Har du en bucketlist på dine børns vegne med ting, som de skal nå at opleve, inden de bliver for store? Find inspiration til de mest overskuelige barndomsminder, som I kan skabe året rundt, lige her!

Det er nok verdens største kliché, at tiden flyver af sted, når man får børn. Men der er vist noget om snakken. Det ene øjeblik ligger de helt nye og hjælpeløse i dine arme, og det næste er de blevet til selvstændige teenagere. Og så kan man komme helt i tvivl om, om deres barndom, som pludseligt synger på sidste vers, nu også har indeholdt lige så mange magiske minder, som ens egen. Læs med her, og få krydset et par nemme oplevelser af listen, mens du stadig kan nå det!

De hurtige

Det behøver ikke at kræve en heldagstur at skabe gode minder, som man kan fortælle om i børnehaven eller i skolen. I kan nemlig klare et par af punkterne på listen en eftermiddag på vej hjem fra institution eller en stille og rolig søndag formiddag. I kunne for eksempel smutte en tur i Rundetårn eller Vor Frelsers Kirke, og nyde udsigten over byens tage eller kigge forbi Nyhavn og tage en kanalrundfart gennem byen. Så føler børnene, at de har oplevet noget ud over det sædvanlige, uden at det har kostet hverken tid eller en masse penge - nemt!

Museer

Når børnene bliver større, vil de formentligt synes, at et museumsbesøg lyder som det kedeligste i verden. Så det er om at komme afsted, mens interessen er intakt. Der er mange museer, der gør meget ud af at være børnevenlige og byder på sjov og leg, som gør besøget alt andet end kedeligt. Leg med fortiden på Børnenes Museum på Nationalmuseet, slip kreativiteten løs i Louisianas børnehus, bliv klogere på samfundet på Arbejdermuseet eller hop en tur tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Vi lover, at det er sjovt for hele familien!

Skovture

Det kan lyde banalt at tage på skovtur, men en hyggelig dag i naturen med familien, vil sidde fast i hukommelsen hos de små flere år efter. Og der kan sagtens ske lidt ekstra på turen! Tag på skattejagt og find De Glemte Kæmper på Vestegnen, smut til Haslev og gå en tur i Skovtårnet ved Camp Adventure eller tag til Dyrehaven i Klampenborg og led efter dådyr i skoven. Husk at pakke en god madpakke!

Ved vandet

En tur på vandet kan være noget særligt. Det kan være en tur i robåd rundt i Frederiksberg Have, hvor I kan hilse på de store fiskehejrer og gæs, eller en sejltur på søerne i Lyngby, hvis der skal lidt mere natur for pengene. Vil I have lidt action på jeres tur, kan I også smutte på fisketur og se, hvem der kan fange den største fisk! Er I mere til en frisk dukkert, kan I gå all in og køre til Lalandia eller nøjes med en tur i et af Københavns havnebade. Der er så mange muligheder for at have en hyggelig dag i våde omgivelser!

Familieferier

Tag på ferie med familien! Det kunne være en campingferie rundt i Danmark med telt og cykler, hvis I er friske på en aktiv ferie, eller sæt jer til rette i bilen og kør til Norditaliens solrige campingpladser. Skal den have fuld gas, kan I pakke kufferterne og holde ferie i Disneyland Paris - lidt mere omfattende, men helt sikkert ikke noget, de små vil glemme lige foreløbigt! 

Cirkus

En tur i cirkus må være det dejligste barndomsminde. At se magien udfolde sig lige for øjnene af én og blive betaget af de vildeste akrobatiktricks, mens man sidder i et hyggeligt telt med favnen fuld af popcorn. Cirkus Summarum byder på netop dét og meget mere. Så se at komme af sted næste gang, der er cirkus i byen!

Forlystelsesparker

Måske har I allerede gået samtlige forlystelsesparker tynde i børnenes sommerferie. Årskortet skal jo udnyttes til fulde, og der er nok ikke meget, ungerne hellere vil lave end at skrige lungerne i stykker i en rutsjebane eller blive rundtossede i en karrusel. Men måske mangler I at prøve en ny forlystelsespark et sted i Danmark? Tivoli, Bonbon-land, Bakken, Tivoli Friheden, Fårup Sommerland, Sommerland Sjælland og Djurs Sommerland er i hvert fald på listen over dem, vi synes er et besøg værd. 

Sommerferie

Det er oftest i sommerferien, at der bliver sat en del minder ind på oplevelseskontoen. Og det er som regel også de klassiske sommerminder, vi som voksne tænker tilbage på som den rene idyl. Noget så simpelt som en tur med en kurv i en jordbærmark eller en varm dag med en god is på stranden, kan virkelig gøre indtryk. Nogle gange bliver minderne skabt, når man er helt nede i gear og bare nyder at have tid til at være sammen. God tur på stranden!

Jul

Om vinteren kan det hurtigt blive fristende at holde sig indenfor, mens sne og kulde raser. Men der er også rig mulighed for at skabe nogle gode minder. På med skøjterne og løb om kap på isen på Frederiksberg Runddel eller tag en hyggelig tur forbi jul i Tivoli, hvor der er garanti for hygge og flotte nisselandskaber. Har I bare lyst til en kop varm kakao eller en æbleskive, kan I også nøjes med at lægge vejen forbi et af byens julemarkeder, hvor julestemningen er i top lige som duften af glögg og brændte mandler. Glædelig jul!

Teatret

Det er altid en oplevelse at komme i teatret, men vil du være sikker på, at børnene ikke mister interessen efter første akt, kan I med fordel vælge en forestilling, der matcher barnets interesser. Der er nemlig meget forskelligt at vælge imellem! I kan snuppe en klassisk ballet på Gamle Scene eller et storslået skuespil i Ulvedalene. Desuden er byen spækket med små, hyggelige børneteatre, der året rundt byder på spændende og sjove forestillinger for de små.

 

Fotos: 1. Rundetårn - Peter Hartley. Erik Bjørn & Kompagni A/S 2. Frilandsmuseet 3. Kæmper - Thomas Damsbo 4. Frederiksberg Have - Anne Beth Witte 5. 6. Cirkus Summarum 7. Bakken 8. Getty 9. Jul i Tivoli - Tivolihotel.dk 10. Det Kongelige Teater