Børn i byen har spist sig igennem de flotte desserter fra magiske Unicorns & Rainbows, som i sommers åbnede en lyserød oase i Studiestræde. 

Insta- og børnevenlige lokaler

Det er lørdag formiddag, vejret er gråt og ikke helt nemt at overtale familien til en gåtur til Indre By. Men afsted kom vi, og det skulle vise sig at være den perfekte udflugt til at kaste lidt farver og godt humør efter det triste efterårsvejr og lysten til at blive under dynen. Da først vi havde parallelparkeret klapvognen på Studiestrædes meget smalle fortov, kunne vi træde ned i kælderlokalet, der ligner alt andet end dét. Det er næsten svært ikke at smile, når man bliver mødt af det gennemførte lyserøde univers, der er krydret med en neonregnbue på disken, en kæmpe pink enhjørning, der springer ud af væggen og andre skøre detaljer, der gør besøget i biksen til en oplevelse i sig selv.

Og det er helt bevidst fra ejerens side, at omgivelserne er ekstraordinære. Charlotte Orland fik nemlig idéen på en familietur til Thailand, hvor en enhjørning-café blev overrendt af folk, der skulle have et selfie i de magiske lokaler. Der lægges op til, at man gør det samme i caféen i København, hvor der flere steder er sat skilte op med hashtags, som indbyder til at dele glimt fra besøget.

En lidt uheldig start

Bag disken stod en medarbejder, der fik lidt sved på panden over, at vi var to familier, der var ankommet til den lille café samtidigt. De andre fik i ro og mag bestilt deres desserter, mens vi lige måtte give ham en chance for at få gang i kaffemaskinen og glimmer på isen, inden vi kunne lægge vores bestilling. Efter lidt bøvl med betalingen, kom der styr på både bestilling og afregning, så vi kunne gå på opdagelse i den lyserøde oase.

Marengs i alle regnbuens farver

Da min 1-årige havde spejlet sig i diskens mange spejle, hilst på den store enhjørning og forsøgt at vælte hele udstillingen af småting, der er til salg i caféen, fik vi installeret os på en blød bænk ved et lille bord. Her sad vi så i alt vores pastelfarvede tøj og gik næsten i ét med omgivelserne, inden vi fik serveret marengs i alle regnbuens farver. Hver farve med sin helt egen smagskombination - herunder saltkaramel og hyldeblomst - og selvfølgelig med et godt læs glimmer på toppen. Der var ikke et øje tørt, og havde vi været 6-årige piger, var vi muligvis besvimet af ren lykke og sukkerchok. 

Velsmagende is i glimmereksplosion

De flotte marengs blev ikke nydt alene. De prydede også toppen på vores Unicorn Treat-is, der var pyntet efter alle kunstens regler. Glimmer, krymmel, marengs og blomster. Så insta-venligt, at jeg overhørte faren ved nabobordet udbryde: "Hov vent, vi skal først lige have et billede!", da hans kone og to døtre var ved at gå ombord i de flotte isdesserter. Der manglede ligesom ikke noget, og heldigvis smagte isen lige så godt, som den ser ud. Isens friske frugtsmag gjorde det godt i samspil med de meget søde marengs, og må siges at være besøgets kulinariske højdepunkt. 

Tøsede bobler til hele familien

For at tage den lyserøde oplevelse til næste level, serveres der også boblende rosé hos Unicorns & Rainbows. Boblerne er alkoholfri og kan altså nydes af selv de mindste enhjørning-fans med hang til søde, lyserøde sager. Er I ikke til tøsede alkoholfri bobler, byder menukortet også på et udvalg af kaffe og kolde drikke. 

 

Jeg tror ikke, at det er et sted, jeg vender tilbage til lige foreløbigt, men den lille café er bestemt et besøg værd - især for turister og små piger, der skal have en oplevelse ud over det sædvanlige. Kig forbi, knips årets selfie sammen med den store enhjørning og stil lækkersulten med de søde sager fra menukortet. Efter min vurdering giver besøget mest mening i selskab af 5-13-årige, der er vilde med enhjørninger, pink og sukker. For os andre kan det godt blive lidt for meget af det gode, når der udelukkende er sukkerchok på menuen. 

 

Børn i byen giver Unicorns & Rainbows 3 ud af 5 stjerner ★ ★ ★ 

Unicorns & Rainbows
Studiestræde 16, kl. tv.
1455 København K

 

Fotos: Stephanie Lau