Der er fuld fart på oplevelser og aktiviteter i efterårsferien! Men husk også at finde tid til ren afslapning og nærvær med et tæppe, en kop varm kakao og en god bog. Her er et par bud på familiens ferielæsning med noget for enhver smag.  

ANNONCE

Kristian på sporet af dinosaurerne Kristian på sporet af dinosaurerne

Er I også bidt af dinoer hjemme hos jer? Tag med Kristian Gintberg på jagt efter de fantastiske dinosaurer, og bliv meget klogere på de glubske kødædere og dovne langhalse - og andre spændende uddøde dyr. Der er meget at lære for både børn og voksne, der rejser over hundrede millioner år tilbage i tiden med Kristian.

Forfatter: Kristian Gintberg

Havfruer HavfruerHavfruer

Er I klar til efterårets smukkeste højtlæsningsbog? Kom helt tæt på de eventyrlige, mystiske og overjordiske havfruer, der lever som havdyr under havets overflade. "For mig er havfruer lig med styrke, eventyr, magi og selvstændighed" siger Stine Bødker, der har været fascineret af havfruer siden hun var barn. 

Forfatter: Stine Bødker

Efterår med Pindsvinet Pirke Efterår med Pindsvinet PirkeEfterår med Pindsvinet Pirke

Har I styr på, hvordan de forskellige dyr forbereder sig til den kolde vinter? Bladene skifter farve, dagene bliver kortere, og nu er det efterår. Pindsvinet Pirke og Musen Mattæus er i fuld gang med at forberede sig til vinteren, og undervejs møder de mange andre dyr, der gør tingene på en anden måde. 

Forfatter: Karen Borch

A.S.P.E. A.S.P.E.A.S.P.E. 1: Dæmonhuden

Alin, Silvius, Pilo og Ene udgør tilsammen heltegruppen A.S.P.E., der lægger navn til denne fantasyserie om spænding og venskab. Dæmonhuden er seriens første bind, og handler om Silvius, der går i lære hos en troldkvinde, og skal ud på vilde eventyr, se de ondeste monstre i øjnene og lære at lave ildkugler. 

Forfatter: Mette Finderup

 

Guiden er udarbejdet i samarbejde med forlagene Politiken, Gads Børnebøger, Gyldendal og Alvilda. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki