TIL VERDENS ENDE er en forestilling om venskab, fortalt i øjenhøjde med børnene og med seje musikalske indslag. Forestillingen er fuld af skæve karakterer, gakkede påfund og leg med pudsige udtryk - i bedste snøvsenstil.

I centrum af forestillingen er Mille Gori som pigen Mille, der bliver så forrygende uvenner med sin bedste ven, Emil, at hun beder ham skride til verdens ende. Det gør han så…

Men så snart støvet har lagt sig efter skænderiet, savner Mille alligevel Emil og beslutter sig for at begive sig hen, hvor han er. Om det så er hvor kragerne vender, hvor peberet gror, på Lars Tyndskids mark - eller ved verdens ende.

Som transportmiddel benytter hun et sejt, blinkende rumskib, som først kan lette, når alle børn i salen tror på det.

En postiv og dejlig oplevelse

På sin rejse møder Mille mange sjove dyr og mennesker, som får børnepublikummet til at hvine af begestring. Emil Blak Olsen er en travl mand, som spiller de vidt forskellige karakterer i løbet af forestilligen. Noget, som børnene bemærker og synes er pænt sejt!

På den negative side halter timingen en smule og enkelte af idéerne trækkes lidt for langt. Det er svært ikke at sammenligne, da forstillingen fortælle- og stilmæssigt minder en del om teatrets tidligere forestilling, Rosas julebal, men TIL VERDENS ENDE har desværre ikke samme overskud og er ikke helstøbt på samme måde. Det virker som om, man har manglet økonomi til at få fortællingen rigtigt op at flyve. Og det er synd. For både Mille Gori og Emil Blak Olsen er dygtige og leverer alt, hvad de kan, men der trækkes for hårdt på dem.

Men det er detaljer. I det store og hele er TIL VERDENS ENDE en positiv og dejlig oplevelse. Ungerne hoppede i sædet af begejstring efter forestillingen, og hele familien forlod teatret glade og lette om hjertet: tanket op med god underholdning, musik og fine budskaber.

Børn i byen giver TIL VERDENS ENDE 4 stjerner

 

TIL VERDENS ENDE spiller på Nørrebro Teater indtil den 5. maj.

Fredag kl. 17.00
Lørdag og søndag kl. 11.00 og 14.00

Varighed: en time uden pause
Anbefales fra 5 år