"Højere, større og vildere" må være mantraet på Eventyrfabrikken. Skandinaviens største indendørs legeland har alt, hvad de andre har - og mere til. Det kan til gengæld også blive en halvdyr fornøjelse, hvis man vil prøve det hele.

- Det er ligesom Sommerland Sjælland. Bare uden rust.

Sådan beskriver en lærer, der har en klasse fra Gl. Hjortespringskole med på Eventyrfabrikken. Og han har fat i noget. Med et samlet areal på omkring 8000 kvadratmeter føles Eventyrfabrikken næsten som et helt tivoli.

Skandinaviens største indendørs legeland er et overflødighedshorn af rutsjebaner, kuglerum, trampoliner, klatretårne, radiobiler og hvad der ellers er af almindelige legelandsting. Men så er der også lige ekstra aktiviteterne 7D Adventure Cinema og en Laser Jungle, hvor man skyder på hinanden med laserpistoler.

Derfor er det heller ikke noget problem for 11-årige Oliver Steenberg Jensen at have det sjovt, selvom han har været på Eventyrfabrikken op mod 10 gange før.

- Det er fedt, fordi der er så meget plads at boltre sig på. Der mangler ikke noget her. Jeg kunne godt tænke mig at komme igen endnu flere gange, siger han.

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legelande

Hele pakken kan blive dyr

Det enorme legeland, der åbnede i 2016, mangler rigtigt nok ikke noget. For eksempel kan man holde sin fødselsdag inden i et af de ni party-rum med forskellige temaer som disco party, fodbold party og Frost party.

På førsteetagen er caféen også lidt mere overdrevet end andre steder. Den er indrettet som en amerikansk diner med røde båse og tv-skærme på væggene. Heroppe kan man også spille på spillemaskiner til 10 kroner per tur.

Det er ulempen ved Eventyrfabrikken. At hvis man vil prøve det hele, kommer der nogle ekstra udgifter oveni entréprisen. Både 7D-biografoplevelsen og laser-spillet koster 50 kroner per barn.

Og privatpersoner må ikke have deres egen mad med, så et besøg i caféen kommer også med i regningen, hvis man skal have noget at spise i løbet af dagen.

Eventyrfabrikken er en del af en nordisk kæde og findes også i Kokkedal, Sverige og Norge. Børn i byen har kun besøgt den i Ballerup.

Adresse:
Telegrafvej 2
2750 Ballerup

Åbningstider:
Alle ugens dage: 10.00-20.00

Priser:
Voksne og babyer under 1 år: Gratis
Børn på 1-2 år: 70 kroner
Børn på 2-17 år: 150 kroner
En slushice: 20-39 kroner
En kop kaffe: 25-29 kroner

Fotos af Alberte Cornelius:
1. Indgangen til legelandet
2. Oliver Steenberg Jensen i radiobilerne
3. Party-rum med Frost tema
4. Karrussel
5. Kamille på 4 år med skumbolde
6. Indgangen til Laser Jungle
7. Bamsefangst mod betaling