Den stemningsfulde Balders Plads, beliggende i Mimersgadekvarteret på Nørrebro, skiller sig i sit æstetiske og lidt eksklusive udtryk ud fra resten af området. Pladsen har en særlig ro over sig, og emmer samtidigt af hyggeligt lokalt liv. 

Den store åbne plads er omgivet af gamle smukke huse i fine farver og høje dominerende lindetræer, der tilfører pladsen et strejf af Paris. På bænkene sidder de lokale beboere henslængt med en kop kaffe og bare tæer, og læser i en bog, og der er rigeligt med plads til, at børnene kan suse rundt på løbecykler i store ottetaller uden nogen føler sig generet af det. De større børn kan få sig et slag bordtennis, og om sommeren er der stillet hængekøjer til rådighed til stor glæde for både børn og voksne. Der er næppe noget mere saliggørende efter en lang dag, end at svinge let fra side til side, under åben himmel, tæt på en man holder af. 

Gourmetkaffe og gyngeglæde

I den ene ende af pladsen ligger den lille bitte Røde Roses Kaffebar, der har udendørs servering om sommeren. Kaffen er af højeste kvalitet og ungerne kan få dejlig saft og en sprød croissant. Mere har de alligevel ikke tid til at indtage, for lige ved siden af kaffebaren, bag et fint lille rødt stakit, trækker legepladsen i børnenes opmærksomhed. 

Legepladsen byder på klatrestativ, rutsjebane, gynger, sjove motoriske udfoldelsesmuligheder og en stor sandkasse med socialt liv og fin delekultur. De medbragte skovle indgår hurtigt i en fælles pulje af legeredskaber, børnene finder nye legekammerater og forældrene falder ofte i snak med hinanden. 

I træernes skygge findes borde og bænke, hvor man kan indtage sin medbragte mad, eller man kan smutte ned til det populære Leifs Pizzeria 5 minutters gang derfra, og hente en af de fremragende stenovnspizzaer. 

Læs også: 20 børnevenlige spots på Nørrebro

Loppemarked og børnejazz 

Balders Plads har sit eget lille årshjul, og selvom både glæden ved at bade i gyldne efterårsblade og synge julen ind med det lokale nissekor ikke er at kimse af, er to af årets ubestridte højdepunkter Balders forårslopper og Balders efterårslopper. Her forvandles pladsen til en summende, nærmest sydlandsk, markedsplads hvor private sælger ud af alverdens lopper. Ikke mindst er der et stort udbud af legetøj. 

Et andet af årets højdepunkter, er børnejazzkoncerterne under Copenhagen Jazz Festival. Balders Plads byder på koncerter hver dag under hele festivallen, og er altså også leveringsdygtige i musikalsk underholdning til de mindste. Tag børnene under armen, og kom og dans med.

Foto: Balders Pladslaugs