Den 1. december nærmer sig med hastige skridt, og derfor giver Børn i byen jer her et overblik over årets julekalendere for børn - både på tv og streamingtjenester.

DR1: Snefald

SnefaldTidspunkt: Kl. 19.30
I år sender DR1 den norske julekalender "Snøfall" eller på dansk "Snefald". Julekalenderen bliver vist med danske stemmer, og handler om den forældreløse pige Selma, der bor sammen med den strenge dame Ruth. Selma ønsker sig sin egen familie, og derfor sender hun et brev med sit ønske til julemanden. Brevet ender i et andet univers, i en lille by, der hedder Snefald. Her møder Selma børnene Pil og Frida, og endda julemanden!

TV2: Tinkas Juleeventyr

Tinkas JuleeventyrTidspunkt: Kl. 20.00
I TV2's spritnye julekalender "Tinkas juleeventy", møder vi nissepigen Tinka, der sammen med de andre nissepiger skal op til nissekongen den 1. december. Her skal hun have overrakt en særlig amulet for at markere, at hun er en rigtig nisse. Men under ceremonien går noget helt galt, og Tinka havner i menneskeverdenen. Tinka møder drengen Lasse, og sammen prøver de at løse gåden om, hvorfor mennesker og nisser har levet adskilt i 100 år.

TV2: Alletiders Nisse

Alletiders NisseTidspunkt: Kl. 16.00
I år genudsender TV2 også  "Alletiders Nisse" - som vises på tv for første gang i 11 år! Julekalenderen er nummer to julekalender om Pyrus, der bor i Rigsarkivet. Pyrus er tilbage fra Nisseversitetet, og har fået til opgave, at finde ud af, hvad en rigtig nisse er. Sammen med den dygtige klassekammerat Kandis, tager Pyrus på rejse ind i bøgerne, for at løse opgaven.

DR Ramasjang: Ramajetternes Jul

Ramajetternes julTidspunkt: Kl. 17.00
I julekalenderen "Ramajetternes Jul" får Ramajetterne og lufthavnens chef (Kristian Gintberg) en trist besked: Julemandens computer er blevet stjålet fra lufthavnen! Dette bringer hele julen i fare, og derfor må Ramajetterne på jagt rundt i Europa for at redde børnenes jul. Julekalenderen foregår i det velkendte børneunivers "Ramajetterne", og henvender sig til de 3-6 årige.

DR Utra: Klassens Jul

Klassen drTidspunkt: Kl. 19.30
I år får børnene fra programmet "Klassen" deres helt egen julekalender på DR Ultra. Julekalenderen handler om drengen Frederik, der er blevet rigtig gode venner med Josefine fra klassen. Desværre har Josefines mor besluttet, at Josefine skal flytte skole, da der er for mange problemer i klassen. For at få klassen til at have det godt med hinanden igen, iværksætter Frederik en ganske særlig, men også ret så umulig juleplan til formålet.

Bonanza: Bamses Julerejse, Jul på Slottet m.fl.

Bonanza

Hvis ingen af ovenstående julekalendere tiltaler ungerne, skal I måske tjekke Bonanza. Her ligger både Bamses Julerejse, Jul på Slottet, Jul på Kronborg, Vinterbyøster m.fl., som man kan se helt gratis - hvor som helst, og når som helst!

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: Snefald af NRK © Type 2 Tinkas Juleeventyr af Agnete Schlichtkrull / TV 2 Alletiders Nisse af Søren Hartvig/TV 2 Ramajetternes Jul af Bjarne Bergius Hermansen © Type 1 Klassen af Lotta Louise Lemche © Type 2