Anmeldelse af lydbogen ”Da lille Madsens hus blæste væk” af Jacob Martin Strid

Det var med stor begejstring, jeg præsenterede min treårige søn lydbogen, som bestod af en cd og en medfølgende bog med tekst og illustrationer.

Historien handler om Lille Madsen og hans hus. I et stort stormvejr bliver han og hans hus blæst op på toppen af Benbrækkerbjerget. Da han ikke kan komme ned, bliver der skudt et lagt reb over til ham. Hele landsbyen hejser så alle mulige og umulige ting over til ham. Det er en sød og sjov historie, og det er nogle rigtig fine illustrationer, der er i bogen.

Fængslende oplæser og fin instruks i at bladre

Historien bliver levende fortalt af Lars Thiesgaard, og i starten af cd’en bliver man instrueret i konceptet. Hver gang man hører en trille, skal man bladre i bogen. Den instruks er en god idé til førskolebørn, så de selv kan ”læse” bogen. Desværre har min søn lidt svært ved at bladre i bogen, da siderne har tendens til at klistre sig sammen.

Sønnike er vant til at se DVD og film på YouTube, så jeg var spændt på, hvordan han ville modtage lydbogskonceptet. Men han tog vel imod udfordringen, og mine bekymringer blev gjort til skamme.

Lydbogen ”Da Lille Madsens hus blæste væk” er udgivet på Gyldendal. Du kan læse mere om den her.