Søs og Alexander er Børn i byens super aktive mor og baby på barsel, der bruger rigtig mange af byens aktuelle barselstilbud. Her tipper Søs om fem af sine favorit-caféer, hvor der er rart at hænge ud, når man er på barsel.

Café Sweet Surrender

Hvor: Dybbølsgade 49, København V.

Sweet Surrender henvender sig især til småbørnsfamilier og er en café med masser af hjerterum og plads til børn i alle størrelser. Atmosfæren er meget afslappet, da der stort set kun er andre børnefamilier – her behøver du absolut ikke at stresse over en grædende baby eller et væltet glas.

Her er både højstole, hyggehjørne og legetøj samt pusleborde på toiletterne. Personalet er enormt sødt og hjælpsomt.  Barnevognen stilles ude foran caféen – sammen med alle de andres.

Ekstra bonus ved Sweet Surrender er, at der foregår rigtig mange forskellige aktiviteter på caféen, for eksempel babyrytmik hver onsdag (deltagelse koster 50 kr.), førstehjælpskurser og klippe-klistre-dage.

Tip! Som medlem af Børn i byen Klubben får du gratis the eller kaffe til din brunch hos Café Sweet Surrender.

Krejl & Kaffe

Hvor: Vennemindevej 38, København Ø

Der er en rigtig dejlig, hjemlig stemning på Krejl & Kaffe, hvor man føler sig virkelig velkommen - også selvom Søs og Alexander besøgte caféen sammen med to andre mødre og deres små babyer.
Der er en lille trappe inde på caféen, som leder op til et rigtig hyggeligt og børnevenligt rum med både legetøj, blød sofa og stole - meget ammevenligt og perfekt til mødregruppen!

Mad og kaffe er top lækkert! Caféen hænger sammen med en lille retro second-hand-shop, og det er en super vellykket kombi. Søs fortæller, at hvis caféen lå tættere på hendes hjem, ville den 100 % sikkert være et af hendes stamsteder.

LÆS OGSÅ: Søs' barselstips: 3 slags efterfødselstræning

The LaundromatThe Laundromat Café

Hvor: Gammel Kongevej 96, Frederiksberg C.

The Laundromat på Gl. Kongevej er en rigtig hyggelig og børnevenlig cafe med både legehjørne og en masse højstole. Barnevognen stiller man udenfor, hvor det også er muligt at sætte sig, hvis vejret er til det. Caféen er et godt sted at mødes for at spise frokost – også med veninder uden børn, da børn er velkomne uden at det er en udpræget ”børne-café” som fx Sweet Surrender. 

The Laundromat har filialer både på Århusgade, Elmegade og Gammel Kongevej. Søs’ favorit er caféen på Gl. Kongevej, fordi man kan kombinere besøget med masser af lækker shopping og vindueskiggeri.

Café Griffens

Hvor: Griffenfeldgade 4, København N

På Café Griffen kan du få kaffe, kage og morgenmad til yderst rimelige priser. Søs fik fx en morgenmadstallerken bestående af 2 blødkogte æg, en hjemmebagt boller, ost, skinke, smør og marmelade til 55 kr. og en friskpresset juice til 30 kr.

Også her er atmosfæren afslappet med mulighed for at sidde i lavere, bløde sofa-arrangementer eller ved almindelige borde og stole. Sidder du i vinduet er der udsyn til barnevognen udenfor. Det er også muligt at sidde udendørs. Der er god plads indenfor – ved Søs’ besøg var de to, der tog barnevognene med ind, hvilket fint kunne lade sig gøre uden at genere de andre gæster.

Toilettet er stort med puslebord – eneste minus er at der kun er ét toilet, så det kan godt skabe lidt kø, når man skal have puslet den lille.

Tip! Som medlem af Børn i byen Klubben får du 15%

Cafe Sonja

Hvor: Saxogade 86-88, København V

Café Sonja er den perfekte cafe, hvis du skal ud med mødregruppen. Her er nemlig et separat børnerum, hvor man kan sidde op spise sin brunch med mødregruppen, mens de små leger på gulvet. Her er både legetøj og højstole. Stemningen er meget afslappet.

Hvis den lille sover, kan man stille barnevognen lige ude foran og holde øje med den fra det store vindue. Og hvis vejret er til det, kan man nyde sin kaffe ved bordene udenfor.

Tip! Som medlem af Børn i byen Klubben 10%

 

Fotos: Søs Krogsgaard

Fælles for alle fem caféer er, at amning er velkomment, og at rammerne for amning er i top.
TIP! Du kan finde flere ammevenlige caféer her: Guide: De 10 mest ammevenlige caféer

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.