Dinosaurere danner rammen om dette store legeland, hvor børn i alle aldre kan lege og hvine, mens forældrene kan få ro til hovedet i den afsides forældrelounge.

Treårige Nicole spæner rundt mellem klatretårnet og rutsjebanerne og har alt for travlt til at blive interviewet, da Børn i byen besøger Dinos Legeland i Ishøj. Det er på trods af, hun har været her op mod 15 gange før.

- Hvad kan du bedst lide herinde, bliver hun spurgt.

- Det hele, lyder svaret, og hun er videre.

Til gengæld er hendes tålmodige onkel, 20-årige Mickey Søborg, klar til at uddybe sin nieces begejstring for det store legeland.

- Hun løber aldrig tør for energi, så det her sted er perfekt, fordi der hele tiden er noget nyt og noget mere, hun kan prøve om og om igen, siger han.

På de tusindvis af kvadratmeter er der noget for alle børn mellem 0 og 14 år. Til de mindste er der et område forbeholdt 0-4-årige, hvor de kan tumle og lege på blødt underlag og i kuglerum, uden at de større børn overtager. Og for de store, er der eksempelvis stejle rutsjebaner med fritfaldsfornemmelse og en oppustelig T-Rex, hvis gab man kan kravle ind i og rutsje ud af.

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legelande

Ro til forældrene

Det hele foregår i et par store haller, som godt nok er fyldt med dinosaurere, men som ellers er trygge at slippe børnene løs i.

- Jeg tør godt at lade hende være alene herinde, for hun kan ikke blive væk, siger Mickey Søborg, der tager en slapper med en slushice på sidelinjen.

Han og andre voksne kan trække sig tilbage til forældreloungen, der ligger på 1. etage og har udsyn over legelandet, når det bliver for meget i stueetagen. Modsat andre legelande har Dinos Legeland nemlig et aflukket rum, man kan søge ind i og læse en bog, sludre med ligesindede eller lave andre voksenting.

Og det kan der blive behov for, hvis børnene har lyst til at lege blandt dinosaurerne en hel dag.

Adresse:
Industribuen 7C
2635 Ishøj

Åbningstider:
Mandag-fredag: 10.00-18.00
Lørdag-søndag: 09.30-18.00

Priser:
Voksne og børn under 1 år: Gratis
Børn på 1 år: 65 kroner
Børn på 2-16 år: 135 kroner
En slushice: 15-35 kroner
En kop kaffe: 15-35 kroner
HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på entréen til Dinos Legeland i Ishøj.

Fotos af Alberte Cornelius:
1. Oppustelig, børnespisende T-Rex
2. Nicole Søborg på vulkanrutsjebanen
3. Nicole og hendes onkel, Mickey Søborg
4. Klatretårn
5. Tre generationer, der leger i småbørnsområdet
6. Klar til fødselsdag i Dinos Legeland