Børnefamilier tages imod med åbne arme, højstole og legeområde hos PALÆO på Trianglen i København, hvor Børn i byen har været på besøg. De lyse og venlige omgivelser byder på alt, hvad små cafégæster kunne ønske sig, mens maden er både sund og velsmagende.

Søndagsstemning ude og inde

Vi ankommer til restauranten ved middagstid efter en frisk gåtur gennem Fælledparken, der har lullet tumlingen i søvn i barnevognen. Vi flytter lidt på nogle caféstole, og får på den måde plads til vognen ude foran. Inde i varmen tager vi plads ved vinduet med perfekt udsyn til både sovende barn og Trianglen, der summer af langsom søndagsstemning i laveste gear. Vi tager os også god tid i bedste søndagsstil, for menukortet gør det svært at vælge, hvad vi skal spise - vi er nemlig begge hugsultne, og alt ser indbydende ud! Efter mange overvejelser beslutter vi os for en wrap, en burger og en breakfast bowl, selvfølgelig ledsaget af en lækker shake og en friskpresset juice, som vi bestiller hos den imødekommende pige bag disken. 

Ventetiden går med snak, vindueskiggeri og et kig i Mit Østerbro, der tilfældigt ligger fremme på bordet med Børn i byens guide til aktuelle aktiviteter for børnene i den familievenlige bydel. Vi når dog ikke at læse artiklen færdigt, før vores sunde festmåltid bliver serveret for os - hurra!

Velsmagende favoritter

Min kæreste går ombord i en åben clubwrap med saftig kylling, bacon, avocadocreme og karrydressing, mens jeg kaster mig ud i en burger med confiteret and, der bliver serveret med de lækreste sweet potato fries og en dejlig spicy chilimayo.

Vi bytter tallerken et par gange undervejs for at få smagt på alle lækkerierne, men har vist begge lagt ud med vores favoritter. Jeg er vild med, at der er skruet op for syre og chili, så den sunde burger smager af en masse, i stedet for bare at smage sundt. Og min kæreste er vist glad, så længe der er bacon på menuen - og karrydressing er også en sikker vinder. Vi sørger for at gemme lidt rester, så der er til barnet, når hun vågner fra sin lur, og slutter af med vores breakfast bowl med kokossmag. Som forventet er den både frisk og lækker, og der er kun en lille klat tilbage i skålen, da krudtuglen kort efter vågner og bliver hentet indenfor. 

Vi rykker vores ting over til et andet bord, hvor der er lidt bedre plads til en højstol, end ved barbordet i vinduet, hvor vi indtil nu har siddet og holdt udkig. Med barnet på plads i højstolen og en varm kop te til de forkølede forældre, bliver der gjort bugt med resterne på tallerkenerne. Den saftige kylling og de stadig lune sweet potato fries er et hit hos den lille, ligesom jordbærjuicen, der bliver slupret i bund på et splitsekund efterfulgt af et højlydt "ahhh". 

Spisetid afløses af legetid

Efter et par minutter har barnet mistet tålmodigheden, så hun bliver sluppet fri til sin store fornøjelse. Der bliver hilst gentagne gange på pigen bag disken, der sødt svarer hver gang, og da vi sætter kurs mod familierummet bagerst i restauranten, bliver julelysene i øjnene kun klarere. Der er både papir og tusser, bøger i bunkevis og en smule legetøj i det lille rum, der desuden rummer en lille disk og en stol i børnehøjde, samt et par caféborde med stole og en lang bænk med bløde puder, så man kan slå sig ned med sine bestillinger i nærheden af ens legende unger. Rummet er oplagt til mødregruppen, der gerne vil kunne spise, amme og lege uden at forstyrre restaurantens øvrige gæster eller børnefamilien, hvis børn ikke gider at blive siddende ved bordet i timevis ad gangen. 

Uformel hygge fra start til slut

I det hele taget er stemningen på PALÆO uformel, afslappende og hyggelig. Vi sad forholdsvist længe med vores mad, helt uden at blive stresset af tjenere, der prøver at flå tallerkenene fra os, så snart den sidste mundfuld er sat på gaflen. Der var på ingen måde travlt, og vi fik følelsen af at være velkomne lige fra vi kom, til vi gik igen et par timer senere.

Tilbage ved bordet i den forreste del af restauranten blev de sidste drikkevarer tømt, mens barnet havde en fest med at kigge på trafikken og menneskerne, der fortsat færdes på Trianglen på den anden side af ruderne. Der er altså perfekt børneunderholdning i begge ender af restauranten! Inden vi smed overtøjet på for at begive os ud i den nu regnvåde eftermiddag, fik den lille en tør ble på restaurantens toilet, der var fint udstyret med både puslebord og vådeservietter til formålet. Dejlig nemt!

Få rabat på sund mad til hele familien

Samlet set er PALÆO ved Trianglen klart en anbefaling værdig! Om dine børn er store og bare gerne vil nyde et dejligt måltid mad, eller om de er små og farer rundt, er det et oplagt sted at spise med familien. Det er tilladt at køre barnevogne med indenfor, hvis der er behov for det, og menukortet er tilmed indrettet så smart, at der findes små og store versioner af de fleste retter, mens for eksempel fritterne også sælges separat, så de små maver kan være med. Den eneste ulempe ved stedet er, at maden ligger i den dyre ende. Heldigvis er der hjælp at hente på den front, da du får 20% som medlem af Børn i byen Klubben. 

Vi kommer gerne igen til flere lækkerier, mere leg og familievenlig hygge!

Børn i byen giver PALÆO Trianglen 5 ud af 5 stjerner ★ ★ ★ ★ ★ 

PALÆO Trianglen
Trianglen 3
2100 København Ø

 

Fotos: Stephanie Lau