Ca. 30 minutter fra København ligger Arken - Museum for Moderne Kunst som en arkitektonisk oase imellem klitter og strand. Børn i byen har været på finkulturelt besøg for at undersøge stedets børnevenlige potentiale.

Det skøre hus

I 1996 åbnede Arken første gang sine døre for offentligheden som et led i en politisk indsats for at øge kulturlivet syd for København. Museets faste samling består derfor primært af kunst fra 1990’erne. Af de mest prominente værker kan nævnes Kærlighedens paradoks af Damien Hirst, der byder på halve køer i formaldehyd, og Dyrekredsen af Ai Weiwei, som skildrer de 12 dyreskikkelser i den kinesiske kalender, som en stor kreds af gyldne buster. Min medanmelder/datter på 4 ½ var fra første færd super begejstret for det mærkelige sted.

Arkitektoniske rammer og beliggenhed i særklasse

For den fireårige er evnen til fordybelse endnu ikke i højsædet, så der blev ikke dvælet meget ved de forskellige værker. En stor del af besøget blev brugt på at udforske selve museumsbygningen. Navnet ”Arken” henviser til museets arkitektoniske udformning som et strandet skib, og det er med til at give museet en ekstra dimension, der er sjov at opleve for både børn og voksne - fra de lange mørkerøde gange forsynet med koøjer, til de spidse hjørner og den lækre café på ”dækket”. Museet ligger desuden kun et stenkast fra Ishøj strand, hvor man kan få luftet hovedet oven på de mange kunstindtryk.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige museer

ArkenEn oplevelse værdig

Der er ingen tvivl om at et kunstmuseum som Arken kræver, at børnene og deres forældre skal navigere indenfor de forskrevne præmisser. Til gengæld byder museets fysiske rammer på en rummelig atmosfære med rig mulighed for udfoldelse af anden karakter.

Der var bred enighed i dette anmelderteam. Turen til Arken var et hit, og barnet var en oplevelse rigere. På vej hjem i bilen lød konklusionen fra børnesædet:
”Jeg syntes det var fantastisk”.


Glæd jer til: Dyr i kunsten

Oplev særudstillingen "Dyr i kunsten", som viser værker af flere end 30 internationale kunstnere, der med humor, vid og bid går i kødet på vores forhold til dyrene. Fra fluer til elefanter inviterer den store præsentation ungerne ind i kunstens dyrerige, fyldt med skønne, sælsomme og utrolige skabninger. Udstillingen kører fra 21. marts - 9. august 2020.

Fakta

Arken byder også på aktiviteter for børn. Heriblandt Familiesøndag, der hver søndag byder på kreativt værksted. Læs mere om tilbuddene for børnefamilier HER.

Entre:
Voksne: 150 kr.

Børn (u. 18 år): Gratis

Fotos: 1) Arken, Anders Sune Berg og Torben Petersen 2) Daniel Firman, Nasutamanus, 2012. Courtesy kunstneren Perrotin 3) Martin Eder, Catastrophy, 2018. Foto: Uwe Walter

TIP! Tlmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram