Hvordan mon bloggeren May fra Sydhavnsmor.dk bruger byen sammen med hendes to børn? Få Mays gratis, hemmelige og særlige tips lige her!

Hvad har du sidst lavet med dine børn i byen?

- Sidst vi var ude, var vi i biffen. Det gør vi ret ofte, særligt om vinteren, hvor det er for koldt at være ude i mange timer af gangen. Vi bruger byen ofte, hvilket også er en af de afgørende grunde til, jeg får kolde fødder, når min mand og jeg snakker om at flytte i hus i fx Hornbæk eller Espergærde, områder jeg synes er lækre, hvor jeg ofte snager efter boliger. Jeg er, helt ærligt, ikke særligt glad for legepladser og den slags, så jeg foretrækker, vi laver noget der inkluderer en reel oplevelse som fx Experimentariet, Cirkusmuseet i Hvidovre eller teater og så tager min mand sig primært af de oplevelser med børnene der inkluderer regnorme og udendørs klatrestativer. Jeg vil vildt gerne til Nordhavn og opleve Airtrix, som er en klatre og trampolinpark, der skulle være virkelig fed! Er stensikker på, særligt min store, ville elske at hoppe rundt og klatre højt derude!

Har du et "hemmeligt" børnekultur-tip til byen?

- Altså, jeg synes, at ALLE børn (over 7 år) skal i Teatret Zeppelin og se deres forestillinger. Det er lærerige forestillinger de sætter op derinde på Vesterbro, og altid mega gennemført. En lille kulturperle - ja, faktisk er Teatret Zeppelin slet ikke så lille endda, og forestillingerne er også altid interessante for os voksne - et fantastisk familieteater! 

Er der en særlig børnevenlig cafe eller restaurant, der hitter hos jer?

- Helt sikkert South Harbour I Sydhavnen! Det er en forholdsvis ny café, der ligger tæt på Sydhavn St., med marokkansk mad og kage - og maden er hamrende god, priserne ligeså, og så er de bare så knaldsøde, dem der ejer caféen. Børn er mere end velkomne her! Da vi boede inde i centrum af byen, brugte vi cafeteriet Madglad på Vesterbro en del - der kan man få mad for en 50’er og der er hjerterum og god plads til at børn kan løbe lidt rundt, uden at man føler at det er generende. 

Hvad laver I, når I skal slappe helt af i familien?

- Helst så lidt som muligt. Jeg er ikke sådan en mor, der står pakket ved hoveddøren kl 9. lørdag morgen for at lufte ungerne i Valby Parken. Ingen tvivl om at børn (og voksne) har godt af frisk luft dagligt, men nogengange er det sgu også okay bare at flade ud med bøger, brætspil, hjemmelavede romkugler og en Ipad en hel dag, uden dårlig samvittighed. Men der foregår også mange gratis ting for børn rundt omkring i de forskellige kulturhuse i København, vi gør selv meget brug af vores lokale, Karens Minde, som også har en god café med børnevenlig mad - og en fantastisk dyremark lige udenfor, som blot ligger få hundrede meter fra vores bopæl. Dér er vi meget året rundt. 

Et gratis tip til aktiviteter med børn i byen? 

- Havnebussen er ikke helt gratis - den koster et bip på rejsekortet, men det er dælme også bippet værd! Tag Havnebussen gennem Københavns Kanel, selvfølgelig med en is i hånden om foråret eller sommeren og stå af ved Teglholmen/Sluseholmen eller Bryggen og tag en dukkert i havnebadet. Hér ser du mig sommeren igennem med rødglødende kinder og to mega glade, aktive børn, der konstant svømmer rundt og hopper fra vipper. Jeg elsker, at vi har havnebade i København! Jeg elsker vand. Vi ejer et lille bådhus i Københavns Havn, og har også en lille damjolle med motor, som vi ofte bruger om sommeren til at fise rundt i kanalerne med - det er en genial måde at tilbringe eftermiddagene og weekenderne på med ungerne. Picnic, pagne og solcreme ned i den flydende balje og så tøffe afsted - dét er virkelig livet for mig, og ungerne elsker det også! 

May Silja Andersen Holm (36 år) blogger på Sydhavnsmor.dk, hvor hun deler et hav af sundere opskrifter, rejse- og kulturoplevelser, guider til DIY’s og en masse andet. May bor I Sydhavnen, er gift med Martin og er mor til Uma fra `12 og Sofus fra `14. I kan også følge May på Instagram.