 29614 Soltau
Gå ikke glip af Nordtysklands største forlystelsespark Heide Park Resort. Her kan de mindste gæster bl.a. slå sig løs i parkens Gurli Gris Land, der både byder på Gurli ballontur, ridetur på Gustavs dino, køretur med Bedstefar Gris' tog og meget mere. I kan endda også overnatte i særlige Gurli Gris værelser i eventyrhotellet. Med større børn kan I lægge vejen forbi Det Vilde Vesten, tage på en interaktiv spøgelsesjagt eller prøve nogle af parkens vildeste rutsjebaner. Tør I f.eks. prøve Colossos, der er verdens største og stejleste trærutsjebane!? I Heide Park finder I noget for alle aldersgrupper!

3. Dybt inde i bjerget: Rammelsberg mine

Foto: © Lookphotos / Guenther Bayerl

Bergtal 19, 38640 Goslar
Hop ombord på det lille bjergtog, der sammen med en guide, tager jer med ind i minen i bjerget Rammelsberg. Minen er på UNESCOs verdenskulturarv-liste og har været aktiv i mere end 1000 år! Under besøget bliver børn iført beskyttelseshjelm og pandelampe, så de kan lege ægte minearbejdere. Her får de bl.a. lov til at føre et bor ind i klippevæggen og trykke på knappen, når der skal sprænges i minen - opgaver der uden tvivl vil vække begejstring. De guidede ture er populære blandt danske turister og tilbydes derfor på dansk. Rammelsberg-minen rummer også et museum og en restaurant, hvis sulten melder sig.

4. Frugt så langt øjet rækker: Altes Land

Foto: Jumpstory.dk

Altes Land (ligger syd for floden Elben mellem Hamborg og Stade)
Altes Land er også kendt som Tysklands største frugthave! Her dyrkes hovedsagligt æbler, men også kirsebær, pærer, blommer og bærfrugter på mere end 10.000 hektarer, og forsyner altså en stor del af de tyske frugtbutikker. Frugtplantagerne er virkelig et idyllisk udflugtsmål og byder også på mange velholdte bindingsværkshuse og gårde. En stor del af frugtgårdene har foruden frugtavlen også pensioner, gårdbutikker og restauranter, hvor I kan sætte tænderne i de lokale råvarer, som f.eks. syltetøj, æblegrød, tærter og kager. Et sandt frugtparadis!

5. Grønne oaser og rigt kulturliv: Hannover

Foto: © DAM Germany Travel. Maschsee und Hannover Rathaus
Foto: © GNTB/ Francesco Carovillano

Hannover
Når man snakker om delstaten Niedersachsen, kommer man selvfølgelig ikke udenom hovedbyen Hannover. En by, der bl.a. rummer ægte storby-flair i centrum, afslappende grønne oaser, middelalderlige gyder, nordtysk teglstensgotik, rigt caféliv og floden Leine. Hver lørdag afholdes desuden Tysklands ældste loppemarked, og så kan I opleve både kronhjorte, vildsvin og dådyr i øjenhøjde i byens Dyrepark - altsammen helt gratis! For børnefamilierne er Zoo Hannover også et oplagt udflugtsmål, og så må I selvfølgelig heller ikke gå glip af Det Nye Rådhus, som ligner noget fra et eventyr! Dørene til rådhuset er altid åbne, og fra rådhustårnet er den mest fantastiske udsigt over byen. Ta' turen op i den usædvanlige buede elevator, der er den eneste af sin slags i verden! Børnene vil elske det.

 
Psst: Vidste du, at byen består af 11,36% grønne områder, og dermed er en af de grønneste storbyer i Tyskland?
 

Læs mere om familieferie i Niedersachsen her.

FAKTA OM NIEDERSACHSEN

★ Niedersachsen er en delstat i det Nordvestlige Tyskland
★ I bil tager turen fra København til hovedbyen Hannover 6,5 timer
★ Med tog til Hannover fra København H er turen lidt under 7 timer og fra Aarhus ca. 6 timer