Børn i byen anmelder årets Cirkus Arena-forestilling med imponerende artister!

"Hvis ingen har tid til pauser, hvad skal man så bruge en pauseklovn til?"

Det er det bærende spørgsmål i årets Cirkus Arena-forestilling. Sidste år var jeg meget imponeret over, at Cirkus Arena efter mange år med fragmenterede trapez- og tryllenumre endelig med Motor Mille havde fundet en måde at binde deres forestiling sammen på. Det skabte et godt flow og en god ramme for artisternes numre. 

Derfor var det dejligt, at Cirkus Arena havde valgt at fortsætte i samme stil. I år med rapperen Clemens, der sammen med Patrick Berdino bandt numrene sammen ved at fortælle historien om den fyrede pauseklovn, som ingen længere har brug for. Eller har de mon alligevel...?

Hvor Motor Milles historie i sidste års forestilling sad lige i skabet, virkede fortællingen denne gang lidt mere forceret og kunstig. Mine små medanmeldere havde lidt sværere ved at hænge på, da de i et lidt vel højt tempo blev slæbt med rundt i hele verden i jagten på pauseklovnen, der var stukket af. Men det var ikke værre, end at de måske bare gik glip af lidt nuancer. Det trækker dog lidt ned for de voksne i forhold til sidste års oplevelse. 

LÆS OGSÅ: Guide: Forårets teaterforestillinger

Underholdning for både store og små

Og årets artister var til gengæld helt i topklasse! Selv var jeg mest imponeret af trapezkunstneren, som efterlod mig med så vilde ansigtsudtryk, at min fire-årige brugte mere tid med ryggen til manegen for at studere mig, end med at se på trapezen. Han var virkelig vild.

På samme vis var begge vi voksne meget imponerede af jongløren. Den fire-årige var noget mere uimponeret, for jongløren fejlede med højt humør i sidste del af sit bold-nummer og måtte prøve igen:

 "Jeg tror, at alle er gode til at lave sådan et nummer, hvor man taber tingene," konstaterede hun tørt, da nummeret var slut. 

"Pruttenumre!" råbte hun til gengæld med udelt begejstring, da et af de klassiske falden-på-halen-numre foldede sig ud. Her grinede den seks-årige også allerhøjest, da hundetræneren blev ramt af hundenes vippe, lige i det hun ville have kaldt "kronjuvelerne".

Så på den måde var der noget for alle i årets forestilling. Jeg lo for første gang som voksen oprigtigt af et klovnenummer, og vi var også allesammen glade for flokken af kvinder i "Bingo Cirkus Theatre", som i programmet kaldes for "amazonerne fra manegen". De var i sandhed nogle powerfyldte artister, som hver gang de var i manegen virkelig indhyldede teltet i en god energi. 

Eneste anke må være i år må være, at jeg simpelthen ikke forstår, hvorfor noget der skal være familieunderholdning i den grad skal blæse trommehinderne ud på både børn og voksne. Det cirkusorkester MÅ da kunne spille lidt lavere?

Fire ud af fem stjerner: ⭐️⭐️⭐️⭐️
”Cirkus Arena” tager på turne i hele landet helt frem til september. Tjek turné-planen her