Børn i byen har været til premiere på Riddersalens fortryllende forestilling "Æblet falder ikke langt..." Læs anmeldelsen her.

Hvad laver din mor og far?” ”Skal du så også være det samme???” ”Ih hvor han ligner sin oldefar, han bliver garanteret også en stor kok/forfatter/opdagelsesrejsende osv. osv.
Hvor meget bliver vi præget af vores familie, og kan man overhovedet være sin helt egen, og vælge at være noget helt andet end nogen andre i familien har gjort???

En totaloplevelse for både store og små

Det store spørgsmål fik vi, mor og to børn på 7 og 11 år, svar på en fredag aften i Riddersalens fortryllende teatersal, til den ligeså fortryllende forestilling ”Æblet falder ikke langt...”
Emnet gav grobund for mange gode snakke og tanker om at finde sin egen vej gennem livet hos både børnene og den voksne den aften. For fortryllende det var det. En totaloplevelse, hvor vi midt i det hele pludseligt befandt os i havets brusende bølger på vej til Konstantinobel, for i et andet øjeblik – som publikum - at være i en livlig diskussion med fortælleren om dit og dat. Vi kunne dufte appelsintræerne, og føle de taktfaste slag på fabrikken. Og vi skraldgrinede et utal af gange hele vejen igennem, med og af den kære, lille (store) Samuel og dem omkring ham.

Børn med store øjne

Når man ikke er ret stor, kan det godt være en lang skoleuge, og når det er blevet
fredag aften, er der tit kun energi til at ligge på sofaen, se Disneyshow og spise fredagsslik.. men det kunne bestemt ikke ses på de medbragte børn, der begge sad med store øjne hele vejen igennem. De missede ikke et øjeblik og morede sig også højlydt over de gode bemærkninger – men især den fantastiske mimik. Det var faktisk det, der gav de bedste grin. Hovedpersonen Samuel siger nemlig ikke et ord under hele forestillingen, men det behøver han slet ikke. Han siger alt med sit ansigtsudtryk. Og da han til sidst viser, lige netop hvad han er god til, var begge børn dybt imponerede. Musikken og sangene var virkelig også noget, der gjorde indtryk på den 11-årige, der var dybt imponeret over, hvor godt det lød…
Den yngste afsluttede aftenen, efter vi var kommet hjem, med at spørge til hvordan hans æble så ud, og om vi ikke godt kunne komme ind og se forestillingen igen... så det må vi jo gøre.


Begge børn giver forestillingen 5 ud af 5 æbler

- og anbefaler alle andre store som små at tage ind og nyde forestillingen.

Fotos: Dennis Westerberg

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.