Har du et barn derhjemme med store visioner, fantasi, og en skabende åre? Så skal de måske gå til arkitektur på Dansk Arkitektur Center (DAC). Læs om Arki Kids lige her.

ANNONCE

Lær at tro på dine ideer

På DAC kan børn lære at tænke i nye muligheder og finde på smarte løsninger - med andre ord, at træne deres kreative muskler! På arkitektholdet Arki Kids kan børn mødes og tegne, designe, bygge, og vigtigst af alt - at lære at tro på deres ideer. Børnene lærer bl.a. om arkitekters redskaber, hvor bla. skitser, modeller og virtual reality er en måder at afprøve nye ideer på. De lærer også at designe i 3d-tegneprogrammet Tinkercad, og ser deres design blive printet ud i 3D. Her i foråret kan de designe møbler, lære at støbe, bygge deres egne insekt-hoteller, og afprøve mange flere kreative ideer sammen med DACs dygtige undervisere!

Mira Valentina Krogstrup, som er projektleder for Arki Kids-holdene, forklarer at det også handler om at give børnene en stemme: ”På holdet lægger vi stor vægt på børnenes indre motivation for at lære og at skabe. Arkitektur som genstandsfelt er jo fantastisk til børn og unge, fordi det tager udgangspunkt i helt konkrete problemstillinger – som er til at forholde sig til. Børnene på holdet opdager hurtigt at de faktisk kan være med til at forme fremtiden, gennem arkitektur og design-løsninger, og at deres stemme er vigtig!” 


Alle er velkomne

Nogle af børnene på holdet vil gerne være arkitekter, når de bliver voksne, men det er bestemt ikke en forudsætning for at gå på Arki Kids. Alle børn er velkomne, uanset hvilket niveau de er på.  Det eneste krav er, at man er mellem 7 og 14 år, godt kan lide at være kreativ og gerne vil have det sjovt sammen med andre børn.
F.eks. har en af de tidligere elever udtalt, at han syntes hans kreativitet var dalet lidt på det sidste, men så begyndte han at gå til arkitektur hos DAC, og vupti så steg den igen.

Charlotte, mor til Lukas som går til Arki Kids for fjerde år, fortæller hvordan Lukas’ interesse for det kreative felt har udviklet sig: ”Mit barn startede med at gå til arkitektur, fordi han var meget interesseret i Minecraft og computere, og havde nogle gode venner på holdet. Med tiden udviklede den interesse sig til at omhandle det at skabe, designe og lave arkitektur. At han så indirekte har lært en masse om rumfang osv, på en sjov måde – det er jo bare ekstra bonus”.

Se hvad andre børn selv siger om at gå til arkitektur herunder:

Lyder Arki Kids som noget for dit barn? Så tjek de praktiske informationer om holdene herunder:

Praktisk information
Der er 2 hold, henholdsvis for børn i alderen 7-10 år, og for børn i alderen 11-14 år. Pris per barn er kr. 1700 for det lille hold og 1750 for det store ex. gebyr.

Arki Kids 7-10 år
Starter d. 19. februar – 7. maj. Hver tirsdag kl. 16-18 i Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Arki Kids 11-14 år
Starter d. 20. februar – 8. maj. Hver onsdag kl. 16-18 i Dansk Arkitektur Center,
Bryghuspladsen 10, 1473 København K