Leos Legeland, der åbnede i juni 2017, er sidste nye skud på legelandsstammen. Legelandet har dyretema og legeredskaber til børn i alle aldre - plus en opfordring til forældrene om at lade smartphones blive i tasken. I Leos Legeland kan man rutsje ud gennem munden på en slange, cykle ind og ud mellem flodheste og hoppe rundt på trædesten med krokodiller omkring sig. Der er dyrefigurer, -print og -lyde alle vegne i det nye legeland i Ishøj.

Men det er ikke dekorationen, otteårige Liam Yang Hansen er her for. Det er det store udvalg, der imponerer.

- Det er et rigtig godt legeland, fordi der for eksempel er cykler og sjove rutsjebaner. Nogle af dem er ret høje og stejle, så når man rutsjer ned, kilder det i maven, siger han.

Sammen med vennerne løber han rundt og leger i piratskibet, på parkour-banen og rutsjer om kap i konkurrencerutsjebanen. For blot at nævne nogle af de ting, man finder på de flere tusinde kvadratmeter legeland.

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legelande

Babyer er velkomne - skærme er ikke

Men der er ikke kun noget for de større børn som Liam og vennerne. Ligesom i andre legelande har det nye Leos Legeland også et område for de mindste.

Det er to mødregruppe-veninder fra Dragør meget tilfredse med, da de hver har et barn på lige under to år.

- Jeg er overrasket over, at de små kan være med på så meget. Legepladsen for børn op til fem år er genial til den størrelse, vi har, siger Mette Schwartz efter at have tilbragt tre-fire timer i legelandet.

- Det er også et fint tiltag, at man har skærmfrit område, så forældrene ikke sidder med næsen nede i deres telefon, men kigger på deres børn, supplerer Leni Dahl.

Leos Legeland har nemlig en særlig politik, der opfordrer til, at de voksne ledsagere ikke sidder på deres computer eller smartphone, når de er ude med deres børn. Det er dog ikke noget, de håndhæver, og de tilbyder samtidig fri wifi, så man bliver ikke smidt ud, hvis man alligevel hiver telefonen frem.

Leos Legeland er en del af en stor, nordisk koncern og findes også i Herlev, Odense, Aarhus og Aalborg. Børn i byen har kun besøgt det i Ishøj.

Adresse:
Industribuen 5
2635 Ishøj

Åbningstider:
Alle dage: 10.00-19.00

Priser:
Voksne og babyer på 0-1 år: Gratis

Børn på 1 år: 70 kr.

Børn på 2-17 år: 149 kroner

En slushice: 23-48 kroner

En kop kaffe: 26-36 kroner

Fotos af Alberte Cornelius:
1. Et af over nogle af dyrene og legeredskaberne
2. Liam Yang Hansen på en legecykel
3. Mette Schwarz med sin søn
4. Konkurrencerutsjebanen
5. Parkourbanen