Gå på opdagelse i naturens forunderlige verden hjemme fra sofaen – børnebibliotekaren anbefaler 10 læse- og lytteoplevelser til hele familien fra eReolen Go!


ANNONCE

Forårets forvandling er naturens største eventyr - og du og familien kan få det helt ind i stuen med disse 10 forunderlige bøger, som alle har naturen eller videnskaben som tema. Her er både hygge, spænding og læring til små og store læsere.

Højere kvote for lån i hele april!

Københavns Biblioteker har sat kvoten op fra tre til fem lån i hele april, så alle i familien kan låne fem titler hver i denne måned. Det er bare med at hente de to apps – eReolen til de voksne og eReolen Go! til børnene. Husk også at I kan låne alle dem i vil, af de såkaldte blå titler.

Hyggelig højtlæsning for alle aldre

Højtlæsning er noget af det hyggeligste, og det kan være både fiktion og fakta. Sammen med de mindste kan I gå på opdagelse i den flotte fagbilledbog "Kig og snak om naturen". Her møder vi dyr og planter i naturen og kan blive klogere på, hvad de hedder, og hvor de findes. Fungerer bedst på en større skærm som iPad eller computer, da billederne bliver lidt små på mobil.

Med de lidt større børn kan I læse om de finurlige hulerikker i Josefine Ottesens "Heltemod og kragelort" eller prøv den fine fagbog "Hvad himlen kan fortælle os", der både fortæller en god historie og lærer børnene om videnskab og stjerner.

Kim Leine, som er mest kendt for sine romaner til voksne, står også bag den magiske fortælling ”Skovpigen Skærv”, der er velegnet som højtlæsning for både børn og voksne. Pigen Skærv og hendes familie lever lykkeligt og i pagt med naturen, men idyllen trues for mørke kræfter er på spil, pesten hærger og vinteren er på vej og snart må Skærv kæmpe for sin overlevelse. Den eventyrlige stemning understreges af Peter Bay Alexandersens smukke illustrationer.

Til små og store bogslugere

Begynderlæseren kan tage med "Noa og Nora i skoven", og er det ikke nok, når man først har fået smag for læsningen, har vi samlet en hel stribe anbefalinger til små bogslugere. Til de større børn er der fængende romaner som serien om ”Billedrengen”, fantasyserien ”Woodwalkers” om drengen, der kan forvandle sig til en puma og "Arlo Finch i flammernes dal", hvor vi følger Arlo og de andre rangere ud i de mystiske skove.

Lyt til klassikerne

Lydbøger kan både give en tiltrængt pause i hverdagen eller være en fælles lytteoplevelse, mens man fx tegner eller lægger vasketøj sammen. Tag med på "Niels Holgersens forunderlige rejse" gennem Sverige på ryggen af en gås, eller følge nybyggerlivet i "Det lille hus i den store skov".

Få mere læseinspiration
Vil du have mere læseinspiration til dig og din familie? Få anbefalinger til de bedste nye og klassiske børnebøger, tips til læsning med dit barn og invitation til arrangementer for børn og familier.

Tilmeld dig nyhedsbrevet Dit børnebibliotek anbefaler