Marianne Eilenberger har med sin nyeste bog "Datterselskabet - Giv din datter selvtillid og styrke", skrevet en meget relevant og vedkommende bog om det at være pige i 00’erne


Hvad enten du er mor til en 4-årig prinsesse i tylskørt, en 11-årig pige, der fyrer den af som popstjerne i stuen eller en 15-årig, der fordeler tiden ligeligt mellem spejlet og facebook, så er du i målgruppen for denne bog. 

Bogen handler om piger og pigeopdragelse, og om de dilemmaer, de møder i dag. Verden har ændret sig en hel del, siden vi selv var børn, og der er i dag nogle helt andre krav og forventninger til piger og teenagere end tidligere.

Blandt andet har piger i dag flere penge og et meget højere forbrug, end de havde i 70’erne. Og så er der kommet meget fokus på det ydre. Hvor både piger og drenge førhen legede i overalls i praktiske farver og slidstærke materialer, bliver pigerne nu pyntet i strutskørter og opsat hår fra de er helt små. Der er i det hele taget kommet meget fokus på skønhed, bl.a. i kraft af det store flow af reklamer og sociale medier.  Det kan være problematisk, hvis pigerne tror, man skal være smuk som en fotomodel og bruger al deres energi på det i stedet for at lege.

Eilenberger mener, de store krav og forventninger om, hvordan de skal være og se ud, er med til at give dem et lavt selvværd. Derfor handler bogen meget om selvtillid og selvværd – og hvordan børn får det, bl.a. ved at rose, anerkende og lytte til dem.

Tonen i bogen er let og humoristisk, men samtidig tager forfatteren fat på seriøse emner som overvægt hos børn, mobning, farens rolle, sundhed, skole, kønsforskelle, krop og seksualitet og forældres bekymringer.
Bogen bygger på samtaler med folk, der arbejder professionelt med børn – psykologer, psykiatere, forskere og børnehaveledere osv., hvilket gør bogen interessant og troværdig.

Jeg kan varmt anbefale Datterselskabet til alle, der vil blive klogere på deres døtre og det samfund, de vokser op i.

"Datterselskabet" er udkommet på Gads Forlag. Den koster 229 kr.