Leg historien ind med mysteriejagt på Kronborg

Vi er 3 familier på i alt 10 medlemmer, der er taget til Kronborg i Helsingør. Vores børn er som udgangspunkt ikke ellevilde med at gå på museer og se gamle bygninger for at lære om Danmarkshistorien. Heldigvis har man nu mulighed for at komme på en spændende jagt igennem hele slottet og lære historien ved at løse gåder. Det er Mystery Makers, der har designet gådespillet ”Kronborgs Hemmelighed” i samarbejde med Nationalmuseet.

Familieteambuilding 

Vi har inddelt os i 2 hold - drengene mod pigerne, og er parat til den store mysteriejagt igennem Kronborg.

Undervejs får vi en masse historiske facts og oplever Kronborg som aktive aktører frem for en kedsommelig museumsvandring. For at finde løsningerne undervejs, kræver det, at man arbejder sammen og lytter til hinanden - det er teambuilding i familien!

Historien er ganske kort fortalt, at Christian 4. var alt for optaget af sine ambitiøse planer og derfor vedblev at sætte Øresundstolden op, hver gang riget fattedes penge. Historien, der er en blanding af fakta og fiktion for dramatiseringens skyld, er godt fortalt og igennem forskellige poster, der kan være alt fra hemmelige figurer gemt i de historiske malerier til at sammensætte forskellige kombinationer af dansetrin i Kronborgs overdådige og dekadente dansesal for at få det næste spor.

Danmarkshistorien leges ind

Børnene oplever især Danmarkshistorien underholdende, når den er sat ind i en legende ramme. De himler forarget over Christian d. 4’s grådighed og vanvittige ambitioner og spiller dem op imod deres egne værdier og moralkodeks. Ligesom de i den grad bliver forarget, da de hører at Kronborg blev bygget af Frederik d. 2 som kærlighedsgave til hans hustru. Hun var var 23 år yngre end ham og var kun fyldt 14 år, da de blev gift. Et af børnene synes, at kongen var “klammo og en pædo-type”, og vi voksne forsøger at forklare, at tiden var en anden, men tænker alligevel lidt det samme. Vi bruger i alt ca. 3 timer på gåden, og der er ikke nogen tidsbegrænsning, det handler udelukkende om at slå sine konkurrenter.

Spænding til det sidste

Vi har i den grad set slottet fra kælder til kvist, ligesom vi har studeret de historiske malerier og glaskunsten i vinduerne, der er særlig for Kronborg. Ikke på noget tidspunkt har ungerne kedet sig. De har kort og godt fået leget historien ind og været top underholdt undervejs.

Til sidst er der ekstremt tæt løb mellem de 2 hold - og drengeholdet overhaler pigerne til allersidst. Jeg skal ikke afsløre, hvad præmien er, men det er en præmie, der udfordrer børnenes værdisæt, og hvor de mærker lysten til grådighed ligesom Christian d. 4. De kan også tænke sig om og måske hæve sig op over begærlighedens niveau. Det er helt op til det enkelte hold, hvad man vil gøre. Hvad gjorde vi? Det kan jeg ikke afsløre uden at fortælle gådens hemmelighed, men jeg kan sige så meget, som at vi var fristet. Meget fristet…

PRAKTISK INFORMATION

• I kan være fra 4 til 8 personer pr. hold. Det er sjovt at dyste, så del jer evt. op i 2. 

• I skal booke turen på forhånd via Mystery Makers. 

• I får udleveret “Mystery Boxen” på Kronborg og herefter er jagten på egen hånd og helt selvkørende. 

• Jagten er estimeret til 1,5 time (vi brugte næsten 3 timer)

• Man skal betale 80 kr. per person i entré til Kronborg Slot - udover prisen for "Kronborgs Hemmelighed". 

Læs mere HER.