Vollkspark Fried
Berlin er i den grad en børnevenlig by. Der vrimler ligefrem med børnefamilier. I særdeleshed i Prenzlauer Berg. Der er nærmest en legeplads på hvert gadehjørne. Og de er allesammen forskellige - more or less.

Legeplads på hvert gadehjørne

Legepladsen i Volkspark am Weinbergsweg er et rent slaraffenland både for børn og voksne. Her er så mange forskellige muligheder. Gynger, rutchebane, klatrestativ, bordtennisborde, fodboldbaner og til de voksne er der en outreret café, hvor du kan nyde en kaffe eller Fritz Kola.

Berlin
Også legepladsen på Helmholtzplatz byder på en masse forskellige forlystelser til de små, samtidig med at pladsen er omringet af butikker og caféer til de større.

Legepladsen på Arkonaplatz har de fedeste gynger, hvor stativet er lavet sådan, at børnene gynger ind imod hinanden i en rundkreds. Her er også en utrolig lang rutchebane, som de fleste børn elsker.

Berlin
I de fleste parker eller legepladser står der bordtennisborde til offentlig brug, så hvis du selv husker dine bat og bolde, så er det bare at gå i gang. Berlinerne er virkelig fænomenale til at skabe fællesskab og leg i bybilledet.

I Volkspark Friedrichshain er der også et hav af muligheder for børn.  Naturlegepladser, bordtennis, basketbaner, skaterramper og store græsarealer, hvor du kan spille fodbold.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste tips til Helsinki med børn

En dag i den nedlagte lufthavn

Det er ikke kun legepladser, børnene elsker i Berlin. For det første er der så brede fortorve, at det er nemt at have løbehjul med, og vores børn elskede det. Og et godt sted at tage hen med sit løbehjul, er den nedlagte lufthavn Tempelhof, som er omdannet til en stor offentlig park, hvor du kan stå på rulleskøjter, cykle, løbe, dyrke sport på græsset eller hvad du er til.

Tempelhof

Har du set nok natur - eller på en regnvejrsdag - så er Museum für Naturkunde et sikkert hit blandt børn. Kort sagt, Berlin er børnenes by.

TIP! Få flere Berlin anbefalinger på rejsebloggen Janeaway.dk, hvor du også kan finde meget mere rejseinspiration til alverdens destinationer.

Fotos af Jane Hemmingsen:
1) Vollkspark Friedrichshain
2) Legepladsen på Helmholtzplatz

3) Bordtennisbord til offentligt brug
4) Den nedlagte lufthavn Tempelhof