Du trænger til at få rørt og trænet din krop efter 9 måneders graviditet – men hvor og hvordan? Søs og Alexander er Børn i byens super aktive mor og baby på barsel, der bruger rigtig mange af byens aktuelle barselstilbud. Her tipper Søs om tre af sine træningsfavoritter for mor og baby.

Trilletræning 

Hvor og hvornår: 
Trilletræning er træning i naturen med den lille i barnevognen. Træningen finder sted om formiddagen kl 10 på forskellige hverdage på forskellige lokationer i København. Søs og Alexander prøvede første gang trilletræningen i Hans Tavsens Park, men har siden besøgt flere af holdene i byens forskellige parker. 
Hvordan: 
Søs fortæller om sin første trilletræning i Hans Tavsens Park: ”Der var 15 mødre på holdet og stemningen var i top. Der blev startet med en let opvarmning og herefter løb mødrene to gange rundt om parken, mens instruktøren kiggede efter de små i barnevognene. Derefter stod den på styrkeøvelser for hele kroppen – både med egen vægt og med små og store elastikker. Der blev også lavet et par makker-øvelser, hvilket er en god måde at få hilst på de andre mødre på. Halvvejs inde i timen begyndte flere af babyerne så småt at vågne, så der blev spredt en masse tæpper ud på græsset, så de små kunne komme ned og kigge med. Jeg valgte at lave nogle af øvelserne med Alexander, da det er en god måde at stimulere ham på”. 
Der er forskellige instruktører på de forskellige lokationer og de gør det lidt på hver deres måde, men det er altid super sjovt og dejligt afvekslende. Og så er det bare skønt at træne udendørs, når vejret er til det.
Pris og tilmelding: 
Det koster 60 kr. pr. træning - ingen binding eller tilmelding. 10-turs-kort kan købes for 500 kr. Holdene kører ved min. fire tilmeldte – man kan evt. skrive om man kommer via Trilletrænings Facebookside.
Praktisk: 
Husk at medbringe træningsmåtte og et lille tæppe til baby. Man ammer og skifter ble i det fri.
Bonus: Børn i byen klubmedlemmer får op til 16% rabat på deltagelse.

LÆS OGSÅ: Andrea Elisabeth Rudolphs hudplejetips til mor og baby

Efterfødselsyoga ved Maria Allingham

Hvornår:
Hver tirsdag kl. 11.30-13 og hver torsdag kl. 13-14.30.
Hvor:
Studio Nia, Suomisvej 2, Frederiksberg
Hvordan:
Træningen egner sig godt til den første træning, man begynder at gå til efter fødslen, fordi den er skånsom og har god fokus på bækkenbunden. Underviser Maria tager sig godt af nye elever, og hun tjekker gerne om dine mavemuskler er vokset helt sammen. Mange øvelser viser hun i både en nem og hård udgave – den nemme kan man så vælge, hvis man for eksempel stadig har delte mavemuskler.
Det er dejlige timer, hvor man kommer helt ned i gear. Babyerne kan være med i nogle af øvelserne, og ellers ligger de typisk på en madras ved siden af og hygger sig, eller sover i deres barnevogn udenfor.
Pris og tilmelding:
Fem yoga-klip koster 600 kr og man kan komme de dage, det passer ind. Dvs. du behøver ikke at tilmelde dig. Der er typisk ca. syv deltagere på holdet. Klippekortet må også gerne benyttes til de andre hold, hvor man ikke har baby med. Måske en fordel, hvis du trænger til lidt alene-tid uden den lille.
Praktisk:
Undervisningen foregår i et højt, lyst kælderlokale, hvor det er helt fint at amme. Der er udsigt til en aflåst gård, hvor din barnevogn kan holde, men husk babyalarm hvis guldklumpen skal sove ude, mens du træner. Her er ingen badefaciliteter, men nu gør træningen dig heller ikke sved-dryppende.

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 caféer hvor der er allerbedst at amme

fitnessworldFitnessWorld: Stram Op – Baby velkommen

Hvornår:
Hver mandag kl. 12-13
Hvor:
FitnessWorld Forum, Worsaaesvej 17, Frederiksberg
Hvordan:
Her får man både trænet styrke og får pulsen op. Babyer er velkomne og de fleste af deltagerne på holdet har da også baby med. Opvarmningen foregår typisk på step-bænk, hvor man får varmet hele kroppen igennem og pulsen kommer godt op. Step-serien er ekstremt simpel, så ALLE kan være med. Herefter er der styrketræning for hele kroppen. Vi træner med vægtstænger, håndvægte og elastikker.
Babyerne ligger typisk på en madras ved siden af ens stepbænk, og i flere af øvelserne kan man vælge at skifte vægtstangen eller håndvægten ud med sin baby.
Musikken og aircondition er tilpasset i forhold til at der er babyer med. Træningen er særligt til dig, der er i nogenlunde god form og ikke har bækkenbundsgener.
Pris og tilmelding:
Der er forskellige former for medlemskaber, der giver dig adgang til forskellige typer af træning og hold – tjek Fitness Worlds hjemmeside. Man kan tilmelde sig på forhånd via hjemmesiden, men Søs plejer bare at dukke op – der er altid plads på holdet.
Praktisk:
Træningen foregår i den store sal på 5.sal, men der er heldigvis elevator. Barnevognen låser man fast til cykelstativerne ude foran træningslokalet. Det er helt ok at amme på holdet, hvis den lille pludselig bliver sulten. Man både ammer og pusler på gulvet i salen – det fungerer fint. 

 

Fotos: Søs Krogsgaard

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.