På en shoppetur i Indre Københavns små brostensgader er der ikke mange steder, der har plads til barnevogne og pusletasker, når man skal have en frokost. Men det nye Illum Rooftop (som ikke er så nyt længere) opfylder netop de behov. Børn i Byen tog en tur derop og spiste på den italienske Maio, der ikke slår benene væk under dine smagsløg, men ser flot ud og har børnevenlige retter på menuen.

På Illums øverste etage åbnede sidste år den nye foodcourt med seks restauranter og flere barer og mindre spisesteder. Den totalrenoverede overetage ser top lækker ud - både indretningen, udsigten og menukortene - men det betaler man så også for.

Børn i Byen valgte at spise på den italienske restaurant Maio. Den har klassiske italienske retter på menuen, og især til frokost og brunch er der muligheder for de mindste. Der er endda en børnebrunch med blandt andet en chokolade cupcake og røræg uden krydderier.
Jeg valgte dog at gå for frokost.

En ufarlig klassiker til mor og barn

Til forret fik jeg voksen-klassikeren caprese - tomatsalat med mozzarella -
og i dette tilfælde med ansjoser til. Flot så den ud med sprød salat og papirtynde brødflager arrangeret i en dyb tallerken. Og smagen var da heller ikke dårlig.

Osten var saftig og smagfuld, og ansjoserne var en lækker, salt tilføjelse. Tomaterne smagte derimod af lige så lidt som de umodne cherrytomater, man køber i supermarkedet.

Man kunne godt nøjes med en enkelt ret til frokost, men jeg valgte at prøve en børne-klassiker til hovedret: Spaghetti bolognese. Den var lige så familievenlig, som den fås i mange danske hjem: Kødet var finthakket, og det var ikke til at få øje på nogen grøntsager. 

I stedet for spaghetti var denne serveret med hjemmelavet tagliatelle, som var kogt al dente. Og modsat kødsovsen i mange danske hjem smagte denne mindre af flåede tomater og tørret oregano - og mere af Italien.

De to retter koster 260 kroner tilsammen. Til gengæld er Maio den slags restaurant, hvor man ikke kan få postevand, men køber en liter italiensk mineralvand til en halvtredser.

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 børnevenlige spisesteder i København

Plads til at amme, pusle og lege

Det kan godt være, maden ikke er helt så god som indretningen og priserne på Maio vil have den til at være, men forholdene for forældre med småbørn er upåklagelige. Det gælder for hele Illum Rooftop.

I den ene ende af madetagen er nemlig en hel afdeling til de små. Der er et rum med stort puslebord, en barnevognsparkeringsplads og et rum med bløde stole til forældrene og legetøj til børnene.

Her kan man sidde og amme, eller man kan varme babymos op i den mikroovn, der står klar til brug. Samtidig kan børnene kigge i de børnebøger eller lege med bamserne, der er stillet til rådighed.

Alt i alt er Illum Rooftop et anbefalelsesværdigt sted at stoppe med de små, når sulten kalder. Og er man klar til at betale overpris for nogle børnevenlige italienske retter i fancy omgivelser, er Maio et godt bud. 

Tre ud af fem stjerner: ***
Maio - Illum Rooftop
Østergade 52
1001 København K
Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og søndag kl. 10-20