En forlænget weekend venter på jer! Prop Store Bededags-ferien med nærvær med ungerne. Vi guider til byens bedste oplevelser for store og små. 

 • Det Kgl. Biblioteks have
 • Veterantoget
 • Haaning Collection
 • Naturområder tæt på byen
 • Børnevenlige udsigter
 • Sommerland Sjælland
 • Kastellet
 • Kulturhuset Islands Brygge
 • Louisiana
 • Frilandsmuseet
 • Børneteater


1. Bibliotekshaven: Ta' på gratis hemmelighedsjagt  

Hvor? Det Kgl. Biblioteks have 
Hvem? 5-11 år 

Giv ungerne en særlig oplevelse i smukke omgivelser - tag familien med på gratis hemmelighedsjagt i den fredfyldte oase, Det Kgl. Biblioteks have. Her kan I udforske sjove fortællinger, finde fugle og statuer og mærke historiens vingesus i den gamle have. 

2. Veterantoget: En helt speciel tur til Bakken

Hvor? København H / Klampenborg Station
Hvem? Hele familien

Lad ungerne stige ombord på et vasekægte veterantog, når det traditionsrige Bakketog sætter kurs mod Bakken i Bededagene. Her køres fra Københavns Hovedbanegård til Klampenborg, og herefter kan I spadsere afsted gennem Dyrehaven til timevis af sjov på Bakken.

3. Haaning Collection: En dag på bilmuseum

Hvor? Hanning Collection, Bagsværd 
Hvem? Hele familien

Oplev bilhistorie i børnehøjde på det smukke Hanning Collection i Bagsværd, hvor de voksne kan benoves over fantastiske biler gennem tiden, og de små kan lege sig igennem udstillingen. Husk også at besøge museets gennemførte 50'er-diner for at tanke op på lidt lækkert. 

4. Ud i det blå: Naturområder tæt på byen

Det er altid en god ide at pakke børnene og madpakken og tage ud i naturen. Det får forældrenes skuldre til at sænke sig og børnene til at smile bredt. Vi guider til fantastisk, eventyrlig natur i og omkring byen: 8 naturområder tæt på København

5. Til tops: Se København fra oven

De fleste børn synes, det er sjovt at se byen fra oven. Mennesker og biler er i dukkestørrelse, og bygninger børnene kender fra hverdagen, ses pludseligt i fugleperspektiv. Tag afsted til Glyptotekets tagterasse, Rundetårn, Vor Frelsers Kirketårn og mange flere. Vi guider lige her: De 8 børnevenlige udsigter

LÆS OGSÅ: Opskrift: Meyers varme hveder

6. Sommerland Sjælland: Kild i maven

Hvor? Sommerland Sjælland
Hvornår? Sommerland Sjælland er klar til leg fra 13. maj kl. 10.00 

Den 13. maj åbner dørene til Sommerland Sjælland, og åbningen skydes igang med motorcykeloptog på parkeringspladsen. Herefter er det bare at suse ind i forlystelsesparken og hoppe, rutche, løbe og grine sig gennem alle de skægge forlystelser. 
Tip! Meld dig ind i Børn i byen Klubben og få en GRATIS billet til Sommerland Sjælland. 

7. Store Bededagsaften i Kastellet: En særlig oplevelse 

Hvem? Hele familien
Hvor? Kastellet 

Kom med ind bag fæstningens grønne volde og oplev salutering fra kanonerne og masser af skøn musik d. 12.maj kl. 17.00. Gå en tur rundt på voldene og nyd de smukke omgivelser, drik en kop varmt og spis varme hveder til. Ved solnedgang er der flagnedhaling og fællessang. 

8. Gunni Torp Band: Gratis familiekoncert

Hvor? Kulturhuset Islands Brygge
Hvem? Hele familien

Tag afsted til Kulturhuset Islands Brygge d. 14. maj, hvor I kan opleve gratis børnekoncert, når uforlignelige Gunni Torp og bandet spille sange om vild natur. Hun synger poetisk om biodiversitet, kompostering, og truede dyr med humor og anekdoter. Musikken er jordnær, akustisk, dansabel og legesyg.

Se endnu flere gratis oplevelser her: Forårets gratis børneoplevelser 


9. Pitstop i byen: En lille snack-pause 

Byens bugner af lækre snack-stops, som er perfekte at forsøde Bededagsferien med. Prøv byens madmarkeder, de børnevenlige cafeer eller gå på jagt efter byens hemmelige isbarer. 

De 5 hemmelige isoplevelser

Cafeer i grønne omgivelser

De 5 københavnske madmarkeder

10. Louisiana: Krea & fordybelse

Har du krea-børn derhjemme? Så tag afsted mod Louisiana, der lokker med smuk kunst, dejlige omgivelser og et fantastisk børneværksted, hvor ungerne kan  udtrykke sig i lækre materialer og kreere deres helt eget kunstværk. Der er åbne værksteder tirsdag til søndag, hvor I kan fordybe jer i værkstederne: Former & Farver - Maleværksted, Dynamiske biler - Lerværksted, Tegn blomster - Tegneværksted og Plant en blomst - Planteværksted.


11. Frilandsmuseet: Rejs tilbage i tiden 

Hvem? Hele familien
Hvor? Frilandsmuseet / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet nord for København venter masser af idyl for hele familien. Her kan I gå på opdagelse i de mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget. Her er hyggelige aktiviteter for de små - prøv byggeværkstedet BYG, hvor der kan bygges, males, hamres, tækkes og leges.

12. Børneteater: Magi i mørket 

I bededagene spiller en bunke dejlige børneteaterforetillinger, som vil give ungerne en oplevelse, de ikke lige glemmer. Prøv: 

Den Sultne Larve, Aldrigmæt
En fin, varm forestilling baseret på den kendte børnebog for de 2-5-årige spiller på Anemonen. 

Hvidovre Teaterfestival
En festival der byder på et væld af teater for byens mindste. Gratis entre for børn.

Dyrene i Hakkebakkeskoven
Mød Klatremusen, Mikkel Ræv, Den rare gamle bamsefar og mange flere til eventyrligt familieteater. Spiller i Glassalen i Tivoli. Fra 5 år.

Fotos: 1) Det Kgl. Biblioteks have 2) Nordsjællands veterantog 3) Caroline Gruth Hemmingsen 4) Sydhavnstippen - foto @juliegrath 5) Ana Cecilia Gonzalez © Ny Carlsberg Glyptotek 6) Sommerland Sjælland 7) Unsplash 8) Kulturhuset Islands Brygge 9) Alberte Cornelius 10) Børnehusets værksteder. Louisiana Museum of Modern Art. Foto: Kim Hansen. 11) Brittany Overgaard 12) Anemonen